Haberler

Hemşirelik Mezunlarının İş İmkanları ve Atama Puanları

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler genellikle KPSS puanı düşük meslekleri tercih edeceğini belirtiyor. Öğrenciler, KPSS puanı düşük olan meslekleri seçtikleri zaman kolay bir şekilde atanabilecekleri hakkında yorum getiriyorlar.

Hemşirelik mesleği geçtiğimiz üç ve dört yıl içerisinde popülerliğini arttırmış, yüz binlerce öğrencinin tercih ettiği bir bölüm haline gelmiştir. Ülkemizde hemşire ihtiyacının bulunması nedeniyle önümüzdeki birkaç yıl devlet kadrosunda iş imkanı bulanacaktır. Öncelikle üniversite sınavına yeni hazırlanan öğrenciler önündeki dört veya beş yılı hesaba katarak tercih yapmaları daha uygundur. Bunun yanı sıra hayallerinizin peşinden koşmak ve sevdiğiniz bir mesleği yapmak daha uygun olanıdır.

Hemşirelik mezunu olacak veya mezunlar için atama puanları, nerede ve ne kadar maaş ile çalışacağı hakkında bilgi aktaralım. Öncesinde hemşirelik bölümünü isteyen öğrenciler için hemşirelik taban puanları tablosunu aktaralım.

Hemşirelik mezunları kaç puanla atanıyor?

Lise ve lisans mezunlarının KPSS atama puanları değişiklik gösteriyor. Örneğin, Lisans mezunlarının KPSS atama puanları biraz daha düşük olduğu için daha az puanla atanma imkanları bulunuyor.

Lise KPSS ile hemşirelik görevine atanmak isteyen mezunların en düşük puanı 78 olarak son atamada belirtilmiştir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan şehirlerimiz için KPSS atama puanları en düşük 86 ile başlıyor.

Lisans mezunu hemşirelerin KPSS atama puanları ise Doğu illerinde oldukça düşüktür. Örneğin; 2018 son KPSS atamasında Erzurum İlçe Devlet Hastanesine 69,99340 ile hemşire alımı yapılmıştır. Balıkesir ve Denizli gibi iller için belirtilen ve son alınan KPSS puanı ise 82 ile 87 arasındadır.

Hemşirelik mezunları nerede çalışabilir?

  1. Devlet (KPSS)

Devlet Hastanelerine atanan hemşire mezunu arkadaşlar güvenlik soruşturmasının ardından Baş Hekimin belirttiği ve boşluk bulunan birimde çalışmaya başlar. Mesai öncesinde gerekli eğitimler verilmektedir.

Kadrolu bir hemşire doğu illerinde en düşük 4 bin lira maaş alacaktır. Yoğun bakım, acil veya ameliyathane gibi özel birimlerin fiyatı belirsizdir. Özel birimler genellikle servis hemşirelerine göre ortalama 500-700 TL daha fazla maaş alır. Akdeniz ve Ege bölgelerine atanan mezunlar ilk yıllarında 2.800 ile 3.500 arası maaş alacaktır.

  1. Özel Sektör

KPSS ile atanamayan hemşireler özel hastaneler, medikal gruplarında, yaşlı bakım hastaneleri ve bakıma ihtiyacı bulunan yaşlıların bulunduğu özel kuruluşlar da çalışabilir.

Özel sektörde ilk yıl hemşireler için verilen maaş 1.600 ile 2.400 arasında değişiklik göstermektedir.

Metin içerisinde bahsedilen rakamlar ortalama değerlerdir, illerden illere değişiklik gösterebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu