Haberler

Türkiye’nin En İyi 5 Özel Üniversitesi

Ülkemizde özel üniversiteler deyince sanırım birçoğumuzun aklına para tuzağı gibi gözüken, boş eğitim yuvaları ve öğrenciyi para gibi gören üniversite yöneticileri geliyordur. Evet ülkemizde bu şekilde işleyişe sahip üniversiteler tabi ki var ancak düşündüğümüzün aksine, dünya çapında eğitim sağlayan ve öğrencilere sunduğu eşsiz imkanlarla nitelikli mezunlar çıkartan ve ülkemizde belki de yüzlerce devlet okulunu geride bırakmayı başarmış çok iyi özel üniversitelerde var. İşte bu konumuzda sizlere Türkiye’nin en iyi 5 özel üniversitesinden bahsedeceğiz;

1) İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi: Tüm bölümlerinde yüksek bir taban puan olan, tam burslusuna Türkiye derecelerini doldurmayı başaran ve Türkiye’nin dünya sıralamasında en üst seviyede taşıyan Türk üniversitesi unvanına sahip bu okul, her öğrencinin hayal ettiği bir okuldur. Genellikle şirket bünyesinde mezun olduktan sonra hazır iş imkanları ve eğitimde oldukça iyi kadrosuyla dikkat çeken bu okulda, imkanlarda çok gelişmiştir. Ankara’da yer alan bu okulun özellikle Hukuk, İşletme ve Mühendislik fakülteleri oldukça başarılı öğrencilerden oluşuyor. Hukuk bölümü için ilk 150’nin tercih ettiği bir üniversite olduğunu söylemek sanırım okulun ne kadar başarılı olduğunu özetleyecektir.

2) Koç Üniversitesi: Bilkent Üniversitesi ile de sıkça yarıştırılan ve yine tam burslu öğrenci alımlarında çok yüksek dereceli öğrencilere sahip olan ve mezunlarının büyük bir kısmının kendi şirketi bünyesinde barındırdığı bilinen bu üniversite, Türkiye’nin en iyi işletmecilerinin, ekonomicilerinin ve hukukçularının çıkarıldığı bir üniversitedir. Yoğun bir yatırım ağı olan bu üniversitede kendinizi geliştirebilmek adına çokça imkan sağlanmakta, genellikle öğrencilere Koç Holding aracılığıyla ekstra burslarda sağlanabilmektedir. Bu üniversitede mühendislik alanındaki çeşitlilik az olsa da, başarı sıralaması Bilkent Üniversitesine oranla çok daha yüksektir. Bunda şirket güvencesi ve üniversitenin İstanbul’da oluşunun etkili olduğu düşünülmektedir.

3) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi: Üst kısımda belirttiğimiz 2 üniversiteye oranla biraz daha pasif olan ancak tam burslusunda yine dereceli öğrencileri bulunduran ve içerdiği imkanlarla adından sıkça bahsettiren diğer bir okulda TOBB akademidir. TOBB akademi sağladığı yurt imkanları, tam burslu öğrencilere özel ekstra vakıf bursları ve üniversite için imkanlarıyla dikkat çekmektedir. Üniversite Ankara’da bulunurken, bu üniversitede en çok talep gören bölüm Hukuk bölümü gibi gözüküyor. İlk 300’e burslu giriş imkanı tanıyan bu bölümde, mühendislik bölümünde de tam bursluluk için yoğun bir ilgi bulunuyor. Ancak burs miktarı azaldıkça KOÇ ve Bilkent’e göre daha yüksek bir düşüş seyrinin gözlendiğini söylemeden de edemeyeceğim. Bu üniversitenin en büyük artısı ise son sen size Rusya’da intörn eğitimi veriyor. Yani yurtdışında çalışma ve okuma imkanınız bulunuyor. Türkiye’nin en genç ve en iyi üniversitesi unvanlarında da rakipleriyle yarışıyor.

4) Sabancı Üniversitesi: Bünyesinde çok fazla program bulundurmayan ancak bulundurduğu programlarda başarı düzeyini ispatlamış ve arkasında yine çok güçlü bir şirketin bulunduğu bu üniversite, Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından bir tanesi olmayı başarmıştır. Bu üniversite içinde mezun olduktan sonra iş bulması oldukça kolaydır ve kendinizi geliştirebileceğiniz yurt dışı imkanları ve teknolojik imkanlar üniversite bünyesince sağlanmaktadır.

5) Başkent Üniversitesi: Listemizin son sırasında yer alan bu üniversite diğer 4 üniversitemize oranla tercih edilme başarısı olarak biraz arka planda yer alabiliyor. Ancak eğitimi ve köklü yapısı ile kendini kanıtlamayı başarmış bu üniversite birçok araştırmada eğitimci kadrosu ve imkanlarıyla rakiplerinin üstünde tamamlıyor. Devlet üniversitelerine oranla iyi bir başarı sıralamasına sahip olan bu üniversite, özel üniversiteler arasında tercih edilebilecek en ideal üniversitelerden biri konumunda bulunuyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. TOBB ETU sizi son yıl Rusya’ya staja göndermiyor hiçbir şey araştırmadan yazmışsınız. Rusya ve Ürdün mevzusu yalnızca okulun uluslararası gieişimcilik bölümüne mahsustur. Ayrıca son yıl değil dağınık şekilde gönderiyor. Ilaveten, TOBB Etü nün staj sistemi farklı. Okul 3 dönem ve 4 yılda 3 kez 3.5’ar ay total 10.5 ay staja gidersiniz. Yurtiçi veya yurtdışı olması biraz size biraz okula biraz da bölümünüze bağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu