Haberler

Temel İngilizce Hakkında Merak Edilenlerin Hepsi Burada

Temel İngilizce öğrenmek için harekete geçtiğinizde bilmeniz ve öğrenmeniz gereken bazı konular vardır. Bu konuların başında ise İngilizce fiillerin ikinci halleri yer alır. Fiillerin ikinci hallerini öğrenme aşamasında konuya ezberci yöntem ile öğrenmeyle değil de daha çok mantığını öğrenerek anlamayla bakarsanız İngilizce öğrenme verimini daha hızlı alabilirsiniz. İngilizce fiillerin ikinci hallerini, tenslere göre nasıl çekimlendiğini, formüllerinin neler olduğunu ve nasıl uygulandığını öğrendikten sonra pratik yaparak kendinizi geliştirmeniz mümkün olur. İngilizce fiillerin ikin halleri kullanırken sıklıkla yapılan hata, her tense için aynı ikinci hali kullanmaktır. Fiillerin ikinci hali yalnızca geçmiş ve geniş zaman kiplerinde kullanılır! Düzenli fiillerde iki halde çekimlenebilen formüller vardır. Simle Present de –s takısı gelirken fiillerin son harfine göre hareket etmek gerekir. Örneğin; rains, eats gibi kelimelerde –s takısı direk olarak eklenebilir. Sonu -ch, -sh, -s, -x, -z harfleriyle biten fiillerde ise –s takısı yerine –es takısı kullanılır. Örneğin; teaches, misses gibi.Diğer bir durum ise fiilin son harfi “y” ise ve “y” harfinin hemen önünde sessiz harf var ise, “y” harfini çıkardıktan sonra geriye kalan fiilin sonuna -ies takısı eklenir. Buna duruma örnek filer ise tries, flies’dir. Bu kuralı uygularken her zaman fiilin son harfinden önceki harfe bakılması gerekir. Eğer y harfinin önündeki kelime sesli ise yalnızca –s takısı eklendiğini unutmayalım.

İngilizce kelimelerin ikinci halleri simple past için kullanılmak istenildiğinde yine bazı kurallara ve istisnalara dikkat etmek gerekir. Sonu –e ile biten fiillerde e harfini atıp –ed takısı eklemek gerekir. decided bu duruma örnek bir kelimedir. Fiilin sonuna sessiz harften sonra y ile bitiyorsa y harfini atarak –ied takısı eklenir. Sonu w,x,y ile biten kelimelerde ise ve önünde sesli harfte varsa son harfi tekrarlayarak –ed eklenir. Bagged gibi. Sonu sesli harften sonra sessizle biten ve ikinci hecesi vurgulanan fiillerde ise bu durum son harf yine tekrarlanır. Formatted bu duruma örnektir. Çok nadir yaşanan bir durum olsa da son harfi –c ile biren kelimelerde c harfinin hemen arkasına –k harfi ve –ed takısı eklenerek devam edilir. Gelelim düzensiz fillere… Bu konuda çıkmış ve uygulanan bir formül ne yazık ki yoktur. Çünkü düzensiz fiillerde yalnızca geçmiş zamanda fiillerin ikinci hali kullanılıyor. Yani bu durumda illa liste ezberleyin diye bir şey demiyorum. Yapacağınız şey her gün kullanacağınız belli başlı kelimeleri öğrenmeniz ve tekrar ederek hafızanızda yer edinmesini sağlamanızdır. Hayatınızı devam ettirirken ihtiyacınız olan düzensiz fiillerin listesini çıkartmanız sizin için yeterli olacaktır.

İngilizce fiillerin ve kelimelerin ikinci halleri için hemen tıklayın. Kendi kendinize İngilizce öğrenmeniz zaman alan ve yanlışlık yaptığınızda sizi uyarak kimse olmayacağı için o şekilde hafızanızda yer etmesine neden olan bir durumdur. İngilizce öğrenmek için birçok sebebiniz ve birçok yolunuz olduğunu unutmayın. Yapmanız gereken tek şey bu yollar içerisinden kendiniz için en doğru olacağını düşündüğünüz birini seçmeniz ve hemen uygulamaya, harekete geçmenizdir. İngilizce öğrenmek için yaşınız, mesleğinizin önemi yoktur. Yalnızca istemeniz ve bu konuda bir şeyler yapmanız sizin İngilizce dili öğreniminiz için doğru bir hamle olacaktır. Günümüzde hangi iş alanında başvuru yapıp başvuru formunu doldurur oluyorsanız olun öncelikle sizlere, İngilizce bilip bilmediğiniz, eğer biliyorsanız hangi seviyede bildiğiniz soruları yöneltilir. Çünkü İngilizce bilen kişinin dünyaya ve karşılaşacağa sorunlara bakış açısı her zaman daha geniştir. İngilizce bilen kişilerin işe alınma oranları İngilizce bilmeyen diğer insanlara göre çok daha fazladır. İngilizce bilginizi kullanmak isteyen iş verenler, sizin bu özelliğiniz sayesinde yükselmeniz ve iyi yerlere gelmenizi sağlar. Sizlerde kendiniz için en doğru yöntemi seçerek İngilizce öğrenmeye zaman kaybetmeden başlamalısısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu