Haberler

TOBB ETÜ’yü Kazananların Bilmesi Gerekenleri

TOBB Üniversitesi’nin açılması 2003 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanmıştır. TOBB ETÜ 2004 yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere toplam 3 fakülte ve 10 bölüm ile öğrencilerini kabul etmiştir. Bu yönden bakacak olursak 14 senelik genç bir okuldur. Daha sonrasında ise 2007’de Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi , 2009’da Hukuk Fakültesini ve 2013’de Tıp Fakültesini de kurarak bu bölümlerden öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

TOBB ETÜ YERLEŞKESİ
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesinde Güzel Sanatlar-Tasarım ve TIP fakültesi dışında bölüm derslerinin görüldüğü TOBB ETÜ Ana Binası , Hazırlık Öğrencilerinin ders gördüğü Yabancı Diller binası, Tıp öğrencilerinin derslerine devam ettiği TIP Binası, Mühendislik öğrencilerinin laboratuarlarını ve Güzel Sanatlar-Tasarım öğrencilerinin stüdyolarını barındıran Teknoloji Merkezi, TEPAV binası, TOBB ETÜ Sosyal Tesisler binası ve TOBB ETÜ Öğrenci Konukevi yer almaktadır. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesi içinde Nar Cafe, Sultan Cafe, Caffe Mio, Starbucks, Subway ve Simitçi Dünyası gibi TOBB ETÜ öğrencisinin yemeklerini yedikleri ve kahvelerini yudumladıkları işletmeler mevcuttur. Ayrıca Nisan 2018 itibariyle tüm Ankara öğrencilerinin imrendiği ilk defa ODTÜ’de hizmet veren Çatı Kafe TOBB ETÜ Yabancı Diller Binası’nın altına açılmıştır. Ayrıca TOBB ETÜ Spor Merkezinde Nakra Sports spor merkezi bulunmaktadır. Burada yarı olimpik yüzme havuzu ve fitness merkezi gibi olanaklardan tüm öğrenciler hafta içi ve hafta sonu belirli saatlerde ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler.

TOBB ETÜ’ ye ULAŞIM
TOBB ETÜ’ nün sabah ve akşam olmak üzere Ankara’nın dört bir yanına semt servisleri mevcuttur. Ayrıca bu servislerin yanı sıra gün içinde Ankara’da öğrencilerin genelinin bulunduğu yerlere ring servisleri mevcuttur. TOBB ETÜ’ ye ulaşımda servislerin yanı sıra kampüsün önünde geçen 339 numaralı otobüs ve bir adet Kızılay minibüsü bulunmaktadır. Ayrıca yakın olarak tanımlanan Armada alışveriş merkezine Taksi ile 10 TL , Cepa-Kentpark Alışveriş Merkezine 15-20 TL , Çukurambar semtine 15-20 TL, Bahçelievler semtine 15-20 TL ve Kızılay semtine 25 TL gibi bir ücretle ulaşmanız mümkündür.

TOBB ETÜ ÖĞRENCİ KONUKEVİ
TOBB ETÜ öğrenci konukevi 2010 yılında kurulmuş olup TOBB ETÜ kız ve erkek öğrencilerine iki ayrı binada hizmet vermektedir. TOBB ETÜ Öğrenci Konukevi içinde bazı sosyal aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz sosyal alanlar ve cafelerin yanı sıra bireysel ve grup olarak ders çalışabileceğiniz alanlar mevcuttur. TOBB ETÜ Öğrenci Konukevi’nde tüm odalar iki kişilik olup öğrencilerin konforu düşünülmüştür. Öğrencilerin kullandıkları tuvalet ve banyolar her odaya özeldir. Ayrıca her katta mutfak ve balkon olmak üzere ortak alanlar mevcuttur.

TOBB ETÜ ‘de okuyanlar nerede kalıyor?
TOBB ETÜ’ de okuyan öğrenciler genel olarak Öğrenci Konukevini tercih ediyorlar. Ayrıca TOBB ETÜ’ye yakın olan Bahçelievler, 100.Yıl, Beştepe, Çukurambar ve Söğütözü gibi semtlerde genelde bir arkadaşlarıyla beraber bir ev kiralıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu