Haberler

Kanada’da Lise Eğitim Bursu Nasıl İşliyor?

Kanada, çok dilli eğitim sistemi ve çok uluslu öğrenci yelpazesiyle gün geçtikçe lise öğrencilerinin daha fazla tercih ettiği ülkelerden biri olmaya devam ediyor. Üstelik; çeşitli Kanada liseleri öğrencinin, ilerleyen dönemlerinde çeşitli burslardan da faydalanmasına destek oluyor. Liseden başlayan ve üniversitenin son gününe kadar sağlanan eğitim burslarını bulmak mümkün.

Kanada, exchange öğrenci, MBA programları, yüksek lisans gibi eğitim kollarında güçlenirken bu ülkenin uluslar arası büyüyen liseleri, Kanada’nın öğrenci çeşitliliğini artırıyor.  Liselerde 4 farklı dil okutulması, eğitim müfredatının ağırlıklı olarak uygulamalı derslerden kurulu olan Kanada, liselerden sporcu, bilim insanı, veteriner çıkarabilmek adına bursluluk şartlarını genişletme konusunda hızını artırdı.

2017 – 2018 eğitim döneminin güz döneminde uluslar arası tanınırlığı olan bir ABD spor kanalı, NBA’nin kurumsal olarak Kanada liselerine sponsor olduğunu ve 2019 yılına kadar Amerikan Kolej Basketbolu ligi için on bini aşkın sporcuyu, Kanada liselerinden çıkarmayı amaçlıyorlar. Üstelik; bu burs süreci ABD üniversitelerinde, son sınıfa kadar devam ediyor. Sadece ABD’nin NBA’si değil Çin’in, Rusya’nın ve uzak doğunun teknoloji ve ar-ge şirketleri de Kanada’nın kapısında.

Kanada’da Lise Eğitim Bursu Nasıl Alınabilir? Ne Tipte Burslar Sağlanıyor?

Lise eğitim bursları 2 aşamadan geçiyor. Ağırlıklı tercih edilen spor bursu, okulun tracking, futbol, basketbol, yüzme, güreş, atletizm gibi spor branşlarında aktif olarak rol oynaması ve okulunun spor takımlarını başarıya yürütmesi gerekiyor. En azından, takım koçlarından B+ seviyesinde not almaları gerekiyor.

Sağlanan spor burslarının yanısıra; bilim, yetenek, matematik ve politika bursları yer alıyor. Politika bursu, öğrencinin okul münazaraları aldığı başarılara ilişkin olarak %20 ve %40 dolaylarında burs almasıyla ilgili. En çok tercih edilen burs çeşidi ise öğrencilerin teknoloji, robotik araştırma ve geliştirme, kodlamalarla aldığı burslar olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte bilim burslarının içeriğinde matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar mühendisliği gibi sınıfların da B+ notunda olması şartı var.

Kanada’da, ağustos aylarında başlayan lise maratonu haziran ayında tamamlanıyor ve spor alanında ya da bilim alanında başarıya ulaşan öğrenciler, burslarını devam ettirerek üniversite hayatlarına devam ediyor.

Bu yazı https://www.york.com.tr/ sponsorluğunda hazırlanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu