Haberler

YDS’de Optik Form Gidiyor

Yıllardır sınavlara giren adayların en büyük korkusu optik forma işaretlemeye zaman yetirememe ve kaydırma yapma olmuştur. İhtimal düşük olmasına rağmen benzer olaylar sıkça duyulmakta. ÖSYM bu sorunları ortadan kaldırmak adına çığır açacak bir uygulamaya imza atıyor.

YDS 2016 sonbahar dönemi sınavında optik form dağıtılmayacak. ÖSYM sınav kılavuzunda yaptığı açıklamada adayların işaretlemeleri soru kitapçığı üzerine yapacağını belirtti. Peki bu ne anlama geliyor?
1- Kaydırma riski sıfıra inecek.
2- Optiğe işaretleyemedim, zamanım yetmedi gibi sorunlar olmayacak.
3- Yaklaşık 5 dakika gibi bir süre soru çözmeniz için adaylara kalacak.

Sürekli sınavlara giren aday olarak uygulamada göze çarpan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu da boş bıraktığımız soruları görmemizin zorlaşmasıdır. 20-25 sayfayı sürekli çevirip boş bıraktığımız soruları aramak kazandığımız 5 dakikayı hatta daha fazlasını eritecektir. Tabi sınava giren adayların yorumları çok daha önemli.

ÖSYM ilerleyen yıllarda yaptığı diğer sınavlarda da optik formu kaldırabilir. Pilot olarak şuan YDS’de uygulanacak sistem tutarsa KPSS, YGS, LYS, ALES vb. sınavlarda da cevapları soru kitapçığındaki bölmeye işaretleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu