Haberler

Karabük Üniversitesi Öğrencilerinden Hazırlık Tepkisi

Karabük Üniversitesi’nde hazırlık sınıfı okumak istemeyen öğrenciler, kampüs içinde pankart ve sloganlarla eylem yaptı. Güvenlik görevlileri, öğrencilerin açtığı pankartı alınca ortalık bir anda karıştı.

Üniversitenin Merkez Kampüsü’nde toplanan yaklaşık bir grup öğrenci, ‘Zamanımızı da, paramızı da çalmayın’ yazılı pankart ile yürümeye başladı. Bu sırada üniversite güvenlik görevlileri pankartı almak isteyince arbede çıktı. Öğrencilerin karşı çıkmasına rağmen görevliler pankartı aldı. Öğrenciler de pankart olmadan, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Öğrenciyiz haklıyız, kazanacağız’, ‘Müşteri değil, öğrenciyiz’ sloganlarıyla yürümeye devam etti.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, öğrencileri megafonla uyardı. Kadı’nın, haklarında Kabahatler Kanunu gereği işlem yapılacağı yönünde uyardığı öğrencilere bir kaç kişilik öğrenci grubu da tepki gösterdi. Kampüs dışına çıkan öğrenciler, burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan öğrenci, “YÖK’ün yeni çıkardığı yönetmelik ile öğretim dili Türkçe olan bölümlerde zorunlu hazırlık kaldırıldı. Ancak Karabük Üniversitesi’nde yönetmelik bu şekilde işlemiyor. Bizler Hazırlık öğrencileri olarak haklarımızı talep ediyoruz. 1 yılımızın bahaneler yüzünden boşa geçmesini istemiyoruz, bölümlerimize geçmek istiyoruz. Verdiğimiz kitap paralarını geri istiyoruz. 2’nci öğretim harç paralarını bölümlerimiz için yatırmak istiyor ve boşa geçen 1 yıl için bu paraları yatırmak istemiyoruz” dedi.

Öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: haberler.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu