Haberler

Üniversite Yıllarında Yapılması Gereken Aktiviteler

Üniversite yıllarında yaptığınız aktiviteler hem eğlenceli hem de size bir takım nitelik katan şeyler olmalıdır. Bu aktiviteler sizin kendinizi geliştirerek mezun olduktan sonra kariyer basamaklarınızı sağlam ve hızlı bir biçimde tırmanmanızı sağlayacaktır. Artık işverenler sadece hangi üniversiteden mezun olduğunuza ve not ortalamanıza bakmıyorlar. Ne kadar sosyalsiniz? İnsanlarla ilişkileriniz nasıl? Bu sorular her mülakatta duyabileceğiniz sorular. Tabi ki derslerinize çalışacaksınız fakat kendinizi sosyal açıdan da geliştirmeniz gerekmekte. Gelin hep beraber üniversite yıllarında yapabileceğiniz aktivitelere göz atalım.

Dergileri Takip Edin

Aylık olarak veya günlük olarak çıkan dergileri takip edin. Güncel konular hakkında bilgi sahibi olmanız arkadaşlarınızla veya resmi ortamlarla girdiğiniz muhabbetlerde fikir sahibi olmak adına sizin için iyi olacaktır. Okuduğunuz bölümle ve ilerde çalışmak istediğiniz sektörle ilgili olan gelişmeleri mutlaka takip edin. Bu sizi ilerde rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlayacaktır.

İlginizi Çeken Fuarlara ve Kariyer Etkinliklerine Katılın

Neredeyse tüm üniversitelerde ücretli ve ücretsiz kariyer etkinlikleri, seminerler ve fuarlar mevcut. İlgi alanlarınıza göre bu etkinliklere katılmak size çok şey katacaktır. Hem de böylece yeni insanlarla çalışıp, network kurabilirsiniz. Unutmayın iş hayatına atılmadan önce ve atıldıktan sonra bu networkler işinize çok yarayacaktır.

Kariyer Topluluklarına Katılın

Katıldığınız kariyer etkinlikleri gibi etkinlikler düzenlemeye çalışın. Unutmayın organizasyon ekibi etkinliğin her anıyla ilgilendiği ve değerli misafirleri ağırladığı için müthiş bir network kazanırsınız. 500 kişinin katılım gösterdiği bir etkinlikte konuşmacıyla VIP odasında ilgilenir muhabbet etme şansı bulursunuz. Size bir staj veya iş teklif etmemesi için hiçbir engel yoktur. Çünkü bu tür etkinliklerin sahipleri şirketleri potansiyel çalışanlarla tanıştırmaktadır.

Sunum Yeteneği

Hepimiz üniversite yıllarında arkadaşlarımıza, sınıfa sunum yapmışızdır. Bu sunumları ilerde iş hayatınızda belki her ay altınızda çalışan ekibe veya üslerinize yapmak zorunda olacaksınız. Emin olun orası daha kalabalık ve ciddi bir ortam olacaktır. Bunun için topluluk önünde konuşma ve sunum yapma özelliğinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Üniversite yıllarında çeşitli projelerde ve platformlarda yer alarak bu yeteneğinizi geliştirmeye bakın. İlerde size çok büyük şeyler katacaktır. Aynı zamanda özgüveniniz tavan yapacaktır.

Hobiler Edinin

İş hayatına girmiş insanlar hep bahseder. Neredeyse her profesyonel çalışanın bir hobisi olmakta. Ne kadar erken bu hobilerinizi genişletirseniz sizin için o kadar iyi olacaktır. Bu hobileri edinmek için okulunuzda bulunan topluluklara girmeniz tavsiyemizdir.

Güzel Arkadaşlar Edinin

Belki de üniversite yıllarında en çok önem vermeniz gereken olgularından birisidir arkadaşlık. Üniversite arkadaşlığı her zaman farklı olur derler. Gerçekten öyledir. Üniversite arkadaşları daha sonrasında çok özlenir. O yüzden güzel arkadaşlıklar edinin ki hiç bitmesin. Üniversite arkadaşı gece gündüz 4-5 sene beraber olduğun, aynı yatakta yattığın, aynı yemeği paylaştığın insanlardır. Bu güzel insanları üniversite yıllarınızda biriktirmeye iyi bakın.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu