Haberler

Boğaziçi Üniversitesinde PKK Kutlaması!

Ankara, Hacettepe, İstanbul, Marmara, Ege, ODTÜ, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesinde de pkk yapılanmaları dikkat çekiyor. Son olarak 27 Kasım 2015 Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Ayhan Şahenk Salonu’nda bir grup öğrencinin PKK’nın kuruluş yıldönümünü kutlaması tartışma yarattı.

Sosyal medyada #‎BoğazicindePkkİstemiyoruz‬ hashtagı kısa sürece Türkiye gündemine girerken duruma tepki gösterenler imza sitesi aracılığıyla Boğaziçi’nde PKK Kutlamasına Dair Açıklama Talep Ediyoruz başlıklı bir kampanya başlatıldı.

Kutlamayı yapan öğrenciler sık sık terör örgütü sloganlarını atarken kürsüye de terör örgütünü simgeleyen bayrak astılar. DEM-GENÇ ismiyle örgütlenen gençler konferans salonunda kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Belgesel gösterimi adı altında dekanlığın ve öğrenci işlerinin izni dahilinde gerçekleştirilen bu etkinlik için rektörlük de bir açıklama yaptı.

Dekanlığın konuyla ilgili açıklaması;

27 Kasım 2015 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü’nün bir film gösterimi olarak tasarlamış olduğu etkinlik hakkında sosyal medyada yapılan haberlerde faaliyet kapsamının dışına çıkılmış olduğuna dair ifadeler ve görseller yer almaktadır. Bu ifadelere ve görsellere konu olan olayların tamamı etkinlik için ayrılan salonda gerçekleşmiştir.

Yıllardır üniversitemizde kulüp faaliyetlerinin yazılı prosedürlere uygun olarak düzenlenmesinde ve gerçekleştirilmesinde, samimi beyan ve karşılıklı güven ilkesine bağlı kalınmaktadır. Söz konusu etkinlik sırasında yaşananlar hakkında en kısa zamanda incelemeler yapılacak ve gerekli süreçler işletilecektir.

YouTube video

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu