Haberler

e-yds uygulaması geliyor

ÖSYM, son yıllarda gündeme gelen e-sınav sistemine dair önemli bir adım attı. 20 Eylül 2014 tarihinde ilk kez e-yds sınavı yapılacak. Sınava katılacak adaylar 10-12 Eylül tarihleri arasında sınav ücretini bankaya yatırmak zorundadır. 20 Eylülde yapılacak e-yds sınavı YDS ile eşdeğerdir.

e-YDS’nin ilk uygulaması İngilizce alanında, 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Ankara’da ÖSYM Merkez Bina 2. katta bulunan Elektronik Sınav Uygulama Salonunda (Bilkent-Ankara) yapılacaktır. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecektir.

Sınav ücreti: 120 TL

ÖSYM tarafından yapılacak e-sınav uygulamalarında kullanılacak olan arayüzlerin sınava girenler tarafından tanımanısını sağlamak ve kullanım alışkanlığı kazanmak için http://193.140.112.112/deneme bu adresten örnek yayınlandı.

Örneğe giriş yaptıktan sonra alt tarafta bulunan kod ve TC kimlik numaranızı yazdıktan sonra YDS’nin arayüzüne giriş yapabiliyorsunuz. Arayüzde orta kısımda sorular, üst kısımda gözden geçirme, anlık durum, kalan süre gibi modüller bulunmaktadır.

Fakat kalemle soruları çizememe, şıkları eleyememe gibi nedenlerden dolayı arayüz kullanıcılar tarafından tepki topladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu