Haberler

KPSS Tercihlerinde Baraj Puanı Var mı?

Çift yıllarda yapılan KPSS önlisans ve KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Toplamda 5 milyona yakın adayın girdiği sınavda tercih aşaması 21 Aralık 2016’da başlıyor. Tercih kılavuzunu yayımlandıktan sonra adayların 30 tercih hakkı bulunuyor. Merkezi memur atamasında adayların atanabilmeleri için tercih yaptıkları 30 pozisyondan birinden sıralamaya girmesi gerekiyor.

Peki bir aday sıralamaya nasıl girebilir?
Örneğin Bakanlıkta memurluk pozisyonu için 50 kontenjan bulunmakta. Tercih listesine bu pozisyonu eklediniz. Sizden daha fazla puan alan adayların bu pozisyonu tercih etmeleri şansınızı azaltacaktır. Bu yüzden geçmiş yıllarda yapılan pozisyon ve son adayın puanını araştırmalısınız. Böylece daha sağlıklı ve açıkta kalmayacak şekilde tercih listenizi oluşturabilirsiniz.

KPSS tercihlerinde baraj puanı var mı?
Önceki yıllarda uygulanan baraj puanı yeni tercih döneminde uygulanmamaktadır. Yani 50 puan alan aday da tercih listesi oluşturabilir. Ancak atanma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz. Zira yalnızca ortaöğretim KPSS’ye 3,5 milyona yakın aday girdi ve 85 puan alan adayın sıralaması 25-30 bin arasında yer alıyor. Bu da 85-86 puan aralığında yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğunu gösteriyor.

Yine de yapacağınız bazı tercihlerde özel başvuru şartları aranabiliyor.
Nedir bu özel başvuru şartları?
1- Örneğin bu pozisyona yalnızca 70 üstü puan alan adaylar başvurabilir.
2- Bu pozisyona başvurabilmek için MEB onaylı bilgisayar sertifikası almış olmanız gerekiyor.

Bu şartları öğrenebilmek için tercih kılavuzunu sonuna kadar okuyun ki yapacağınız 1 tercih bile boşa gitmesin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu