Haberler

KPSS Uzaktan Eğitim Önerileri

KPSS Uzaktan Eğitim Önerileri

Uzaktan eğitim tercihi yaparken; yeterlilik, zaman ve maliyete göre değerlendirdim ben. Bazı uzaktan eğitim programları -ihtiyaç gibi- daha interaktif ancak dezavantajı vakit. Canlı eğitim bir çok yönden tercih edilebileceği gibi bir çok dezavantaja da sahip. Benim hazırlık sürecimi dikkate alacak olursam kısa bir süreye bu süreci sıkıştırdığım için ciddi anlamda zaman sıkıntım vardı. Tercihlerimde bu çok etkili oldu.

Ayrıca maliyet konusu da önemli bir unsur. Yolun başında olan arkadaşları uyarayım maddi anlamda sorunlar yaşayabilirsiniz çünkü cidden hazırlık dönemi maddi anlamda da külfetli bir süreç. Bu yüzden 3 farklı ölçüte de uyacak tercihler yapmaya çalıştım.

Tek bir uzaktan eğitim paketi almak bence pek verimli olmayacaktır. Takdir edersiniz ki bütün derslerde mükemmel olan bir uzaktan eğitim paketi olsa ortada bu kadar soru, şüphe olmazdı. Şimdi de benim kullandığım ve önerdiğim uzaktan eğitim programlarına;

İktisat

İktisat için farklı farklı denemelerim oldu. Youtube da bulunan İhtiyaç Akademi videolarını denedim ki söylediğim gibi zaman sorunu olduğundan devam etmedim ancak anlatım olarak çok hoş olduğunu söylemeliyim zaman sıkıntısı olmayan ve ödeme yapmak istemeyen arkadaşlar tercih edebilir.

Pegem’in iktisat videoları zaman bakımından ilaç gibi geldi bana. Yeterlilik ve maliyet açısından da çok iyi. 30 lira gibi bir ücretle tüm iktisat videolarına ulaşabiliyorsunuz. Yeterlilik ise bence çok iyi. İktisat kaynaklarında önermiş olduğum Economicus yazarı Dilek Erdoğan Kurumlu anlatımları yapıyor.

Teklider videolarına ise sadece makro ekonomi için baktım. Gerçekten mükemmel verim aldım. Maliyeti konusunda bir bilgim yok ama zaman ve verimlilik açısından öneririm.

Hukuk

Hukuk içinse iki önerim olacak. Özel Hukuk için Teklider muhteşem bir anlatıma sahip. Kamu Hukuku içinse Pegem’i tercih ettim. Pegem videolarının tek tek satın alınabiliyor olması güzel bir esneklik kazandırdı.

Muhasebe

Yukarıda olduğu gibi muhasebede de iki önerim olacak. İhtiyaç Akademi ve Teklider. Ücret ödemek istemeyenler Youtube üzerinden İhtiyaç Akademi videolarına ulaşabilir.

Maliye

Maliye konusunda uzaktan eğitimden memnun kalmadım ki bana göre gerekte yok. Maliye iyi bir kaynakla oldukça basit bir ders.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu