Haberler

Dünyanın En Prestijli 100 Üniversitesi Listesi 2017

2017 Dünyanın en prestijli üniversiteler sıralaması açıklandı. İlk sırada 2010 yılından beri olduğu gibi Harvard Üniversitesi yer aldı. Dünya üniversiteleri itibar sıralamasında ilk 10’da 8 ABD üniversite damgasını vurdu.

İLK 10’A ABD DAMGA VURDU
Lider üniversiteleriyle öne çıkan ABD, ilk 10’da 8 temsil elde etti. İngiltere’den Oxford ve Cambridge ise dördüncülüğü paylaşarak ilk 10’a girmeyi başardı. İlk 30’da yer alan Pensilvanya, John Hopkins, Columbia ve Cornell gibi üniversiteler kan kaybetti.

İLK 100’DE TÜRK ÜNİVERSİTESİ YOK!
En son 2012-2013 ve 2014 yıllarında ODTÜ listede yer aldı. Son 3 yıldır ise Dünyanın en prestijli üniversiteleri sıralamasında ilk 100’de Türk üniversitesi bulunmuyor. Her şehre bir üniversite, her üniversite bölümünün kontenjan sayısını arttırma, sınav sistemlerindeki değişiklikler, yabancı dil eğitimindeki başarısızlıklar maalesef listede olamamamızın ana nedenleri başında yer alıyor. Umarız ilerleyen yıllarda birden fazla üniversite ile bu listede yer alırız.

Dünya Üniversiteleri İtibar Sıralaması’nı yayınlayan THE, prestijli üniversiteleri 137 ülkede toplamda 10 bin 566 akademisyenle yapılan itibar anketlerine göre belirledi. Buna göre, ilk sırada Harvard Üniversitesi yer alırken, onu Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Stanford Üniversitesi takip etti. En prestijli 100 üniversitenin belirlendiği listede Türkiye yer almadı. Uzak Doğu ülkeleri sıralamada tırmanırken Avrupa üniversiteleri sıralamada aşağı düştü.

ABD ve İngiltere üniversiteleri ilk 10’u domine ederken, Japonya’da Tokyo Üniversitesi 11 ve Çin’den Tsinghua Üniversitesi 14’üncü sırada kendilerine yer buldu. Çin’in önde gelen kurumlarından Pekin 17 ve Ulusal Singapur Üniversitesi ise 27. oldu. Doğu Asya’nın lider üniversiteleri, Kuzey Amerika ve Avrupa’nın birçok önde gelen yükseköğretim kurumunun önüne geçmeyi başardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu