Haberler

İlk Kez Burs/Kredi Alacak Öğrencilere Müjdeli Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ardından bugün de Twitter’da KYK’nın destek hesabında yapılan açıklamaya göre 2016 yılında başvurusu yapıp Burs/Kredi almaya hak kazanan öğrenciler Ocak ayından itibaren eylül, ekim, kasım ve aralık ayının burslarını da birlikte alacak.

Eski sistem nasıldı?
Önceki sistemde burs başvuruları ekim ayında yapılıp sonuçlar aralık ayında açıklanmaktaydı. Burs almaya hak kazanan öğrenciler de ocak ayından itibaren burslarını almaya başlamaktaydı.

Yeni sistem nasıl?
Yeni sistemde de burs başvurularının ekim ayında başlaması beklenirken sonuçlar aralık ayında açıklanacaktır. Bunun yanında yapılan açıklamalara göre ocak ayında burs almaya hak kazanan öğrenciler eylül, ekim, kasım ve aralık ayı ile birlikte ocak ayı dahil olmak üzere toplamda 2000 TL burs alacaklar.(5 ay x 400 TL)

KYK Burs ücretlerine zam gelecek mi?
2015 yılında 330 TL olan burs ücretleri bir anda 400 TL olmuştu. Bu sebepten 2017 Ocak ayında burs ücretlerine zam yapılması beklenmiyor.

Yüksek lisans/Doktora öğrencileri de bu haktan yararlanabilecek mi?
Şuan KYK’nın web sitesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak hem Akif Çağatay Kılıç hem de KYK’nın resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda burs ödemelerinin eylül ayından itibaren olacağı söylendi. Bu haktan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de yararlanıp yararlanamayacağı hakkında bir açıklamaysa henüz gelmedi.

Söz konusu konunun Maliye Bakanlığı’nca da onaylandığı bilgisi verildi.

kyk-2016

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu