Haberler

DTCF’da kavga sezonu açıldı

dtcf kavga 2015DTCF’da kavga sezonu açıldı


Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı. Çıkan olaylar sebebiyle Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde eğitime 1 gün ara verildi.

Ankara Üniversitesi DTCF, Türk kültür ve tarihinin araştırılması için Atatürk’ün emriyle kurulmuştur. 1980 ihtilali öncesi ve sonrasında komünizm ile anılan fakültede dönemin siyasi olaylarında öğrenciler tarafından eğitim yuvasından çok saklanmak için kullanılmıştır. 2000’li yılların başından itibaren bölücü terör örgütü sempatizanları tarafından yuva olarak kabul edilen DTCF’de Türk milliyetçisi öğrencilerin de etkin olmasıyla 1980 öncesi olaylara benzer hadiseler yeniden baş göstermeye başlamıştır. Her sene yaklaşık 1 hafta kavgalar yüzünden eğitime ara verilen DTCF’de geçtiğimiz yıllarda Türk bayrağı da terör örgütü sempatizanı bir grup tarafından indirilmişti.

Bugün de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında orta bahçe diye tabir edilen yerde taşlı, sopalı, bıçaklı kavga çıktı. Fakültenin ihbarı üzerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi üniversiteye gelirken okul dışına çıkan TGB üyeleri bir süre slogan attı.

Çıkan olaylar sonucu fakültede eğitime 1 gün ara verildi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu