Haberler

KYK Kız Yurdunda Kalacaklara Tavsiyeler

Üniversite sınavını kazandıktan sonra kalacak yer, öğrenciler için en büyük sorun olacaktır. Özellikle kız öğrenciler için bu sorun daha da önemlidir. Güvenlik, ders çalışma ortamı, ulaşım, oda arkadaşlarınızla ilişkileriniz üniversite hayatınız boyunca sizler için en önemli konuların başında olacaktır. KYK yurtlarında kalacak kız öğrenciler için bilmesi gerekilen önemli maddeleri derledik;

  1. Öncelikle yurtta ihtiyaç duyacağınız kişisel eşyalardan bahsetmek gerekirse bunların başında nevresim ve çarşaf kılıfları gelir. Her ne kadar bazı yurtlar bu tarz malzemeleri kendilerinin tedarik edeceğini söylese de temizlik konusunda emin olabilmek için ilk günler ihtiyaç duyabilirsiniz. 
  2. Birinci maddede belirttiğim gibi bazı yurtlar ile ilgili öncesinde edineceğimiz bilgiler her zaman pek de doğru olmuyor. Temizlik de bunlardan biri. Eğer yurttan kaynaklanan bir sorun olmasa bile genellikle yurtlarda odalarınızı başkaları ile paylaşmanız gerekeceğinden ve o kişinin temizlik konusundaki tutumunu öncesinden bilinemeyeceği için basit temizlik malzemelerini yanınızda bulundurmanız yararınıza olacaktır. 
  3. Kettle her zaman yurtta kalan öğrencinin yardımcısı olmuştur. Çay ve kahve içmeniz için olsun acıktığınızda atıştırmalık hazır çorbalar için olsun yanınızda olması size yarar sağlayacaktır. Yurtlarda genelde sıcak su olsa bile genelde para ile satılır ve sadece bir bardak kaynamış suya sürekli 50 kuruş gibi saçma bir rakam vermek (özellikle öğrenci bütçesi için önemli bir rakamdır) can sıkıcı olabilir. 
  4. El havlusu, sabun, tırnak makası gibi kişisel bakım eşyalarınızı unutmayın ve kimseyle de paylaşmayın. 
  5. Geceleri acıkabilirsiniz ve her saatte dışarı çıkmanız mümkün olmayabilir bu yüzden kek , bisküvi vs gibi atıştırmalıklardan mümkün olduğunca stoklayın. 
  6. Eğer yurtta odanıza ait buzdolabı varsa kahvaltılık alabilir ya da memleketinizden getirebilirsiniz. Bu hem sizin o süreçte yemeklere alışmanızı kolaylaştıracak hem de maddi olarak size yardımcı olacaktır. 
  7. Yurdun ilk günlerinde yanınızda değerli eşya veya yüklü miktar para getirmeyin, olumsuz durumlarla karşılaşmamanız için bu önemli bir ayrıntıdır. 
  8. Bazı yurtlarda hala eski usul dolap kilitleme yöntemleri kullanılır bu da sizin dolabınız için gerekli kilidi getirmenizi gerektirir. Hiç bilmediğiniz bir şehirde aramaktansa ne olur ne olmaz valizinizde bulundurun deriz. 
  9. Banyo terliği ve yurtta giyebileceğiniz tarz da terlik edinin. Aksi taktirde sürekli yurtta ayakkabı ile dolaşmanız gerekebilir. Yurdunuzda halı varsa bile gene de terlik giymek daha kullanışlı ve temiz olacaktır. 
  10. Yurtta kalırken en çok yapılan hatalardan biri de daha ilk haftalarda bu sürece alışamadığını iddia edip tanıdığı ilk kişiyle eve çıkmaya karar vermek olacaktır. Böyle bir hata yapmayın, kendinize zaman tanıyın ve kimseye güvenmeyin. Kişiler her zaman düşünüldüğü gibi çıkmıyor. Ev sorumluluğu almakta düşünüldüğü kadar kolay değil. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu