Haberler

Polis olmak için hangi fakülteyi bitirmek gerekiyor?

Son yıllarda en çok rağbet gören meslek grupları arasında yer alan Polislik mesleği hakkında aklınıza takılan soruların cevaplarını buradan bulabilirsiniz.

Onurlu ve şerefli bir meslek olan polislik mesleğine adım atmak isteyenlerin özellikle en çok merak ettiği sorular arasında hangi fakülte mezunu olmak gerekir? Sorusu gelmektedir. EGM’nin son zamanlarda Polis Meslek Yüksek Okulu yerine en çok alım yaptığı okulların başında gelen Polis Meslek Eğitim Merkezi yani POMEM’e başvuruda bulunmak içi ülkemizde eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünden 4 yıllık mezun olmanız gerekmektedir. Yurt dışında denklik verilen üniversitelerinde 4 yıllık bölümlerinden mezun olan kişilerin POMEM’e başvuru yapma şanslarının bulunduğunu buradan belirtmek istiyoruz.

POMEM – PMYO arasında fark nedir?

POMEM diye tabir edilen Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin PMYO’dan farkı burada eğitim görecek olan polis adaylarının Üniversitelerin 4 yıllık bölümünden mezun olmalarıdır. 4 yıllık üniversite mezunlarının eğitim gördüğü okulun adı POMEM olurken, burada eğitimleri 4 ay ile 9 ay arasında sürdüğünü belirtmek istiyoruz.

PMYO yani Polis Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim görmeye hak kazanacak olan adayların ise 2 yıllık bir eğitimin ardından polis olma şansları bulunmaktadır. Bu okula girmek için adayların LYS puanlarına göre alındığını da ayrıca belirtmek istiyoruz.

POMEM’e başvuru da bulunacak olan adayların ise polis olmak için KPSS’den en az 60 puan almaları gerekmektedir. Ancak son yıllarda ortaya çıkan polis ihtiyacını kapatmak için bu puan türünde bazı farklılıkların ortaya çıkma ihtimali bulunmaktadır. Bunun en yakın örneği olarak Polis Özel Harekat alımlarında lise mezunu şartının ortaya koyulması ve herhangi bir KPSS puanının istenmemesi en büyük örnek olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu yüzden polis olmak isteyen adayların alımları yakından takip etmek için EGM’nin sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri gerekmektedir.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. kardeşim burada diyorki herhangi bir üniversitede herhangi bir fakülte yada bölüm bitirmen gerekiyor farketmez bu

  2. Ben bundan hicbir şey anlamadım ben polis olmak için hangi fakülteyi bitirmeliyiz demistin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu