Haberler

YKS MATEMATİKTE 30 NET YAPMANIN SIRRI

Öğrenciler için en önemli aşama sınavlarından biri olan YKS’de hem EA öğrencileri hem de SAY öğrencileri için Matematik çok önemli bir aşama alanıdır. Birçok öğrenci için ise bu hedef 30’un üstüdür. Bu konumuzda sizlere YKS Matematiğinde nasıl 30 nete ulaşabileceğiniz hakkında bazı taktikler vereceğiz;

‘’30 Neti herkes yapabilir…’’

Genellikle TYT maratonundan çıkan birçok öğrenci, TYT’ye göre daha ağır konu ve işlemlere sahip YKS Matematiği ile karşılaşınca büyük bir afallama yaşayabilmektedir. Bunun sonucunda ise birçok kişi daha düşük netler yaparak moral kaybı yaşamaktadır. YKS matematiği öğrenciler için daha çok temel gerektiren ve yapısı itibariyle TYT matematiğinde bir tık yüksek konulara sahiptir. Fakat soru sayısının fazla olması ve içerdiği  TYT konuları dahil olmak üzere doğru çalışan her öğrenci, bu bölümde 30 nete ulaşabilir.

‘’TYT konularından en az 10 soru cepte!!!’

TYT sınavında yer alan Basit İşlemler, Rasyonel Sayılar, Kümeler, Problemler, OBEB-OKEK, Sayı Basamakları, Fonksiyonlar ve Mutlak Değer konularından her sene ortalama 15’den fazla soru gelmektedir. Bunlara çoğu zaman permütasyon, kombinasyon ve olasılık gibi zorlayıcı konularda eklenebilmektedir. Bu alanda aklınıza yatabilecek konuları tespit edip bolca soru çözmelisiniz. Bu hem TYT için hem de YKS için size çokça katkı sağlayacaktır.  Unutmayın bu sorular genellikle herkesin yapabileceği sorulardır ve bu kısımdan soru kaçırmamanız gerekir. Bunun içinde bu konularda bolca soru çözmeli, konu tekrarları yapmalısınız.

‘’YKS’de basit konuları hedefleyin…’’

YKS’de başarılı olmak için her konuyu bilmek yada her soruyu çözebilmek zorunda değilsiniz. İlk olarak hedefinize kitlenin ve yapabileceğiniz konuları birer birer avlayın. Sizlere tavsiyem YKS konularında başlangıcı polinomlar, dereceli denklemler, eşitsizlikler ve logaritma ile yapın.  Bu konular YKS alanında anlaşılması en basit ve çözülebilecek soruların olduğu konulardır.

‘’Kendinizi test edin…’’

Üst kısımda bahsettiğimiz konularda kendinizi iyice test edin. YGS konuları ve bahsettiğimiz diğer 4 YKS konusunda iyi bir seviyeye geldiğiniz takdir de YKS matematik denemeleri ile kendinizi sınamaya başlayın. Bu denemelerde sadece bu konuların soruları ile değil, tüm sorular ile kendinizi test edin. Her soruya bir tahminde bulunun, yapamadıklarınızı boş bırakarak gerçek sonucunuzu görün. Çalıştığınız konulardaki başarınızın istatistiklerini tutun.

‘’Konuları birer birer avlamaya devam…’’

TYT ve dediğimiz 4 konu size ortalama 20 soru katacaktır. Bunlara ek olarak diziler, seriler, parabol ve karmaşık sayılar derslerini katın. Bu 8 konu arasında sizleri en çok karmaşık sayılar ve parabol dersleri biraz sıkabilir. Ancak ön yargılı olmayın ve bu derslerin biraz üstünde durun. Bu derslerle birlikte ortalama 30 nete ulaşmanız mümkündür.

‘’Yedek konular olmadan olmaz…’’

Belirttiğimiz konulara çalıştığınız takdirde büyük ihtimalle 30 soruluk bir kısım cebinizde olacaktır. Ancak sadece bu ihtimallere bağlı kalmak yetmeyecektir. YKS sınavının nerdeyse 1/3’lük kısmını Limit, Türev ve İntegral konuları oluşturmaktadır. Bu konular ise ciddi manada çalışma ve temel gerektiren konulardır. Bu yüzden de uzun süreli bir çalışma planı gerektirir. Eğer ki yeterli vaktiniz yok ise bu konularda pratikleşmeyi es geçerek üstteki plana odaklanmalısınız. Fakat bu 3 konu için bilgi sahibi olmanız şart. Limit konusunda belirsizlikleri ve çözüm mantıklarını öğrenmeli, Türev ve İntegral alma kurallarını öğrenerek, basit işlemleri yapmayı bilmelisiniz. Olası basit sorular çıktığında bunları yapabilmelisiniz.

‘’Bolca deneme çözmek şart…’’

Hedeflediğiniz konuları kısa bir süre içerisinde bitirmeye ve bu konularda pratikliği kazanmaya çalışın. Bunları ise farklı yayınlardan denemeler ile test ederek yorumlama kabiliyeti kazanın. Denemelerde çözemediğiniz her türlü soruyu çözmek için kaynaklarınızdan araştırmalar yapın. Çalışmadığınız konularda dahil olmak üzere her çözemediğiniz soru için kendinizce vakit ayırın ve çözüme ulaşmaya odaklanın. Öğrenilen her bilgi, konuyu anlamak için koca bir adım olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu