Haberler

Üniversite İsminin Öğrenciye Kattığı Değer Nedir?

Üniversite İsminin Öğrenciye Kattığı Değer Nedir?

Günümüzde milyonlarca öğrencinin aklında soru işaretlerine sebep olan ve meslek tercihlerinde ön plana çıkan ‘’üniversitenin isim değeri’’ kavramı yıllardır öğrencilerin anlamakta güçlük çektiği kavramlardan bir tanesidir. Bu konumuzda sizlere üniversite isminin öğrenciye kattığı değerlerden ve bu isim değerinin neden önemli olduğundan bahsedeceğiz.

‘’Üniversite ismi öğrenciye prestij kazandırır.’’

Türkiye’de popülerliği yakalamış, prestij sahibi belirli üniversiteler bulunmaktadır. Bu şekilde prestij sahibi olan üniversitelerden diploma alan kişiler, genellikle iş sektörüne daha avantajlı bir şekilde ayak basar. Çünkü bu üniversitelerde eğitim aldıkları hocalar daha uzman, imkanları daha gelişmiş ve bu üniversiteyi kazanabilecek kapasitede olduğunu kanıtlayan bir diplomaya sahiptir. Bu yüzden de kısa sürede kaliteli bir iş yerinde yüksek pozisyonda iş bulabilme imkanına sahiplerdir.

‘’Çalışmak için iş aramazsınız, onları sizi bulur.’’

Mühendislik ve bu gibi iş sektörlerinde çalışmak üzere eğitim alıyor ve prestiji yüksek bir üniversiteye gidiyorsanız, genellikle iş aramanıza gerek kalmaz. Çünkü prestijli okullardan mezun olan mühendislik öğrencileri mezuniyetten önce en iyi şirketlerde staj yapabilme şansına erişebilirken, genellikle yüksek prestijli şirketler tarafından da araştırılmakta ve iş teklifi alabilmektedir.

‘’Üniversitenin desteğini alırsınız.’’

Normalde yüzlerce üniversite siz mezun olduktan sonra sizi sadece mezun olmuş kişiler olarak listesinde saklayabilir. Ancak prestijli bir üniversiteye gittiğiniz takdirde her adımda arkanızda olacak ve öğrencilerine sahip çıkacak bir üniversitenin de unutulmayan bir mezunu olursunuz. Çünkü bu üniversiteler prestij kaybetmek istemeyen ve bu sebeple de başarı seviyesini yüksekte tutmak için hizmet sağlayan bir yönetmeliğe sahiptir.

‘’Kaliteli, uygulamalı eğitim görür ve geniş imkana sahip bir ortamda eğitim alırsınız.’’

Bu üniversitelerin prestijli öğrencileri olduğu gibi prestijli hocaları da vardır. Disiplini yüksek olan ve Avrupai tarzda eğitim veren bu kurumlarda genellikle dil öğrenimi ve dil geliştirme imkanları da oldukça geniştir. Bunun yanı sıra Türkiye’de alanında isim yapmış birçok profesörde bu üniversitelerde öğrenci yetiştirmektedir. Eğitim için yoğun bir sermayeye sahip olan bu üniversitelerde imkanlar çok gelişmiştir. Bunlara oranla üniversitelerin birçoğunda yer alan kampüs, üniversite alanı ve bu gibi yerlerde diğer üniversitelere göre daha iyi şartların oluşturulmasına olanak sağlamıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu