Haberler

KPSS tarihi üniversite öğrencilerini zora soktu

ÖSYM’nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı sınav takviminde KPSS sınav tarihini 2 ay geriye alması öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Aslında haksız da değiller çünkü daha henüz okulunu bitirmemiş adaylar 22 mayıs tarihinde yapılacak olan KPSS lisans sınavına sağlıklı bir şekilde çalışamayacaklar. Üstelik tek dezavantajı da yok.

1- KPSS, final sınavlarından 15-20 gün önce yapılacak ve bu durumda öğrenciler birini tercih etmek zorunda kalacak. Okulunu bitirmek isteyen adaylar final konularına çalışırken KPSS’yi aksatmış olacak; KPSS’ye çalışan adaylar da finallerini aksatmış olacaktır. Bu durum da okullarının uzamasına sebep olabilir.

2- Sınava 2 ay daha az çalışacak olan kpss lisans adayları bu süreçte konuları yetiştirmesi mümkün gözükse de tekrar ve soru çözümü için vakit ayıramayacaktır.

3- KPSS kurslarına giden son sınıf öğrencileriniyse daha sıkıntılı bir süreç bekliyor. Aylar öncesinden hazırlanan ders programları değişecek ve daha ağır bir ders programıyla karşılacaklardır. Bu süreçte zaten adaylar yorgunluktan kurs dışında çalışamayacak ve hatta okul derslerine de önem veremeyecektir.

İşte bu nedenlerden dolayı KPSS’nin temmuz ayında yapılması gerekmektedir. Üstelik ÖSYM’nin bu uygulaması fırsat eşitliğine de ters düşmektedir. Örneğin KPSS A Grubu (İİBF, SBF mezunu) adayların sınavı 29 Mayıs 2016 tarihine alınmıştır. Matematik, Türkçe, coğrafya, tarih, vatandaşlık, maliye, muhasebe, iktisat, hukuk derken zaten tüm derslere sağlam hazırlanmalarına imkan yoktur. Bu süreçte başarı da düşecektir. Bununla birlikte ÖABT yani öğretmenlik alan bilgisi testine girecek adayların sınavı temmuz ayında yapılmaktadır. Üstelik A grubu adaylarının konu yükü öğretmen adaylarına göre çok daha fazla ve karmaşıktır.

Bir an önce konunun meclise taşınması gerekmektedir. Bunun için BİMER şikayet merkezini kullanarak sınavın ileri bir tarihe alınması yönünde mesajlar gönderilmelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu