Haberler

CBÜ Muradiye Kampüsü Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Celal Bayar Üniversitesi 1992 senesinde Manisa’da kurulmuştur. Yerleşke olarak 3 farklı bölümde inceleyebiliriz. Uncubozköy Kampüsü içinde sağlık bölümleri yer almaktadır. Manisa merkezde ise Hazırlık ve BESYO yer almaktadır. Muradiye Kampüsü ise oldukça büyüktür. Muradiye Kampüsü içinde mühendislik fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, fen-edebiyat fakültesi ve eğitim fakültesi bulunmaktadır. Üniversitenin tüm fakülteleri Muradiye Kampüsü’nde toplamak gibi bir projesi vardır. Muradiye, Manisa merkeze otobüsle yaklaşık 45 dakikadır. Şehir içi otobüsler ile ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. İzmir’den gelen öğrenciler için yol ortalama 90 dakika sürmektedir.

Kampüs içinde kapalı spor salonu, yüzme salonu ve fitness salonu vardır. Ayrıca öğrencilerin sosyal aktivite yapabilecekleri futbol sahası mevcuttur. Futbol sahasında bahar şenlikleri düzenlenmektedir. Bu şenliklerde konserler verilmektedir. Futbol sahasına ek olarak basketbol sahaları ve tenis kortları da vardır. Üniversitede yemek ücreti 2.5 ₺’dir. Ücret öğrenciler için gayet uygun olmakla birlikte yemekler doyurucudur. Buna ek olarak kantinlerde de uygun fiyata yemek yiyebilirsiniz. Yemekhanelerde rezervasyon sistemi olduğu için pek çok öğrenci bunu tavsiye etmemekte. Öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği yer ise Cey Park’tır. Cey Park içinde çok sayıda dükkan barındırmakta. Eğlence salonundan kırtasiyeye, restoranlardan markete kadar pek çok çeşit vakit geçirebileceğiniz alan mevcut. Restoranların birbirini tekrar etmemesi ise ayrı bir güzellik. Buradaki ücretler ise yemekhane gibi değil. Bir öğrencinin içeceksiz olarak yiyebileceği en ucuz şey ortalama olarak 10₺. Bu fiyat yurtta kalan öğrenciler için sıkıntı çıkartmakta ve yurtta kalan öğrencilerin yemekhaneye yönlendirmekte.

KYK yurtları ortalama 10 dakikalık yürüme mesafesinde. Bu süreyi çok bulan veya zaman harcamak istemeyenler otobüsleri kullanmakta. Kampüsün içinde bankadan PTT’ye pek çok kuruluş da mevcut. Kampüs içinde pek çok yerde bankamatik olması kuyruk oluşmasını engelliyor. Ancak okulda bulunun bankamatikler sadece 2 bankaya ait. Okul 7/24 güvenlik ile korunmakta. Kampüs içindeki kütüphane 24 saat açık. Öğrencilere gece 2 defa sıcak çorba ikramı yapılmakta. İsteyen öğrenciler kütüphane ve kampüs içinde bulunan kahve makinalarından içecek temin edebilmekte. Kampüse yakın olan evlerde veya merkezde bulunan evlerde kalabilirsiniz. Kampüste internet bağlantısı da var. Tüm öğrencilerin faydalanabildiği bu sistem olumlu beğeniler almıştır. Kampüs dağlık bir alanda kurulu olduğu için bazı konumlarda internet hatta telefon çekmiyor. Kütüphanenin interneti ise normal internetten oldukça fazla. Çok hızlı bir internete sahip olan kütüphane yurtta kalanların kurtarıcısı durumunda. Yurtlarda kalan öğrenciler interneti kullanamadıkları için daha doğrusu çok fazla kişi bağlı olduğu için verimli kullanamadıkları için kütüphaneye akın etmekte. Bir yandan ders çalışırken bir yandan da indirmelerini yapmaktalar. Zira kütüphaneye bilgisayarlarıyla gelen kişi sayısı oldukça fazla. Hatta bazıları oyun oynamak için bile gelebiliyor. Tabii ki video izleyenler de mevcut. Ancak bu dozajı ayarlayamayan ve öğrencilerin dikkatini dağıtanlar yetkili veya görevliler tarafından uyarılmakta.

Kampüse yakın TOKİ’ler bulunmakta ve kiraları oldukça uygun. 3+1 daireyi 400-500₺ ye bulup 3-4 arkadaş eve çıkabilirsiniz. Kampüse yakın olduğunuz için ulaşıma para vermezsiniz. Daire tutmak için merkezi tercih ederseniz daha uygun kiralarla karşılaşabilirsiniz. Merkezde 300₺’ye ev kiralamak mümkün. Ancak bu durumda ise ulaşım ücreti vermek zorundasınız. Haftada 4 kez dersiniz varsa bu ücret dengelenmekte.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu