Haberler

Ömer Ulusoy’a 7 Yıl Hapis Cezası

2008 yılında Antalya Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sırasında silah çekerek kalabalığa doğru ateş eden zülfikar dövmeli Ömer Ulusoy’un yargılaması bitti. Mahkeme, Ömer Ulusoy’a 7 yıl hapis cezası verdi.

Son sözleri sorulan Ulusoy, kullandığı silahın oyuncak bir silah olmadığını belirterek, “Silahtan dolayı mağdur olan bir insan varsa suçlamayı kabul ederim. Takdir mahkemenizindir” diye konuştu.

Mahkeme kasten adam öldürmeye teşebbüsten önce Ulusoy’a müebbet hapis cezase verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı cezası 9 yıla indirilirken mahkeme, Ulusoy’ın, eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini belirterek cezasını 4 yıl 6 ay olarak belirledi.

Sanığa, “ruhsatsız silah” taşımaktan önce 1 yıl 3 ay hapis ve 36 gün adli para cezası veren mahkeme heyeti, silahın eğitim öğretim kurumlarında taşınması nedeniyle cezasını iki kat artırarak 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 72 gün adli para cezasına çarptırdı. Ayrıca, her iki suçtan da sanığa indirim yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu