Haberler

Ege Üniversitesi’nde PKK’lı Öğrenciler ile Ülkücü Öğrenciler Çatıştı

ege üniversitesi pkk ülkücü kavgası

Ege Üniversitesi’nde PKK’lı öğrenciler ile Ülkücü Öğrenciler arasında kavga çıktı!

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde bayrağımıza ve Atatürk büstlerine yapılan saldırılara karşı Ege Üniversitesi’nde öğrenciler ve öğrenci toplulukları temsilcilerinin gerçekleştirmiş olduğu tepki yürüyüşü sonrasında dağılan öğrencilerle, yıllardır edebiyat fakültesini mesken tutan bölücü terör örgütü sempatizanları arasında kavga çıktı.

Grup adına basın açıklaması da, Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Burak Kurt yaptı. Türkiye’nin kaosa sürüklenmek istediğini dile getiren Kurt, “Türkiye’nin dört bir yanında Atatürk büstlerinin yakılması ve Türk bayraklarının indirilmesi açık bir provokasyon girişimidir. Fakat şunu iyi bilmek gerekir bugün sarılacağımız en önemli değer, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Birleşeceğimiz nokta Türk bayrağının altıdır. Atatürk ve Türk bayrağının olduğu yerde, birlik vardır, barış vardır, kardeşlik vardır. Biz öğrenciler olarak Türkiye’ye şu mesajı veriyoruz; Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumdan çıkmanın, bir kaosa sürüklenmemesinin yegane yolu bugün yerleşkemizde olduğu gibi Atatürk ve Türk bayrağında birlik olmaktır” dedi.

Dağılmadan sonra olaylar çıktı!

Grup üyeleri basın açıklamasından sonra dağıldıkları sırada kendilerine tepki gösteren grupla tartışmaya başladı. Bozkurt işareti yapan gruptakiler ile terör örgütü sempatizanı öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Edebiyat fakültesinin içine sığınan bir grup öğrenci ise polise “neden mühadale etmiyorsunuz?” diyerek polise sitemde bulundu.

Ayrıca “Ege Üniversitesi’nde terörist istemiyoruz” başlıklı facebook sayfasında da daha önce Edebiyat Fakültesi’ne bir gece ansızın gelebiliriz yazan ülkücü öğrenci grubuna karşıt görüşlü öğrenciler “Ah gece gelme gündüz gel” şarkısıyla sayfalarında cevap verirken olaylar bittikten sonra cevap veren ülkücü öğrenciler “gündüz geldik, neden kaçmayı ve saklanmayı tercih ettiniz?” yazarak olaylara yeni bir boyut kazandırdı.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu