Haberler

Öğrenci Affı Geliyor! Aftan kimler faydalanabilecek?

30 Nisan 2018 tarihinde Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karar sonrası Başbakan Binali Yıldırım “çeşitli sebeplerle üniversite eğitimine devam edemeyen öğrenciler için affın geleceği” açıkladı.

Üniversitelerden birçok nedenden kaydı silinen öğrencilere yeniden kayıt yaptırma ve mezun olma şansı tanıyan öğrenci affının çıkmasında sosyal medyanın da etkisi büyük oldu. Öğrenci affı bekleyen binlerce kişi Twitter’dan seslerini duyurmak için yoğun çaba sarf ederken beklenen açıklama Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası başbakandan geldi.

2018 Öğrenci Affı Ne Zaman Gelecek?

Önceki yıllarda bazı fakülteler hariç üniversiteyi 7 yılda bitirme mecburiyetinin getirilmesi, devamsızlık, başarısız olma vb. durumlar sebebiyle yarım milyona yakın öğrencinin üniversiteye ilişiği kesildi. Kaydı silinen bu öğrenciler 2018 öğrenci affı ile birlikte kaldıkları yerden üniversitelerine devam edecek.

Öğrenci Affından Kimler Faydalanabilecek?

Öğrenci affından faydalanamayacak tek kesim bulunuyor. Teröre bulaşmış, terörle irtibat ve iltisakı bulunanlar bu haktan yararlanamayacak. Henüz net olmamakla birlikte öğrenci affından yararlanacak kişiler: Önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gördüğü süreçte kendi isteğiyle eğitimine son veren kişilerin de af kapsamına dahil olacağı tahmin edilmekte.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu