Haberler

Canlı Bomba Kocaeli Üniversitesi Öğrencisi Çıktı

Canlı Bomba Kocaeli Üniversitesi Öğrencisi Çıktı

İstanbul Sultanahmet’te Kenan Kumaş isimli polisimizin şehit olduğu saldırıda patlamayı gerçekleştiren canlı bomba Elif Sultan Kalsen’in Kocaeli Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Saldırıda şehit düşen 33 yaşındaki Kenan Kumaş’ın fizik öğretmeni olduğu atanamayınca da polis olduğu ortaya çıktı. 2 yıl önce evlenen şehit polisin 2 aylık kız bebeğinin olduğu öğrenildi.

Öte yandan Türkiye, canlı bomba Elif Sultan Kalsen’e yabancı değil. DHKP-C üyesi olan kadın terörist daha önce Sultangazi Polis Merkezi’ne gerçekleştirilen ve 1 polisimizin şehit olduğu saldırı sonrası gündeme gelmişti. Saldırının ardından istihbaratın 9 canlı bombanın olduğu ve bu canlı bombalar arasında Elif Sultan Kalsen’in de isminin yer alması üzerine Kalsen, emniyet müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kalsen ayrıca DHKP-C tetikçilerini eğittiği suçlamasıyla daha önce gözaltına alınmıştı.

9 canlı bomba arasında o da varmış

9 canlı bomba arasında isminin geçtiği gerekçesiyle dönemin emniyet müdürleri ve İstanbul valisi Hüseyin Mutlu’ya suç duyurusunda bulunan Kalsen, ardından basın açıklaması yapmış ve ben burdayım demişti. Canlı bomba Sultan Kalsen’in Kocaeli Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümü okuduğu da öğrenildi.

Kalsen’in ablası da 2000 yılında Çanakkale Cezaevi’nde kendini yakarak öldürmüştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu