Sınavlar

Sayısal Öğrenciler LYS’ye Nasıl Hazırlanmalıdır

Sayısal Öğrenciler LYS’ye Nasıl Hazırlanmalıdır

YGS ve LYS’de en fazla soruyla uğraşmak zorunda kalan ve çalışma yükü en ağır olan kimseler sayısal öğrencileridir. YGS kısmında bu çalışma yükü çok fazla değilken, LYS kısmında kısıtlı bir süre içersin de yoğun bir ders yüküyle karşılana sayısal öğrencilerin büyük bir kısmı, bu kısımda çalışmayı bırakabilmekte ve umutsuzluğa düşebilmektedir. Aslında bu durumun oluşmasındaki temel neden yanlış hazırlanma ve plansız çalışmaktan kaynaklanmaktadır. Bu konumuzda sayısal öğrenciler için LYS sınavına nasıl hazırlanılacağı hakkında bilgiler vereceğiz;

Adım 1: Sayısal öğrenci öncelikle YGS sınavından en az 2 ay önce YGS kısmını bitirmiş olmalı ve LYS çalışmaya hazır olmalıdır. Çalışmaya başlangıçta ilk olarak planlama yapmak ve konu eksikliği kapatmak için çaba sarf edilmelidir. Kişi günlük en az 2’şer konu olmak üzere her gün sıkıntılı olduğunu düşündüğü derslerden konular çalışmalı ve her bitirdiği konu için gün içerisinde 100’den fazla soru çözmelidir. Her konu için en az iki kaynak bitirmek ve belirli bir süreç boyunca günlük konu testi çözmek konu kavramada etkili olacaktır. Kişi en azından 1 ay boyunca bu işlemi uygulamalı ki son ay tekrardan YGS’ye bakabilsin.

Adım 2: YGS süreci bittikten sonra tam odaklı olarak LYS sınavına hazırlanmaya başlayabilirsiniz. Geçtiğimiz ay boyunca bitirdiğiniz konulara yenilerini eklemeli, sıkıntılı olduğunuz konuları tekrardan elden geçirmelisiniz. Yeni kaynakları bitirmeye başlamalı ve her ay kendinize bir hedef belirleyerek kaynak bitirmelisiniz.

Adım 3: LYS sürecinde deneme çözmenin faydaları oldukça fazladır. Size yorumlama ve kavrama yeteneği kazandırır. Bunun yanı sıra eksikliklerinizi görmenizde ve planlamalarınızı yapmanızda yol göstericidir. Aynı zamanda hedeflerinize ulaşmak için yapmanız gerekenleri de sizlere kavratır. Sınava yakın soruları görebilmenizi, soru kalıplarına aşina olmanızı sağlar. Bu yüzden de belirli bir konu çalışma sürecinden sonra sık sık deneme çözmelisiniz. Ancak deneme çözmek için tüm konuları bitirmeye çalışmak gibi bir yanılgıya kesinlikle düşmeyin.

Adım 4: İlk 3 adımı uygulayan kişiler için sınava hazırlık süreci sınavdan yaklaşık 1 ay önce bitecektir. Bu süreçte kişi denemelerle bilgilerini taze tutmalı ve çok iyi olmadığı konuların üstünden tekrar geçmelidir. Bunun yanı sıra alternatif oluşturmak adına yanı alanların konularına da göz atabilir ve o konularda önemli kısımları bularak çalışabilir. Bu sayede sınav sonrası tercih verirken alternatifi olan birçok meslek arasından kendisine en uygununu seçebilme imkanına kavuşabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu