Haberler

İstanbul Üniversitesi Kayıt Rehberi

İstanbul Üniversitesinde e-kayıt var mı?

Üniversiteye yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, YÖK tarafından yürütülen Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında e-kayıt yaptırabilecekler. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek kalmayacak.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler http://www.turkiye.gov.tr/ adresinde ‘e-hizmetler’ bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında 28 Temmuz 2015 tarihinde açılacak ‘Üniversite e-kayıt’ seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

e-kayıt sonrası okula gitmeme gerek var mı?

Hayır yok. Ancak e-kayıt sistemi sonrasında üniversiteye ulaştırman gereken bazı dosyalar olacaktır. Bunun için İstanbul Üniversitesi’nin internet sitesini kayıt öncesi süresinde takip etmelisiniz.

Kesin kayıtlar ne zaman?

Kesin kayıt tarihleri ÖSYM Yerleştirme Sonuç Sayfasında belirtilmiştir. Bu tarihlerde istenilen belgeler ile okula giderek kayıt yaptırabilirsiniz. Okula giderek kayıt yaptırmanız zorunlu değildir. PTT’den E-Devlet şifresi alarak, E-Devlet üzerinden elektronik kayıt gerçekleştirebilirsiniz. E-kayıt ile kayıt yaptırdığınızda belgelerinizi 14-18 Eylül tarihleri arasında okula iletmeniz gerekmektedir.

Kayıt için gerekli belgeler neler?

  1. ÖSYS Sonuç Belgesi ( Yerleştirme Sonuç Belgesi )
  2. Lise Diplomasının Aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı
  3. Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi
  4. Askerlik Durum Belgesi (Askerlik durumları, fakülte/yüksekokul görevlileri tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Haklarında “Kaydında sakınca yoktur” ibaresi bulunan yükümlülerden askerlik durum belgesi istenilmeyecektir.)
  5. İkamet Adresi Beyanı ( Forma ulaşmak için tıklayınız. )
  6. 8 adet 4.5 x 6 cm boyutunda fotoğraf ( Son 6 içinde çekilmiş olmalı ve öğrenci kolaylıkla tanınabilmelidir. Arkalarına öğrenci numarası ve ad soyad yazılması gerekmektedir. )
  7. Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu

Harç ücreti yatıracak mıyım?

Üniversitemiz örgün öğretim programlarında harç ücreti yoktur. Ancak ikinci öğretim programlarında öğrenciler Halk Bankasına programa göre harç ödemek zorundadır.

Bölümümde hazırlık var mı? Varsa muafiyet sınavı ne zaman?

İstanbul Üniversitesi’nin bazı bölümlerinde zorunlu hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Hazırlığı atlama yani muafiyet sınavıyla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi Akademik Takvimi nedir?

Akademik takvim bir öğrenim takvim yılı boyunca üniversitenin vize ve final tarihleri, bayram tatilleri, üniversite için önemli günler, resmi tatiller ve diğer sınavlarla ilgili net tarihe ulaşabileceğiniz tarihtir.
İstanbul Üniversitesi akademik takvimi

Hazırlık sınavında geçme notu kaçtır?

Hazırlık sınavı çoktan seçmeli 80 soru ve 20 puanlık kompozisyon sorusundan oluşmaktadır.

Sınav kapsamı;

Sözcük ve yapı bilgisi, Cümle tamamlama, Çeviri ( Zorunlu Hazırlık Yabancı Dil Sınavı hariçtir. ), Diyolog tamamlama, Duruma uygun düşen ifadeyi bulma, Anlamca yakın ifadeyi bulma,Paragrafta anlam

Muafiyet sınavını geçmek için almanız gereken puanlar;

İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri için 100 üzerinden 80;

Fransız Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı için 70;

Diğer  program öğrencileri için en az 60 puandır.

Hazırlık okuduğumda devam zorunluluğu var mı?

“ Hazırlık öğretimi en az otuz haftadır. Öğrenciler, düzeylerine göre haftada 20 saatten az olmamak şartıyla öğrenim görür. Yılsonu sınavına girebilmek için derslerin %80’ine katılmış olmak zorunludur. “

İstanbul Üniversitesinin özel bursu var mı?

Okulumuz LYS’de üniversitemize yerleştiği puan türünde ilk 200’e giren öğrencileri ödüllendirmektedir.

İlk 200’deki öğrencilerin okulumuzu tercih etmesi halinde;

  1. Aylık 300 TL Burs
  2. Dizüstü Bilgisayar
  3. Eğitim süresince üniveriste yemekhanelerinden ücretsiz yararlanma
  4. Eğitim süresince üniversite yurtlarında ücretsiz konaklama olanakları sağlamaktadır.

Barınma ihtiyacını nasıl giderebilirim?

Okulumuzun Avcılar, Cerrahpaşa ve Beylikdüzü yerleşkesinde 3 yurdu bulunmaktadır.

Erkek yurtlar Avcılar ve Beylikdüzü’nde bulunmaktadır. Avcılar yurdunun kapasitesi 684 kişidir.
Beylükdüzü erkek yurdu kapasitesiyse 152 kişidir.

Avcılar kız yurdu 264 kişilik, Cerahpaşa yerleşkesinde kız yurdu 120 kişilik, beylikdüzü (kız) yerleşkesinde ise kontenjan 142’dir. Yurtlara başvurular için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu