Haberler

LYS 2017’de açık uçlu sorular geliyor

Üniversiteye giriş sınavının 2.basamağı olan LYS’de artık şıksız kısa cevaplı sorular yer alacak. ÖSYM’nin yayınladığı 2017 ÖSYS kılavuzunda yer alan bilgilere göre sınavdaki soruların %3’ü açık uçlu olacak. 

Açık uçlu sınav ne demek?
İlk kez 2015 yılında kaymakamlık sınavıyla başlayan açık uçlu soru sistemi 2017 LYS’de de yapılacak. Buna göre açık uçlu soruların altında A-B-C-D-E gibi şıklar yer almazken adaylar optik forma sorunun cevabını kodlayacak. 

Sınav güvenliği ve nitelikli aday alımı gibi sebeplerden ötürü ÖSYM her yıl sınavlara yeni bir kriter getiriyor. Kopya skandallarının ardından sınavlara girişte detaylı aramayla başlayan değişiklikler sonrasında öğretmen adayları için alan getirildi. Ardından A Grubu sınavında soru sayısı 40’tan 30’a düşürüldü. Ocak 2017’nin başında da daha önce 121 puan türü bulunan A Grubunda puan sayısı 55’e düşürüldü ve puanların tamamındaki ders ağırlıkları da değiştirildi. 

Yine ALES’te optik form kalkarken elektronik ortamda sınav da ilk kez bu dönemde yapıldı. Halen ayda 1 kez e-YDS adı altında elektronik ortamda yabancı dil sınavı yapılmaktadır. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu