Haberler

Gaziantep’te Üniversiteliler Yüksek Kiralardan Şikayetçi

Gaziantep’te Üniversiteliler Yüksek Kiralardan Şikayetçi

Üniversite, bulunduğu her bölgenin ticaretini canlandıran kurumlardır. Binlerce öğrencinin şehirde bulunması bakkalından hırdavatçısına, emlakçısından pidecisine kadar tüm esnafın yüzünü güldürür. Fakat üniversiteye yakın muhitlerdeki ev sahipleri değerinin iki katı fiyatına öğrencilere evlerini kiraya vermesi öğrencileri zor durumda bırakmaktadır.

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri de bu durumdan muzdarip. Özellikle Suriyelilerin kente gelmesiyle ev fiyatları tavan yapmış durumda. Önceden 500 TL’ye kiraya verilen ev şuan 800 TL civarında. Bu tarz fırsatçılık üniversite öğrencilerini kentten soğutmaktadır.

40 bin öğrencisi bulunan Gaziantep Üniversitesi’nde yeterli öğrenci yurdunun bulunmaması, kente Suriyelilerin gelişiyle öğrenciler barınma ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Bu durumun yarattığı sorunu ele alan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kentte ev kiralarının yüksek olması sebebiyle kaydını sildiren yahut farklı üniversitelere aldıran öğrencilerin giderek arttığını belirtti.

Gaziantep’teki ev sahiplerine seslenen Rektör, öğrencilerin para kazanma aracı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Bir yandan da Gaziantep Üniversitesi’ndeki öğrencilerin daha uygun fiyatlara barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 5.200 kişilik öğrenci yurdu projelerinin başlatılacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu