Haberler

İİBF Öğrencilerinin Son Umudu Cumhurbaşkanı

İİBF, Türkiye’de kurum ve kuruluşlar ile özel sektöre yönetici yetiştirmek için açılmış bir fakültedir. İİBF mezunlarının karşısında akademisyenlik, p3 puanı ile atanma veya KPSS A Grubu ile uzman yardımcısı, denetmen yardımcısı, müfettiş yardımcısı kadroları gibi tercihler bulunmakta.

Tabi ki bu tercihlerden en cazip gelen KPSS A Grubu sınavı. Maliye, Muhasebe, İktisat, Hukuk, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler testlerinden 40’ar soru ve Genel Kültür Genel Yetenek testinden 120 sorunun bulunduğu A Grubu sınavı ciddi anlamda emek isteyen bir sınavdır.

Kaldı ki bu sınava giren adaylar KPSS > Kurum sınavı > Mülakat > Atama evreleri arasında yaklaşık 1.5 yıllık zorlu bir süreç olduğunu bilerek hazırlanmaktadır. Ancak 2016-2017 yılı bu sınava giren adaylar için hüsran yılı oldu. Sınav sistemi tamamen değişti ve sınavın geçerlilik süresi yalnızca 2016 yılında sınava girenler için 2 yıldan 1 yıla düşürüldü. Üstüne bu süreçte Gelir Uzman Yardımcılığı, Maliye Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Defterdar Uzman Yardımcılığı gibi kadrolardan tek bir alım olmadı. Türkiye derecesi yapan adaylar bile halen işsiz durumda. KPSS puanları 3 aydan daha az bir süre sonra kullanılamayacak.

İİBF mezunları bu süreçte sükutla sınav ilanınlarının gelmesini bekledi. Ancak 140 bine yakın adayın girdiği sınavda bu yıl alım sayısı yalnızca 1172 kişi oldu. Atanma ihtimali %1’in altında. Bu sebeple İİBF mezunları Twitter’da haftada bir etkinlik düzenleyerek Trend Topic olmakta, diğer sosyal medya sitelerinde de seslerini duyurmaktadır. Ayrıca büyük haber sitelerine ulaşarak bu durumu anlatan haberler yaptırmaktadırlar.

İİBF’liler son çaresi CUMHURBAŞKANI
BİMER, CİMER gibi bilgi iletişim merkezlerine yapılan şikayetlerin de sonuçsuz kalmasıyla kadro bekleyen adaylar çözümü referandum öncesi Cumhurbaşkanına mektup yazmakta arıyor. Umarız kısa sürede ilanlar gelir ve İİBF’liler hakları olan kadrolara yerleşir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu