Haberler

Üniversitede Derslerde Nasıl Başarılı Olunur?

Her öğrenci üniversite sınavından çıkıp bir üniversiteye yerleştikten sonra başarılı bir öğrenim süreci geçirmek ve kendi bölümünde kendi alanında başarılı bir birey olmak ister. Üniversite diğer düzeylere göre biraz daha teknik konular içermektedir. Bu yüzden ilköğretim ve lisede başarılı olmaktan daha zordur. Lisans öğreniminizde sürekli çalışmak ve kendinizi geliştirmek kısmen zordur. Burada zor olan ise bu isteği ve azmi devamlı hale getirmenizdir.

Üniversitede başarılı olmak için öncelikle size gerekenler sabır göstermek ve planlı olarak çalışmaktır. Emin olun ki “üniversiteye girdiğinizde bir şekilde biter” klişesi ne şekilde biteceği muamma olduğu için dikkate alınmamalıdır. Lisans öğreniminizi minumum teknik bilgi ve minumum ortalamayla bitirebileceğiniz gibi teknik konularda becerili ve ortalamanız yüksek olarak da bitirebilirsiniz. İkinci seçenek sizi mezun olduktan sonra rakiplerinizin iki üç adım önüne atacaktır. O yüzden lisans öğreniminizi başarıyla tamamlamak neredeyse kaçınılmazdır. Şunu unutmamalısınız ki üniversite sınavına hazırlanırken yaşadığınız yoğunluğun belki iki üç katı daha yoğun olacaksınız. Bu konun bilincine vararak size vereceğimiz tavsiyeleri göz önünde tutmanız sizin yararınıza olacaktır.

Üniversitede başarılı olmanın ilk altın kurallarından biri derslerinize gidip kendi notunuzu tutup, o notlarla vize v finallere çalışmaktır. Tüm üniversite fotokopicilerinde aldığınız derslerle ilgili yüzlerce not bulabilirsiniz. Fakat başarılı bir öğrenci sadece o derse kendi notundan çalışır. Burada arkadaşlarınızdan alacağınız tek not hasta olduğunuzda veya elzem bir durum oluştuğunda derse gidemediğinizde alacağınız not olmalıdır. Başkasının notundan sınava çalışmak anlamanızı zorlaştıracaktır. Hatta bu notlara hemen ertesi ders almanız önemlidir. Çünkü vize ve finallere birkaç gün kala bu notu edinip çalışmanız sizin yararınıza olmayacaktır. Daha çok kafanızın karışmasına sebep olacaktır.

Günlük olarak çalışın. O gün işlediğiniz dersleri tekrar edip, bir program dahilinde bütün dersleri tekrar edin. Unutmayın üniversitede en önemli şey tekrardır. Son gece sabahlamaları gibi klişeler sadece dersten geçmeye odaklanmış öğrenciler içindir. Eğer ortalamanızı yüksek tutmak istiyorsanız mutlaka ve mutlaka her dersinizden güzel harf notları almanız gerekmektedir.

Eskiden dersini aldığınız hocanın vizede ve finalde sormuş olduğu soruları mutlaka inceleyin. Genelde hocaların o derste anlatmak istediği şeyler çok değişmez. Mutlaka eski sorulara benzer veya aynısını sınavda yöneltebilir.

Üniversitede başarılı olmak için sadece derste çalışmamalısınız. Ayrıca bazı aktivitelere katılıp hocalarınızın gözüne de girmelisiniz. Unutmayın, herhangi bir sisteme bağlı notladırılmış olsanız dahi hocanın gözde öğrencisi olmanız sınıftaki en yüksek notları vermenize sebep olabilir. Ayrıca hocalara saygısız tavırlar sergilememelisiniz. Çünkü eğer bir hocanın gözüne batarsanız gerçekten o ders size sıkıntı çıkarabilir. Bu tavsiyelerimizi üniversite hayatınızda bir sisteme oturtup uygularsanız, başarısız olmak için herhangi bir nedeniniz yoktur. Umarım herbiriniz güzel ortalamalarla ve tecrübeli olarak lisans öğreniminizi tamamlarsınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu