Haberler

Üniversiteden Atılma Geri Geldi

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanuna göre öğrenciler;

– Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, öğrenim süresi 2 yıl olan önlisans bölümlerini en fazla 4 yılda,
– 4 yıllık lisans bölümlerini en fazla 7 yılda,
– 5 yıl olan lisans bölümlerini en fazla 8 yılda,
– Öğrenim süresi 6 yıl olan lisans bölümlerini ise en fazla 9 yıl içinde tamamlamak zorunda olacak.

– Öğrenim dili kısmen ya da tamamen ingilizce olan bölümlerin hazırlık sınıflarını 2 yılda geçemeyen öğrencilerin de üniversiteyle ilişiği kesilecek. İlişiği kesilen öğrenciler aynı bölümün Türkçe bölümüne sınavsız geçiş yapabilecek.

İKİ EK SINAV HAKKI

Bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları tüm dersler için iki ek sınav hakkı verilecek. Bu sınavlar sonunda ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için 3 yarıyıl, ek sınavları almadan 5 derse kadar başarısız olan öğrencilere 4 yarıyıl, bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavına girme hakkı tanınacak.

İzledikleri programdan mezun olmak için gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları halde yönetmeliklerinde başarılı sayılabilmeleri için öngörülen not ortalamalarını sağlayamamaları sebebiyle  ilişikleri  kesilme  durumuna  gelen  son dönem  öğrencilerine not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız  sınav hakkı tanınacak.


Diploma programlarının  hazırlık sınıfı eğitimi hariç olmak üzere, 2 yıllık önlisans ve  4,  5  ve  6  yıllık  lisans  programlarından (açıköğretim programları hariç)  bu süreler sonunda  mezun  olamayan öğrencilerden, ilgili dönem için öngörülen katkı payı ya da öğrenim ücretinin yanı sıra kredi başına ödenecek katkı payı veya öğrenim ücreti; dersin alınacağı dönem için belirlenen kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde elli fazlası ile hesaplanarak alınacak.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Acaba mevcut ogrenciler icinde ek sinav hakki uygulanacak mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu