Haberler

Selçuk Üniversitesini kazananların bilmesi gerekenler

Selçuk Üniversitesi 11 Nisan 1975 tarihinde Konya’nın 30 kilometre dışına kurulmuş 95.672 resmi öğrenci rakamına ulaşmış Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alır. Konya şehir merkezine tramvay veya minibüs aracılığıyla yaklaşık 50 dakikalık mesafede bulunan fakat Türkiye’nin en büyük öğrenci mahallesi olarak adlandırılan Bosna Hersek Mahallesi’nde merkeze gitmeye ihtiyaç duymadan eğlenceli vakit geçirebilir ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Selçuk Üniversitesi Kampüsü

Ferah, yeşilliklerle dolu ve canlı bir öğrenci hayatına sahip olan kampüste tramvay hizmeti kampüs içi ücretsiz olmakla birlikte her fakülteye ulaşım oldukça kolay sağlanabilmektedir. Kampüs içerisinde yemek yiyebileceğiniz, arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz mekanları içeren iki adet kapalı alışveriş merkezi bulunmaktadır. Üniversite ‘SOTE’ adıyla günlük 2 lira gibi uygun bir fiyata ev yemeği yiyebileceğiniz sosyal tesisi hizmetinize sunmakla beraber spor salonu, halı saha, kütüphane gibi birçok alanda öğrenciye ücretsiz destek vermektedir.

Üniversite içerisinde bulunan devlet yurtları, yarı özel yurtlar, tiyatro salonları, kütüphaneler büyük bir arşiv kaynağına sahip kampüs, sosyalleşme konusunda da topluluklar ile sizlere üniversite hayatını dolu dolu yaşatmak için el ele vermiş durumda.

Devlet yurtları ve yarı özel yurtlar olmak üzere 4 yurdu içerisinde bulunduran kampüs, 1 erkek, 2 kız ve 1 karışık yurt bulundurmaktadır. Kız-erkek yurtlarının beraber bulunduğu ortamda bloklar halinde kız erkek ayrımı yapılmakta ve üniversitenin görevlendirdiği yöneticiler tarafından kontroller sağlanmaktadır. Ücretler dönemsel olarak ödenmekle beraber aylık olarak da ödemeler yapılmaktadır.

Türkiye’nin en büyük eski gazete arşivine sahip merkez kütüphane 9 bireysel salon 4 toplu çalışma salonları ile toplam 3.000 kişilik kapasitesinin yanı sıra fakülte içleri kütüphanelerle beraber bu rakamı 5.000’e çıkartmış bulunmakta.

En Büyük Öğrenci Mahallesi: Bosna Hersek 

Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nün hemen dışında yer alan Türkiye’nin en büyük öğrenci mahallesi  Bosna Hersek öğrenci dilinde kısaca Bosna olarak bilinmektedir. Bosna, üniversiteye olan konumu itibari ile büyük bir öneme sahipken yurt, apart, stüdyo daire, kiralık ev, alışveriş merkezleri, restoranlar, kafeler, sosyal tesisler, özel eğitim alanları ve İngilizce kursları gibi birçok hizmeti içerisinde bulundurmaktadır.

Kiralık ev ücretlerinin 2018 senesi itibari ile ortalama ücreti 700 TL olarak belirlenirken yurt ücretleri ve apart ücretleri konfor, odadaki kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Üniversiteye yakınlık derecesine göre ücretlerin artıp azalması öğrencinin kampüse ulaşımlarında yürüme mesafesindeki ev ve yurtları seçmeleri yurt ve ev  kiralarının yükselmesine neden olurken kampüse yürüme mesafesine uzak yerlerden ise 1.50 TL gibi bir ücret karşılığında minibüs ile 10 dakika içerisinde her fakülteye ulaşılması mümkün.

Öğrencilerin ucuz gıda, sebze, meyve gibi ihtiyaçları için her cumartesi günün Bosna’nın merkezinde pazar kurulmaktadır.Pazar yerinin bulunduğu alanda köfte arabaları ile harika damak zevklerini bizlere sunan sokak köftecileri deneyimi ve tatması bambaşka.Mahalle içerisinde evcil hayvanlarınızı dolaştırabileceğiniz spor yaparken piknik yapabileceğiniz, oyun alanları ve yemyeşil ortamı ile sizlere hizmet veren park içerisinde görselliğiyle göz alan minik şelale ve havuzları öğrencilere doğal dinlenme ortamını ücretsiz sunmakta.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu