Haberler

KYK Yurtlarında Odalar Kaç Kişilik?

Kredi ve Yurtlar Kurumu 81 ilimiz ve KKTC’de üniversite öğrencilerine uygun fiyata barınma imkanı sunmaktadır. 2021 yılı itibariyle KYK yurtlarının öğrenci kapasitesi yaklaşık 700.000’dir. KYK yurt başvuruları her yıl eylül ayı başında başlamaktadır. Maalesef kontenjan yetersizliğinden dolayı başvuru yapan herkese yurt çıkmamakta. Bununla birlikte bu yıl pandemi sebebiyle yurt kontenjanlarının düşeceğini bekliyoruz. Örneğin 4 kişilik yurt odasında en fazla 3 kişi barınabilecek. Bu da yurtların kontenjanını önemli derecede azaltacaktır. Bu yüzden öğrenci evi, apart, özel yurt gibi alternatif barınma seçeneklerine de lütfen göz atın.

KYK YURT ODALARI KAÇ KİŞİLİK?

KYK yurtlarının en fazla eleştirildiği konusu odalarda kalan öğrenci sayılarının fazla olması. Şu an KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yaparken de kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapamıyorsunuz. Üstelik örgün ve ikinci öğretim öğrencileri ile birlikte yabancı öğrencilerle aynı odalarda kalabilirsiniz.

KYK YURT ÜCRETLERİ 2021

KYK yurt ücretleri 2021 yılında 230 – 500 ₺ arası değişmekte. Aradaki yaklaşık 140 TL’lik fark odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurdun imkanlarına göre değişmektedir.

KYK YURTLARININ AVANTAJLARI

  • Yurt ücretlerinin özel yurtlara göre yaklaşık 5 kat daha ucuz olması.
  • Güvenlikli oluşu
  • Günlük 11 ₺ aylık ise 330 ₺ yemek yardımı yapılması
  • Yurtların genelinde yavaş da olsa internetin olması
  • Sıkı arkadaşlıklar kurabileceğiniz bir ortama sahip olması

KYK YURTLARININ DEZANTAJLARI

1- Odalarda kalan öğrenci sayısının fazla olması
2- Var olan internet, çamaşırhane gibi imkanların yavaş olması
3- Odalarda kalan öğrenci sayısı fazla olduğu için temizlik konusunda sıkıntıların olması
4- Odalarda saç kurutma makinesi haricinde elektrikli aletlere (su ısıtıcısı gibi) izin verilmemesi
5- Odalarda kalan öğrencilerin durumları dikkate alınmadan karıştırılması. Aynı odada farklı üniversitede okuyan, yabancı uyruklu, örgün öğretim ve ikinci öğretim öğrencisinin bulunabilmesi.
6- Kampüse çok uzak bir yurt çıkma olasılığı. Örneğin Üniversiteniz İstanbul’da Avrupa yakasında bulunuyor. Maalesef size Asya yakasında bulunan bir yurt çıkabilir.
KYK yurtları hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya TIKLAYIN

YouTube video

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu