Haberler

Prof. Dr. Cezaevine Girmeden Önce Son Dersini Verdi

Ege Üniversitesi’nde başörtülü öğrencilerin şikayeti üzerine “öğrencilerin öğrenim özgürlüğünün engellendiği” gerekçesiyle Fen Fakültesi Uzay Bilimi ve Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Pekünlü’ye dava açılmıştı. Açılan dava sonucunda mahkeme Pekünlü’ye 2 yıl 1 ay ceza vermiş ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.

“Anayasa’ya aykırılık ve adil yargılama hakkının engellendiği” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine açılan itiraz davasının reddedilmesiyle Prof. Dr. Pekünlü cezasını yatmak üzere cezaevine girecek. Prof. Dr. Pekünlü, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi”ne de dava açmıştı fakat hakkındaki cezanın onanmasıyla cezaevi süreci başladı.

SON DERSİNE GİRDİ

Davalar sürerken emekliye ayrılan Prof. Dr. Pekünlü’nün yakın arkadaşları haberi duyunca, ondan son kez ders yapmasını istediler. Bunun üzerine Pekünlü, Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda son kez öğrenci ve öğretim görevlisi arkadaşlarına seslendi. “Evren ve Evrim” konulu dersi anlattıktan sonra büyük alkış alan Pekünlü, dersten sonra Foça Açık Cezaevi’ne gidip teslim olacak. Cezasının infazı olarak 4.5 ay cezaevinde kalacak.

Bu arada Renan Pekünlü, aynı gerekçeyle, dört öğrencinin şikayeti üzerine, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle halen 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde, yargılanmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu