Haberler

Beytepe Yerleşkesinde Nerede Kalabilirim?

Hacettepe Üniversitesi’nin beş yerleşkesinden biri olan Beytepe Yerleşkesi hem alan hem de öğrenci sayısı bakımından oldukça geniş. Konumu ise Sıhhiye Merkez Yerleşkesi’nden epey uzak. Yerleşke içinde tüm öğrencilere yetecek barınma imkanı bulunmasa da çeşitli alanlar mevcut. Buralarda kalamayan öğrenciler yerleşke dışındaki KYK yurtlarında, özel yurtlarda veya öğrenci evlerinde kalıyor. Okul içinde özel yurtlar, yarı özel yurtlar, öğrenci evi olarak geçen yurtlar ve bir KYK yurdu bulunuyor.

Atatepe Öğrenci Yaşam Merkezi

Atatepe Öğrenci Yaşam Merkezi, yerleşke içinde bulunan iki özel yurttan biri. Konumu fakültelere yürüme mesafesinde yer alıyor. Yurdun yakın çevresinde okulun kafeleri ve alışveriş merkezi öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor. Kadın ve erkek öğrenciler için ayrı pansiyonları bulunuyor. Yurdun odaları üç kişilik ve tek kişilik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Odaların içinde bazalı yataklar, kıyafet dolabı, elektronik kasa, banyo ve tuvaletler de bulunuyor. Bunların dışında kişiye özel çalışma alanları da odaların içinde yer alıyor. Masa, sandalye, kitaplık, televizyon ve mini buzdolabı da bulunuyor.

Etüt odası, dinlenme odası, çamaşırhane, fitness alanı de ortak kullanım alanları arasında yer alıyor. Yurtta ayrıca yemek çıkmıyor, okulun çeşitli yerlerinde yemekhaneler bulunuyor. Fakat öğrenciler yemek yapmak isterse yurdun içinde ortak kullanılan bir mutfak alanı mevcut. Atatepe yurdunda fiyatlar 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 3 kişilik odalarda 14.500’dür. Bu yıllık ücret taksitli ödenebilir. 15 Ağustos’a kadar kayıt yaptıranlar ise indirimden faydalanır ve 11.500 ödeme yapar. Tek kişilik odaların yıllık fiyatı 24.000’dir. 15 Ağustos’a kadar kayıt yaptıranlar 20.000 ödeme yapar.

Parlar Kız Öğrenci Evi

Parlar kız öğrenci evi yerleşke içindeki diğer özel yurttur. Erkek öğrenciler için pansiyonu bulunmaz. Diğer öğrenci yurtlarının, kafe ve alışveriş merkezinin yakınında bulunur. Odalar çift kişilik veya tek kişiliktir. Banyo ve tuvalet odaların içinde yer alır. Çift kişilik odalarda iki yatak, kişiye özel kıyafet dolabı, çalışma masası, kitaplık, sandalye, komodin, televizyon, mini buzdolabı bulunur. Tek kişilik odalar da tuvalet ve banyo odaların içinde yer alır. Yatak, çalışma alanı, kıyafet dolabı, koltuk, televizyon ve mini buzdolabı aynı şekilde bulunur. Kafeterya, çalışma odası, dinlenme odası, çamaşırhane ortak kullanılıyor. Parlar yurdunun altındaki kafeterya gece 10’a kadar diğer yurtlarda kalanlara da açık oluyor ve nefis yemekler sunuyor. Burada kalmak için bir eğitim-öğretim yılında 9.700 lira ödeniyor. Konaklama bedelini taksitli ödemek isteyenler 11.000 lira ödüyor.

Beytepe Öğrenci Evleri

Beytepe Öğrenci Evleri okula ait yurtlardır. Diğer özel ve yarı özel yurtların çevresinde geniş bir alanda bulunur. Kız ve erkek öğrenciler bu yapılarda kalabilir. Toplam yedi bloklu yapıda çift kişilik, tek kişilik odalar ve stüdyo daireler yer alır. Tek kişilik odalarda yatak, kıyafet dolabı, çalışma masası, kütüphane, mini buzdolabı, tuvalet ve banyo bulunur. Çift kişilik odalarda da kişiye özel eşyalardan ikişer adet bulunur. Okuma salonu, televizyon salonu ortak kullanım alanlarını oluşturur. Öğrencilerin yemek yapabildiği mutfaklar her katta yer alır. Burada çamaşır ve kurutma makinelerinin yanı sıra ütü de bulunur.

Stüdyo tip odalar daha az sayıda ve daha geniş imkânlı olur. Öğrenci evlerinde ayrıca yemek çıkmaz, okulun çeşitli yerlerindeki yemekhaneler kullanılabilir. Beytepe Öğrenci Evleri’nin yeni kazananlar için fiyatları odaların tipine ve kalınan bloğa göre değişir. Çift kişilik odalar için bazı bloklarda aylık 695 lira ödenir. Bazı bloklar için ise fiyat 775, 1060, 1090 lira arasında değişir. Tek kişilik odalarda aylık 1025 lira, stüdyo tipi odalarda 1610 lira ödenir. Bu yurtlara kayıt yaptırabilmek için Hacettepe Üniversitesi’nin internet sitesindeki barınma bölümü üzerinden ön başvuru yapmak gerekir, daha sonra bireysel olarak çeşitli dilekçeler vererek başvuru yapılabilir. Çok talep olduğu için her öğrenci yurda kabul edilmez. Öğrenciler genel başarıları ve ekonomik durumlarına göre değerlendirilir. Kabul edilenler aynı internet adresinden açıklanır.

Beytepe Öğrenci Yurtları

Beytepe Öğrenci Yurtları kız ve erkek öğrenci yurtları olarak iki binadan oluşur. Diğer yurtlarla aynı bölgede bulunur. Bu yurtlar KYK yurdu değil okulun yurtlarıdır. İçindeki odalar standart ve dört kişilik olur. Her öğrenci için bir yatak, kıyafet dolabı, çalışma masası, kitaplık bulunur. Odadaki mini buzdolabı ve ayakkabılık ortak kullanılır. Banyo ve tuvaletler oda içlerinde olmaz. Her kat ortak kullanacak şekilde bulunur. Diğer ortak kullanım alanları da mutfak, çamaşırhane, ütü odası, çalışma odası şeklindedir. Kız ve erkek öğrenciler kantini ortak kullanır.

Standart dört kişilik oda fiyatı aylık 315 lira kadar olur. Bu yurtlara kayıt yaptırabilmek için de yeni kazananların Hacettepe Üniversitesi’nin internet sitesindeki barınma bölümünden başvuru yapması gerekir. Kalmaya hak kazanan öğrenciler aynı internet adresinden açıklanır. Yurtta kalmak için başvuranlar genel başarı durumu ve ekonomik koşulları ile değerlendirilir ve ona göre sıralanır.

Emine Şerife Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdu

Emine Şerife Hanım Yurdu Okul içindeki tek KYK yurdudur. Erkek öğrenci pansiyonu bulunmaz. KYK yurdu olduğu için kalan öğrencilerin arasında başka okullarda okuyan öğrenciler de bulunur. Konumdan dolayı diğer okullara gidiş geliş genelde zor olur. Beytepe’de okuyup okul dışındaki KYK yurtlarında kalanlar da vardır. Yurt yerleşke içinde yer alsa da fakültelere görece uzak bir konumda yer alır. Genellikle EGO otobüsleri ile fakültelere geliş gidiş yapılır. Yurdun genel olarak KYK yurtlarındaki standartlara sahip olduğu söylenebilir. Kısa süre önce yapıldığı için diğer yurtlara göre daha temiz ve yeni bir yaşam alanı sunar. Odaların kişi sayısı dört veya daha altında olur. Yemekhanesi işler durumda bulunur.

Odalarda çalışma masaları, kitaplık, kıyafet dolabı ve yataklar bulunur. Ortak çalışma alanları ve yemekhanesi bulunur. Yurtta kalabilmek için KYK’nın internet sitesinden başvuru yapmak gerekir. Bu başvurular genel olarak KYK yurdunda kalmak için yapılır. Hangi yurdun çıkacağı sonuçlar açıklanmadan belli olmaz. Daha sonra başka yurda geçmek için başvuru yapılabilir. İstenen yurtta boş yer varsa geçiş yapılır. Yurtlarda fiyatlar 168-285 lira arasında değişir.

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu