Haberler

Üniversiteli Genç Odası Takımları

Okula dönüş başladı. Uzun ve yorucu bir eğitim maratonuna başlayan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için fiziki koşulların büyük önemi var. Rahatlıkla konsantre olup keyifle çalışacakları çalışma odaları derslerdeki başarılarını arttırmaktadır. Aynı şekilde üniversite için eve çıkmış gençlerin de azami ihtiyaçlarının karşılandığı evler okul hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Ders çalışırken uygun bir ortamın oluşturulması öğrenci için büyük bir avantaj. Odanın rengi ve kullanılan mobilya vb. durumlar öğrencinin odak kalitesini belirlemektedir. Elbet öğrencinin başarısının ana etkeni odasının atmosferine bağlı olmasa da diğer etkenleri harekete geçebilmesi adına ateşleyici bir öneme sahiptir.

Öğrenci Odasındaki Mobilyanın Sağlığa Etkisi

Gelişmekte olan çocukların vücut sağlıklarını koruyabilmek için uygun ölçülerdeki bilgisayar sandalyeleri seçilmelidir. Vücudu kavrayan ve yüksekliği ayarlanabilen kaliteli çalışma koltuklarını tercih ederseniz çocuğunuz uzun yıllar kullanabilir. Ne kadar ergonomik olursa olsun çocuğunuzun çalışma koltuğunda yarım saatten fazla sabit durmaması gerektiğini de hatırlatmakta fayda var. Uzmanlar her yarım saatte 5 dakika mola verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Çocuğunuzun odası küçük ve çalışma alanı için çok fazla yer ayıramıyorsanız kitaplıklı çalışma masaları sizin için oldukça kullanışlı olacaktır. Dar alanda düzen sağlamanıza yardımcı olan bu masalar çalışma alanını daha derli toplu hale getirerek çocuğunuzun dikkatini toplamasına yardımcı olacaktır. Alan probleminiz yoksa ders çalışma masasını, bilgisayar masasını ve kitaplığı ayrı ayrı kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun severek kullandığı bir çalışma odası veya alanı evde ders çalışma alışkanlığını kolay kazanmasına yardımcı olacaktır.

Renk Uyumunun Psikolojideki Yeri

Klasik renklerdeki mobilyalar çocuklar ve gençlerin tarzına çok gitmeyebilir. Çalışma masaları ve diğer mobilyalarla uyumlu renkli kitaplıklar onların enerjisine daha uygun olacaktır. Kısaca odanın rengi odanın mobilya renklerinden daha çok ilgili odanın amacına uygun renkler olmalı. Mesela bir öğrenci odasında açık renk doğru tercih olacaktır.

Ergenlikteki çocuklar için odaların anlamı büyüktür. Zevk ve tarzlarına göre hazırlanmış bir genç odasında arkadaşlarını misafir etmekten keyif alacaklardır. Bu yaşlardaki çocukların ne kadar çok giysi ve eşyası olduğunu düşünürsek oda için en gerekli mobilyanın gardırop olduğunu görebiliriz. Aksesuar ve takılarını koyabilecekleri bir şifonyer ve uyumadan önce okuma alışkanlıkları varsa bir komodin ile birlikte çok güzel ve kullanışlı genç odası dekore edilebilir.

Çocuğunuzun, beslenmesinden kullandığı eşyalara kadar her zaman her şeyin en sağlıklısını kullanmasını istersiniz. Peki, odasında kullandığı mobilyaların onların sağlığını direkt etkileyebilecek olduğunu biliyor muydunuz?  Genç odası mobilyaları ya da çocuk odaları alırken lütfen E1 sertifikalı (kanserojen madde içermeyen, sağlığa zararsız) hammaddelerden üretildiğinden emin olun. Ürün açıklamalarını okuyun ve E1 sertifikası olmayan mobilyalardan uzak durun.  Zamanlarının çoğunu odalarında geçiren çocuklarınızın mobilyalarla birlikte nefes aldığını unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu