Haberler

Hayatımızın Merkezinde İngilizce Ne Kadar Yer Kaplıyor?

Yeni bir dil öğrenmek kimi zaman çok zor gelse de bazen meraktan bazen ise gereksinimden dolayı öğrenilmesi gerekir. İngilizce öğrenme konusunda ilerleyeceğiniz yol tamamen sizin azminize ve istediğinize bağlıdır. Öğrenmek için dil okullarına ya da İngilizce kurslarına başvurarak yeni bir dil kazanmak için adım atmış olursunuz. Yoğun iş hayatından ve okul hayatından dolayı kurslara ve dil okullarına zaman bulamayan kişiler özel ders alarak İngilizce öğrenmeye başlarlar. İlk olarak İngilizce kelime ezberleyerek başlayabilirsiniz. Sonra gramer ve konuşma olarak ilerlersiniz. Dil okulları ve İngilizce kursları haricince birde konuşarak öğrenme online eğitim sistemi mevcuttur. Bu sistem ile anadili İngilizce olan eğitmenlerle online uygulamalar üzerinden görüşme yaparak İngilizce öğrenip, öğrendikten sonra kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Sistemin güzel yanlarında birisi de İngilizce öğrenmenizin ücretsiz olmasıdır. Maddi imkânlar da bazen yeni bir dil öğrenme konusunda engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Konuşarak öğren sisteminde sizin belirlediğiniz zamanlarda ve istediğiniz yerde bu uygulamayı kullanacak olmanız da günlük yaşantınızda karışıklığa yol açmamaktadır. Günlük en az on dakika ayırarak bile öğrenmenize büyük katkı sağlamış olursunuz.

İngilizce öğrenme konusunda asıl sorun olan İngilizce öğrenip ama İngilizce konuşamamaktır. İşte bu yüzden İngilizce öğrendikten sonra sürekli pratik yaparak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Günlük hayatınızda yaptıklarınızı İngilizce olarak yapmaya başlayarak sürekli İngilizce konuşma konusunda ilk adımı atmış olursunuz. Okuduğunuz kitabı, dergiyi veya haberleri artık İngilizce okuyarak, izlediğiniz filmleri İngilizce izleyerek ve dinlediğiniz müzikleri artık İngilizce olarak dinlemeye başlayarak pratik konusunda kendinizi geliştirmeye başlarsınız. Hatta ve hatta yemek yapmak için baktığınız yemek tarifini İngilizce olarak okuyun. Neyse ki günümüzde artık yanımızdan ayrılmayan akıllı telefon ve tabletlerde var olan İngilizce mobil uygulamalarla her an her yerde bulmaca çözerek, kelimeleri tekrar ederek, oyun oynayarak öğrenmeye devam edebilirsiniz.

İngilizce konuşma, yazma neredeyse artık ihtiyaçtan çok zorunluluk haline geldiği bir çağda yaşıyoruz. Kimimizin okuldan, kimimizin filmlerden, kimimizin ise internet sitelerinden kazandığı bir temel İngilizceye alışkanlığı var. Fakat bu kazanılan temel hiçbir zaman yeterli olamamakla beraber kendimizi çekingen ve konuşma konusunda korkak bir hale sokuyor. İşte bu yüzden bir adım atıp tüm korku ve çekingenliklere elveda demenin vakti geldiğini kabul ettiğimiz zaman işte İngilizce Macerası orada başlıyor. Bu yolculuk aslında çok meşakkatli gibi görünse de bunu eğlenceli hale getirmek elinizde, bu sayede öğrenirken eğlenmek, eğlenirken de ilerlediğinizi görmek bir şeyler başarma ve sahip olduğunuz dil becerileri size mutluluk katacak. Bir yandan kelime hazinenizi geliştirirken diğer yandan zaman kalıplarını öğrenerek kendi hikâyelerinizi yazabilir hatta zamanda yolculuk dahi yapabilirsiniz. Her işte olduğu gibi öğrenme heyecanı ve hırsı sizleri bir üst dereceye taşıyacak gün geçtikçe İngilizce konuştuğunuzu hissedecek ve çevrenize İngilizce espriler dahi yapacaksınız. İzlediğiniz filmleri artık İngilizce altyazı ile izleyebilecek ve hem de seyrinizden daha fazla keyif alacaksınız. Seyahat planları yaparken çizeceğiniz rotayı gideceğiniz ülkeleri ve ya çeşitli kültür turlarınızı daha rahat ve geniş kapsamda değerlendirerek dil sorununuz olmadan gönül rahatlığıyla gidebileceksiniz. Atalarımızın dediği bir dil bir insan sözü gerçekten de bir dil bir kültür, bir yaşam tarzı, farklı bir sosyal tarz ve ya farklı bir tarih geçmişini de beraberinde getirecektir. Tüm bunları düşünüp hayal ettiğinizde İngilizce öğrenme dünyasına giriş yaptınız demektir. Hayat zamanın kum taneleri gibi akarken hayallerinizi ve planlarınız ertelemeyin haydi bir adım atın ve maceraya başlayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu