Haberler

Üniversitede Nasıl Başarılı Olunur


Üniversitede Nasıl Başarılı Olunur?

Her öğrenci stresli bir ÖSYM sınavından sonra hayalini kurduğu üniversiteye adım attıktan sonra başarısına devam etmek ve bölümünde başarılı bir birey olmak ister. Üniversite başarılı olabilmek her bireyin hayali olsa da bunu başarabilmek veya uygulayabilmek zordur. Çünkü üniversite eğitimi, daha önce gördüğünüz eğitim düzeylerinin çok üstünde teknik bilgi içeren, ders ağırlığı daha yüksek olan bir alandır.

Üniversitede başarılı olmak için öncelikle sabırlı ve planlı olmak gerekir. Üniversiteyi kazanmak için hazırlandığınız sınavlara çalışmanıza oranla, üniversitede başarılı olmak için çalışmanız daha fazla ve daya yorucu olacaktır. Öncelikle bunun bilincinde olmalı ve kendinizi yoğun çalışma şartlarına hazırlamalısınız.

Üniversitede başarılı olabilmek için derslerde not tutmalı, kaçırdığınız dersler için tutulan notları sınavlardan önce değil, sınavlardan çok daha önce edinmelisiniz. Günlük çalışmalı, günlük tekrarlar yapmalısınız. Not ortalamanızı yüksek tutabilmek için planlı çalışmalı, vizelere ve finallere çalışırken, geçmiş sınıflardan çıkan soruları aramalı, hocanızın soru stillerine dikkat ederek çıkma olasılığı olan kısımları erkenden çalışmaya başlamalısınız.

Günlük olarak belirli aralıklarla çalıştığınız takdirde final zamanı çok fazla sıkıntı çekmezsiniz. Üstelik bu süreçte konularda kısıtlanacağı için çalışmanız gereken konu sayısı azalacaktır. Bu şekilde finallerde ve vizelerde daha yüksek notlar alabileceksiniz.

Üniversitede başarılı biri olabilmek için sadece derste çalışmamalısınız. Bunun yanı sıra aktivitelere katılmalı, hocalarınızın da gözüne girmelisiniz. Çünkü üniversitede sadece sınavı yapabilmek başarıyı getirmez. Hocaların etkisi çok büyüktür ve hocanın gözüne batan kişiler büyük sıkıntılar çekebilir.

Çan eğrisi sistemi ile işleyen üniversitelerde başarılı olmak için sürekli sıralamada üst sıralarda olmanız gerekir. Bu yüzden de rakiplerinizi iyice tanımalı, arkadaşlarınızı iyi seçerek birlikte çalışmalısınız. Sadece çalışmak sizlere başarıyı getirmez. Bu yüzden de çevrenizle iletişimde olmalı, olayları da yakından takip etmelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Merhaba, kaleminize sağlık. Ben de üniversitede başarı konusunda kafa yordum ve bir makale yazdım. Bazı öğrenciler üniversitede başarı işini çözmüştür ve iyi bir üniversite öğrencisi olmak için iyi bir fikirleri vardır. Mesela üniversitede başarı için her derse katılmaları, tartışmalara katkıda bulunmaları, kaliteli makaleler yazmaları ve sınavlar için çalışırken renkli yapışkan notların olması gibi… Elbette sadece bu kadar değil! Teşekkürler, selamlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu