Haberler

KOÜ’de Mühendislik Fakültesi İkiye Bölünüyor

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli Üniversitesinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi seviyesinde bir üniversite olmasını istemesi üzerine mühendislik fakültesini ikiye böleceği öğrenildi.

ODTÜ SEVİYESİNDE OLACAK

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yakın çevresine mühendislik fakültesini ikiye böleceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği doğrultusunda ODTÜ seviyesinde güçlü bir üniversite oluşturmak istediği öğrenildi. Makina, Endüstri, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, Mekatronik Mühendisliklerinin bir fakülte, Çevre, Kimya, Jeofizik, Jeoloji, İnşaat, Harita, Metalurji Mühendisliklerinin ikinci fakülte olacağı belirtiliyor.

KENTLE BÜTÜNLEŞTİRECEK

Rektör Hülagü, Kocaeli Üniversitesi’nin ODTÜ seviyesinde üniversite olabilmesi için 10 bine yakın öğrencisi bulunan mühendislik fakültesinin ikiye bölünmesinin yanı sıra Kocaeli halkının da üniversiteye sahip çıkması gerektiğini ifade ediyor. Cumhurbaşkanının her türlü desteği vereceğini söyleyen Hülagü, “Şehir üniversitesine sahip çıkarak KOÜ’nün çıtasını yükselterek ODTÜ seviyesine çıkaracağız” diyor.

REKTÖR DANIŞMANLARI

Emekliliğine 6 ay olan hemşerisi Prof. Dr. Yunus Kishali’yi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı yapan rektör Hülagü, Yrd. Doç. Dr. Necmi Özdemir,. Öznur Gökkaya,  Funda Çelebi’yi danışman olarak atadı.  Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu kararıyla “Akademik Yetersizliği” gerekçesiyle üniversite ile ilişkisi kesilen, yargı kararı ile dönen, dosyası Danıştay’a gönderilen Özdemir ile ilgili iddialar bugünlerde çok konuşuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu