Haberler

Kapatılan üniversitelerin öğrencileri için yeni karar

YÖK’ten kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler için yeni bir karar çıktı. Bir önceki kararda yalnızca kapatılan üniversitelerde okuyan öğrencileri kapsayacak şekilde bu öğrencilerin istediği üniversiteye yatay geçiş yapma hakkı verilmişti. Ancak sosyal medyadan çok fazla tepki gelmesi üzerine bu tepkileri değerlendiren YÖK bu öğrenciler için yeni bir karar aldı.

YÖK’ten açıklanan flaş karara göre kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler üniversiteye giriş yaptıkları yıl YGS ve LYS’den aldıkları puanlar ile yeniden tercih yapacak ve yerleşecekler. Yapılan açıklamada farklı üniversiteye tercih yapıp yerleşen öğrenciler yıl kaybı yaşamayacak ve kaldıkları sınıftan eğitimlerine devam edecek.

OHAL kapsamında alınan kararda şu ifadelere yer verildi;
“OHAL KHK / 667 kapsamında kapatılan Vakıf Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin durumlarına ilişkin Yükseköğretim Kurulunca yapılan yeniden değerlendirme neticesinde: Kapatılan Vakıf Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin üniversiteye girmiş oldukları yıl aldıkları puanlar esas alınarak yeniden yerleştirilmesine karar verilmiştir.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu