Haberler

Üniversiteye Giriş Sisteminde Yapılacak Değişikliklerin Detayları

Külliye’de yapılan “Üniversite akademik yılı açılışı”nda konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversiteye giriş sınavında yapılacak değişikliklerle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversiteye giriş sınavıyla ilgili değişiklik yapılması gerektiğini ve bu yönde çalışmalarının olduğunu belirtmesinin ardından konuyla ilgili bugün YÖK başkanı geniş bir değerlendirme yaptı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında üniversitelerin doluluk oranının %100’e ulaştığını belirten Saraç konuşmasına YÖK-DİL ve ALES ile ilgili köklü değişikliklerden bahsederek başladı.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ GELİYOR
TBMM komisyonları ve YÖK birlikteliğiyle yapılan çalışmalar sonucunda 25 üniversite belirlenerek bu üniversitelerin araştırma üniversiteleri olacağının sinyalini verdi. 58 üniversiteye niyet mektubu gönderildi ve yapılan detaylı analizler sonucu henüz açıklanmayan 25 üniversitenin araştırma üniversitesi olarak devam edeceği yönünde bilgiler edindik.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SİSTEMİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER
Her yıl 1 milyona yakın öğrenci üniversiteli oluyor. Bu kalabalık ortamda üniversite eğitiminin kalitesinin düşmemesi adına sınavsız geçişin mümkün olmayacağı açıklandı. Ancak Saraç, YGS ve LYS’de önemli değişikliklerin yapılacağının sinyallerini de verdi.

Üniversiteye giriş sınavlarının 1 haftada yapılacağı planlanıyor
Şuan YGS Mart; LYS ise Haziran ayında olmak üzere toplamda 5 gün iki aşamalı üniversiteye giriş sınavı yapılıyor. Bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir diyen YÖK başkanı konuşmasına şöyle devam etti: Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu