Haberler

KYK Bursu Kesilenler Yeniden Burs Alabilir mi?

KYK Bursu alıp yıl içinde derslerden başarısız olunması durumunda öğrencilerin bursu kesilmekte; öğrenim kredisine dönmektedir. Bu durumun takibini sizin yapmanız gerek. Öğrenim kredisine döndüğünde haber verilme şartı yok. e-Devlet üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğinde bu komu hakkında açık ifade yer almaktadır:
“Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve aynı öğretim türünde bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.”

Örnek verecek olursak; 4 yıllık bir bölümde okuyorsunuz. 3.sınıfta başarısız olduğunuz için bursunuz kesildi. 4.sınıfta burs başvurusu yapsanız dahi burs alamazsınız. Ancak öğrenim kredisine başvurursanız alabilirsiniz.

KYK BURSUYLA İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

İlgili Makaleler

52 Yorum

  1. Merhaba ben hazırlık öğrencisiyim ama bu sene tekrar yks girip başka üniversiteye gitmek istiyorum burs alıyorum eğer muafiyete girmezsem ve baska üniversiteye geçip burs nakil başvurusu yaparsam bursum kesilir mi

  2. kızma bu sene üniversite gönderdim ortalaması düşüktür sınava girip başka bir bölüm göndermeyi düşünüyorum bursu düşmemek için ne yapmalıyım

  3. eksik yazmışım kusura bakmayın.Tekrardan yksye gireceğim KYK geri ödemem 2023 te başlayacak başka bir okul kazandigim takdirde başka bir okula kayıt olmamda engel oluşturmaz değil mi bu durum

  4. hocam ben bir üniversiteye kayitliyim fakat bitiremedim KYK kredisi almistim2023 te KYK geri ödemem başlayacak benim okula kayıt olmama engel olmaz değil mi bu durum.

  5. Merhaba ben kredi alıyordum önlisans bölümümü son senemde mezun olmadan kayıt sildirdim. Bu yıl yksde başka bir önlisans programına geçtim kredi alabilir miyim yeniden?

  6. Merhaba
    Ben şuan okuduğum bölümü bırakacam ve tekrar sınava girecem. Şuan burs alıyordum ve krediye döndü. Eğer sınavda derece yaparsam başarı bursu alabiliyormuyum. Lütfen cevap verin

  7. Hocam ben yatay geçiş yaptım kredi alıyordum kredi nakil işlemi yapamadan 2 sene hazırlıkta
    kaldığım için kredim kesildi. Ne yapmam gerekiyor ve tekrar kredi başvurusu yapabilir miyim lütfen cvp verin

  8. Mrb ben ilahiyat hazırlığı başarılı bir şekilde geçtim bu sene tekrar burs başvurusu yapmam gerekiyor mu hazırlıktan beri alıyorum ama .

  9. Doktora yeterliğini iki kez veremedim ve bursum kesildi Öğrenci affından yararlanmayı düşünüyorum bursum devam eder mi

  10. Merhaba hocam. Ben şuan 1. Sınıftayım ve burs alıyorum. Kaydımi silip tekrar sınava girmek istiyorum. Tekrardan burs başvurusu yapabilir miyim ?

  11. Hocam ben il sene hazırlığı geçemedim ve ikinci senenin ilk dönemi geçtim ve bursumun krediye döndüğünü öğrendim. Bölüm derslerimi yaz okulları ile alıp toplam 5 senede bitirebilirim. Bu durumda kredi tekrar bursa dönebilir mi ?

  12. Hocam merhaba ben 4 yıllık bölümden 2 yıllık bölüme geçtim. Fakat 4 yıllık bölüm duruyor silmedim 2 dönemdir ders kaydı yapmıyorum oraya ders kaydını yaparsam kredi alır mıyım ?

  13. Merhabalar,ben donemimi uzatıyorum ilk dönem gitmedim ikinci dönem gideceğim yurtta yedekte olduğum için, burs başvurusu yaptım bölümüm 2yillik yarım dönem kredi aldim diyelim 2.sinifta iptal ettirdim krediyi başka uni okuduğumda tekrar başvuru yapabilir miyim . Ve birde ilk dönem gitmediğim için bütlerim olacak o aldığım krediyi etkiler mi ?

  14. Hocam ben şuan 2. Sınıftayım burs alıyorum. Okulu bırakıp seneye tekrar sınava girsem bursa tekrar başvurabilir miyim? Çıkma ihtimali var mı ?
    Ve okulu bıraktığım ay bursun kesiliyor değil mi ?

  15. Merhaba benim ortalamam 1.97 olduğu için bursum kesilmeyecekti ben de yaz okulundan ders aldım ve yıl sonu ortalamamı 2.05 e yükselttim bu durumda kesilmezdi fakat yaz okulunu başka uniden aldığım için okuluma geç gönderdiler ve onlarda 2-3 gün sisteme geç girilmesi nedeniyle bursum öğrenim kredisine dönüştü yani sistemden dolayı böyle oldu ben üzerime düşeni yaptım dilekçe yazdım acaba tekrar burs’a dönüşme ihtimali var mi?? lütfen çok merak ediyorum @unibilgi

  16. Merhaba
    Ben meb bursu alıyorum. Almaktan vazgeçersem daha sonra kyk bursu için başvurunca alabilir miyim?

  17. Selam hocam lütfen dikkatli okuyunuz , ben iki yıllık bir bölüm okuyordum sonrasında kaydımin silinmesi için okulla konuştum ve dort yillik bir bölümün sınavına girdim ve kazandım fakat önceki iki yıllık bölümün kaydını silmemişlerdi ve benim haberim olmadan sınavlar geçtiği için başarısızlıktan bursum krediye döndü , durumu fark edince geç oldu gidip kaydımi sildim ve şuan dört yıllık bölümü öğrenim kredisi alarak okuyorum yapabileceğim bir şey varmı bir dilekçe yazsam bi gelişme olurmu ♥️

  18. Hocam merhaba ben okulumu dondurup üniversite sınavına hazırlanmak istiyorum.Sınav sonucunda yeni bir üniversiteye başlarsam dondurduğum bursumu nakil alabilir miyim?

  19. Merhaba! Ben hazırlık sınıfı öğrencisiyim ve devamsizliktan kalmayı beklemek yerine kaydımi aldırmayı düşünüyorum. Tekrar üni sınavına hazırlanıp tekstil mühendisliğini kazanmak istiyorum. Tekrardan burs kredi başvurusu yapabilirmiyim?? nede olsa bursum basarizsizliktan dolayı kesilmiycek . Ben kaydimi aldirdigim için otomatikman kesilecek. Ya da tekstil muh. İlk 80 binde yerleşene burs ve iş garantisi veriyor. Ben bu durumdan faydalanabilirmiyim??

  20. Recep Bey merhaba,

    Bazen KYK bu gibi durumları gözden kaçırabiliyor. Eğer hazırlık sınıfında kayıt yaptırmadan bölümü geçtiyseniz bu sorunla karşılaşmanız normal. KYK’yı arayarak bilgi almalısınız onlar sizi yönlendirir.

  21. Hocam merhaba ! Hocam ben 2018 2019 doneminde burs almaya hak kazandım. Ilk senemde İngilizce hazırlık okudum ve hazırlığı ise yds (İngilizce dil sınavı) ile başarıyla gectim. Ancak 2019 un Ekim ayindan itibaren bursum krediye dönüşmüş ve malasef ben anca fark edebildim. Başarılı olmama rağmen neden bursum krediye dönmüş anlamış değilim. Bir bucuk yildir kredi aliyorum ve bunh dilekce olarak belgeli bir sekilde kykya iletsem sizce kabul olabilir mi? Ben aslinda zaman aşımından dolayı biraz tedirginim hocam.
    Yardımcı olursanız memnun kalırım hocam.

  22. Merhaba ben hazırlık sınıfında okuyorum ve yks için kaydımı dondurdum. Bursum kesildikten sonra başka bir üniversiteye geçtiğimde tekrar burs alamaz mıyım

  23. Merhaba burs krediye döndükten sonra hiçbir şekilde tekrar bursa çevrilmez.

  24. Merhabalar hazırlık sınıfında kaldım bursum kesildi ve kredi alıyorum tekrar başarılı olursam ortalamyı duzeltirsem burs alabilir miyim :)

  25. Mehmet Bey KYK’yı arayıp bilgi almanız gerekiyor. Dilekçe yazarak halledebilirsiniz.

  26. Hocam merhaba ben 2 dönem üst üste ders kayıtı yapmadım bu gün mesaj geldiverilen kredi kesildi bugün ders kayıt yaptırıp tekrar alabilirmiyim

  27. Merhabalar üniversitede 1. Dönemin ortasında bıraktım burs başvurum onaylandı ikinci öğretim okuyorum harç ücretini ikinci dönem yatırmazsam bursum kesilir mi

  28. Hocam KYK İletişim Hattını arayarak bilgi alın lütfen. Kaydınızı dondurduysanız hiçbir işlem yapmazsanız bursunuz kesilir ve tekrar burs bağlanmaz. Ancak burs dondurma işlemi vardı diye hatırlıyorum KYK yetkilileri size detaylı bilgi verir.

  29. Hocam ben hazırlık sınıfında kayıt dondurdum bursumda çıkmıştı bursum kesilirmi veya tekar burs başvurusu yapabilirmiyim

  30. Ezgi Hanım merhaba,

    Bursunuz kesildiyse hiçbir durumda yeniden burs alamıyorsunuz.

  31. Merhaba yarım dönem uzaklaştırma aldıktan sonra uzaklaştırma bittikten sonra burs almaya devam edebilir miyim

  32. Hocam ben bursumu kaybettim okuduğum bölümü bırakıp başka bi üniversitede yeni bölüm de okuycam yeniden burs başvurusu yapa bilirmiyim ?

  33. Hocam merhabalar. İkinci sınıfa geçtim. Ortalamam 1.88’di ve yaz okulundan ders alıyordum. O dersi başarıyla geçtim ama sisteme girilmedi ve 1 ekim itibarıyla bursum krediye dönüştü. Krediye dönüşmesinin ardından iki gün geçti ve o dersim sisteme girildi ve ortalamam 2.05 oldu bu durumda kredim tekrar burs olur mu ve olabiliyorsa ne yapmam lazım geri dönüş yaparsanız sevinirim hocam şimdiden teşekkür ederim.

  34. Hilal merhaba,

    Bursunuz kesilirse tekrar burs alamazsınız.

  35. Merhaba hpcam ben hazırlıkta bir yıl kaldım ve bursluluğum kesilecel bölüme geçtiğimde tekrardan burs için başvurabilir miyim

  36. Derya Hanım merhaba,

    DGS ile yıl kaybı yaşamadan geçiş yaparsanız almaya devam edersiniz ancak yıl kaybı olduysa veya YKS ile başka bir üniversite kazandıysanız yeniden burs veya kredi alamazsınız.

  37. Merhaba hocam ben 2 yillik bi bolum okudum ve kredi aldim simdi kesildi 2. Unv kayit yaptirdim tekrardan bursa basvuru yapsam kredi veya burs cikar mi

  38. Merhaba.
    Bu sene üniversiteye yerleştim ama üniversitede yeniden hazırlanıp başka bir üniversiteye geçmek istiyorum. Burs ve yurt çıkarsa ve şu an kayıtlı olduğum yüksek ögretim kurumundan ayrılirsam bursum kesilir mi? Kesilirse yeniden başvuramaz mıyım?

  39. Selamlar,

    Ben 4 senelik bir bölüm okudum ve bu 4 sene boyunca kyk bursu aldım. Okulum 1 sene uzadığını için bursum tükenmiş oldu. Dönem başında kyk kredisine başvurabiliyor muyum?

  40. 2.üniversite için burs/kredi başvurusu yapamıyorsunuz Nesibe hanım.

  41. 2.ünervisteye giderken 2.burs icin baavuru yapabilir myim. 2 yillik myo okula gttim 2 yil doldu bursum süresi doldu bitti. Busene 2.ünervsteye gsecem tekrar basvurabilir mym cikar mi yada?

  42. Özlem hanım bursu kesilenler hiçbir şekilde yeniden burs alamıyor =(

  43. 1. Sınıfta burs alıyordum kesildi şuan ikinci sınıftayım kredi alıyorum ve ortalamam 2 nin üstüne çıktı tekrar başvuru yapsam burs alabilir miyim ?

  44. Leyla hanım bu konuda KYK’nın uygulaması nasıl bilmiyorum. 444 19 61’i arayarak bilgi alın lütfen.

  45. Mrhb hocam bursum yatay gecis yaptiğım için kesildi pasif durumumu aktiflestirdim.dilekçe de yolladım bursum tekrar yatarmi lutfen bir bilgi verin bana bu konuda

  46. Hocam bn gece sene kazandım ama gidemedim okula devamsızlıktan kaldım bursum ilk dönem aldım ikinci dönem kesildi tekrar ödenmesi için ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

  47. Yeniden başvuru yapsanız da çıkma ihtimali çok düşük. Ne güzel burs çıkıyor değerlendirmiyorsunuz…

  48. Hocam ben bu senenin 2.dönemi derslerden kaldım ve bursum kesilecek seneye başka bir bölüme geçiş yaparsam burs başvurusu yapamaz mıyım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu