Haberler

KYK Öğrenim Kredisi Nedir?

Öğrenim kredisi, devletin üniversite öğrencilerine yaptığı karşılıklı parasal yardımlardır. Her yıl ekim ayında burs ve kredi başvurusu yapan adaylar “öğrenim kredisi almak istiyorum” seçeneğini onaylarsa öğrenim kredisi alabilirler. Unutmayın burs her öğrenciye çıkmazken öğrenim kredisi isteyen her öğrenciye çıkmaktadır. Burs/kredi sonuçları genellikle aralık ayında açıklanmakta ve bu tarihte eğer öğrenim kredisi almak isterseniz Ziraat Bankası ve KYK ortak çalışması sonucunda belli miktarda faiz karşılığında senet imzalamak zorundasınız.

Seneti imzaladıktan sonra ilk öğrenim kredinizi ocak ayında almaya başlarsınız ayrıca üniversite hayatınız boyunca yazın da dahil olmak üzere krediyi almaya devam edersiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Örneğin 4 yıllık bir bölüm kazandıysanız ve okulunuzu uzatırsanız eğer 5. ve sonraki yıllarda öğrenim krediniz kesilmektedir.

Mezun olduktan 2 sene sonra da erkek öğrenciler aldıkları geri ödemeli kredileri KYK’ya geri ödemek zorundadır. Aksi takdirde icra başlatılıyor. Özel durumunuz varsa eğer KYK’ya dilekçe yazarak kredi ödemelerini erteleme talebinde bulunabilirsiniz.

Kız öğrenciler ise iş bulana ya da evlenene kadar geri ödemeli kredilerini ödemek zorunda değildir. Ancak bu iki durumdan biri gerçekleşirse geri ödemeli krediyi KYK’ya ödemek zorundasınız. Ödemezseniz eğer icra başlatılacaktır.

Kredi alırken lütfen bu hususlara dikkat edin. Peki kredi başvurusu yaptınız ve daha sonra kredi almaktan vaz mı geçtiniz? Hiçbir sorun çıkmayacaktır. Bunun iptali için bir işlem yapmanıza gerek yok.

YouTube video

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu