Haberler

Üniversite Öğrenci Evleri Halleri

1- HAYATTA HİÇ BİR ŞEYİN DURDURAMAYACAĞI ÖĞRENCİLERİN YAŞADIĞI EVLER

Zamansız tüp bitmesi yahut kartlı sistem kullanan öğrencilerinin doğalgaz kartındaki bakiyenin bitmesiyle sık sık gazsız kalan üniversite öğrencileri pratik zekalarını devreye sokarak ilginç yöntemlere başvurur.

pratik zekalı öğrenci resimleri

2 – ALKOLİK ÖĞRENCİLER

Kız arkadaşından ayrılmış, bir şekilde sorunları olan ya da bağımlı olmuş üniversite öğrencileri sık sık içerler. Öyle ki içme, zamanla şişe koleksiyonculuğuna, içki firmalarının eşantiyonlarının mutfaktaki genel markalarının önüne geçmesine hatta sehpa olarak kullanılmasına kadar gider.

3 – Her gün dışardan yemek söyleyen öğrenciler

Öğrenci için yemek yapmak çoğu kez zor gelmese de bulaşık yıkamak onlar için zulümdür. Bu sebeple mutfaklar çoğu kez kokudan, bulaşık birikintilerinden girilmez hal alır. Bu sebeple sürekli dışardan ekmek arası, pizza gibi atıştırıcı yemekler söylenir. Bir süre sona “dışardan yemek söyleme” alışkanlık haline gelince eve makarna bile alınmak. Sonuç olarak ortaya boş buzdolabı çıkar.

4 – EVE GİRİLMEYECEK ÖĞRENCİ EVLERİ

İlk başlarda “düzenli olalım abi” sözleriyle başlayan ve ufak bir kırıntıda elektrikli süpürgeyi ele alan öğrenciler bir süre sonra vurdumduymaz olmaya başlar. İlkin mutfakta başlayan kirlilik salona ardından odalara yayılır. Bir süre sonra kokan ev önemli bir misafir gelinceye kadar pis kalır.

5 – İNTERNET KAFEYE DÖNEN EVLER

Lisede “öğleden sonraya kadar” internet kafede “Counter Strike” oynunu oynamayla başlayan süreç bir süre sonra kendini Knight Online, Silk Road gibi bağımlılık yaratan oyunlara bırakır. Üniversiteye gelindiğinde aileden farklı şehirde oturmanın, devam zorunluluğu olmayan derslerle birlikte rahatlığın tavan yapmasıyla birlikte saatlerce oyun oynanır. İşte o evlerden bazıları

6-   2+1’DE 10 KİŞİ KALINAN EVLER

2 arkadaşın ev tutmasıyla başlayan süreç arkadaş çevrelerinin genişlemesiyle birlikte değişir. Yurtta kalan arkadaşların sık sık eve gelmesi, muhabbetin koyuluğu, okeyde 4.nün aranmasıyla birlikte bir anda evde 2. okey masası kurulmuş 4.aranmaktadır. İşte o evler

7 – DAĞINIK EVLER

Hemen her öğrenci evinde rastlanabilecek durumdur. Sabah üzerinde kahvaltı yapılan sofra bezinin akşama kadar aynı yerinde kalması her öğrenci evi için geçerli olmasa da, okula yetişme telaşıyla her sabah yatağınızın toplanmaması, her yerde bir çift çorabın bulunması öğrenci evlerinin klasiklerindendir. Resimdeki ev dağınıklıkta çığır atmış.

8 – KOLEKSİYONDA ÇIĞIR AÇAN EVLER

Sigara paketlerini, içki şişelerini, pizza kutularını değerlendiren yurdum öğrencilerinin işsizlikte çığır açtığı resimler. Sigara paketleri çoğu kez sehpa, çoğu kez memleketinin plaka kodunun bulunduğu maket olmuştur.

9 – KOMŞULARINDAN BİR TAS ÇORBA BİLE GELMEYEN ÖĞRENCİ EVLERİ

Çoğu kez “aşure” ayında karşılaşılan durumdur. Gece geç saatlerde çıkarılan seslerin karşılığı olarak daire daire dolaşan aşureler genellikle öğrenci evine uğramaz. Bu sebeple öğrenciler de farklı yollara başvurur.

10 – PRATİK ZEKALI ÖĞRENCİLERİN YAŞADIĞI EVLER

Sınavlara son gün çalışmayı alışkanlık haline getirmiş ve bunu Bill Gates’in “Finallere son gün çalışın bu sizin acil durumlarda karar alma yeteneğinizi geliştirir” sözüyle açıklayan öğrenci pratik zekasıyla çoğu kez alkışlanmayı hak ediyor.


11 – TEMİZ ÖĞRENCİ EVİ

Görülme olasılığı kız öğrenci evlerinde daha yüksek olan ev tipidir. Yemek sonrası hemen yıkanan bulaşıklar, toz görülme olasılığı olmayan koridorlar, sehpa üzerinde boş çay bardağı yerine vazo içine konulan çiçekler evi ev yapar. Erkek öğrencilerinde de görülme olasılığı elbet vardır.

12 – TELEVİZYONUN SÜREKLİ AÇIK OLDUĞU EVLER

Bilgisayarın daha çok kullanıldığı öğrenci evlerinde haftalık diziler dışında izlenmemesi gereken televizyonun sürekli açık olması ilginçtir. Ara ara sesi kısılsa da “gürültüyü seven” öğrenciler TV’den vazgeçemez. Bilgisayar açıkken bile kulak her zaman ondadır.

13 – HER GÜN ÜLKE KURTARILAN EVLER

Hemen her üniversitede bulunan ülkücü ve devrimci öğrencilerin yaptığı şeydir. Evlerde toplanılır, bardak bardak içilen demli çaylarla uykuyu satan üniversite öğrencileri sabahlara kadar kimi zaman “Turan”ı kimi zaman da sosyalist ülkelerin hayalini kurarlar. İdealleri olması münasebetiyle saygı duyulması gereken bu gruplar sık sık toplanırlar. Bunların bir de “cemaat” versiyonu vardır. Siyasi cemaatler …

Farklı öğrenci evi halleri için “yorumunuzu bekliyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu