Haberler

YKS Soru Bankası Tavsiyeleri

Üniversiteye giriş sınavlarında yapılan değişiklikler öğrencilerin aklında farklı soruları bir araya getirdi. YGS ve LYS sınavlarının yerine artık TYT ve YKS sınavları yürürlüğe girdi. Öğrenciler ise TYT nedir, nasıl çalışmalıyız, YKS sınavında ne tarz sorular çıkabilir şeklinde düşüncelerini sık sık danışmanlarına yöneltiyor.

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yaptığı açıklamaya göre yeni yürürlüğe giren sınavın daha kolay ve öğrenciler için daha faydalı olacağı açıklanmıştır. Öğrencilerin geçtiğimiz yıllarda YGS sınavına nasıl çalışması gerekiyorsa aynı şekilde TYT sınavına, YKS sınavı için ise müfradatı incelemeleri gerekir. Yükseköğretim Kurul Sınavı (YKS) de öğrencilerin başarılı olabilmesi için çok fazla soru türü görmesi gerekir.

YKS sınavında başarılı olabilmeniz için doğru kaynaklardan, fazla soru çözmeniz gerekir.

YKS Sınavı için Soru Bankası Önerileri

Matematik Soru Bankası

  • Bilgi Soru Süreçli Konu Anlatımlı Soru Bankası

Matematik alanında temelinizin iyi olmadığını düşünüyorsanız sürekli olarak çözdüğünüz soruların yanlış olmasından memnun değilseniz, bu kitabı değerlendirmelisiniz. Soru üzerinden konu anlatımları sayesinde matematiğe aşık olacaksınız.

  • Karekök Yayınları

Zor ve uğraştırıcı sorular ile uğraşmayı seven öğrencilerin değerlendirmesi gereken yayın evinin kitabıdır. Genellikle hedefi yüksek olan öğrencilerin çözdüğü soru bankasıdır.

  • Apotemi Yayınları Fasikülleri

Limit-Türev ve İntegral fasikülleri kesinlikle alınması gereken bir kaynaktır. Hem zor hemde öğretici olan yayın evi oldukça kalitelidir. Temeli zayıf olan öğrencilerin öncelikle bu fasiküller ile başlaması yanlış olacaktır.

Geometri Soru Bankası

  • ÜçDörtBeş Yayınları

Geometri alanında başarılı olmak için öncelikle Esen Konu Anlatımlı, ÜçDörtBeş Yayınlarının soru bankasını çözebilirsiniz.

  • Apotemi Fasikülleri

Geometri alanında başarılı olmak daha fazla soru türü ile karşılaşmak istiyorsanız fasikülleri değerlendirmelisiniz.

Fizik Soru Bankası

  • Esen Yayınları

Genellikle öğrencilerin birçoğu  fizik dersi ve soruları ile arası iyi değildir. Fizik dersini sevmek için kullanacağınız tek yayındır. İnternet sitesinde yer alan soruların videolu çözümleri bulunmaktadır.

  • Palme Yayınları

ÖSYM’nin sınav sistemini tamamen değiştirdiği düşüncesi ile yorum ağırlıklı sorulara daha çok yer vereceğini düşünüyoruz. Palme Yayınlarında yer alan sorular genellikle yorum ağırlıklı oluyor.

Kimya Soru Bankası

  • Palme Yayınları

Hem bilgileriniz artsın hemde yorumlama yeteneğinizin gelişmesi için kesinlikle Palme yayınlarının soru bankalarını tercih etmelisiniz. ÖSYM’nin yeni sınav sistemine yönelik sorulara daha çok yer verdiğini görmezden gelmeyin. Soru bankası kitaplarının yanında küçük küçük notlar, soruları çözmenize yardımcı olur.

  • Eğitim Vadisi Soru Bankası

Başlangıç seviyesinde olanların tercih edeceği soruların seviyesi kolaydan, zora doğru ilerliyor. Kitabın içerisinde çok fazla soru türü bulunuyor.

Biyoloji Soru Bankası

  • Yayın Denizi Soru Bankası

ÖSYM’nin yeni sınav sisteminde yoruma dayalı, kısa cevaplık ve sözel sorular tarzına uygun soruların yer aldığı bir kaynaktır. Öğretici, geliştirici ve bilgi kazandıran kaynaklar için kesinlikle tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

  • Karekök Yayınları

Zor sorular ve inatlaşıp vakit kaybedeceğiniz, hedeflerinizin yüksek olduğunu düşünüyorsanız karekök soru bankasını tercih edebilirsiniz.

Coğrafya Soru Bankası

  • Hız ve Renk Yayınları

Öğretici ve geliştirici tekniğiyle ÖSYM’nin yeni hazırlamış olduğu sınav sisteme uygun paralel soruları bulunan yayındır. Öğrencilerin, Çoğrafya alanında başarılı olabilmesi için kullanacağı bir kitaptır. Soruları ise kolaydan zora doğru ilerleyen bir teknik ile sorulmaktadır.

Tarih Soru Bankası

  • Palme Soru Bankası

Tarih alanına yönelik hazırladığı açık uçlu soruları ile ufkunuzu genişletir. Tarih sınavında yer alan yorum gerektiren, zor soruların yanında kolay çözebileceğiniz soruları barındıran soru bankasıdır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Buradaki belirtilen yayınlardan sadece Karekök, Palme, Üç dört Beş yayınları kalitelidir. Diğerleri beş para etmez burada yanlış yayın önerileri yapmayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu