Haberler

2019 KYK Yurt Yedek Listede Bulunanların Yapması Gerekenler

KYK yurt başvuruları bugün açıklandı. Ülke geneli ve Kıbrıs’ta 748 yurtta 600.000’den fazla öğrenciye barınma imkanı sunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yurt kontenjanlarından çok daha fazla öğrenci başvurduğu için başvuru yapan herkese yurt çıkmamaktadır. KYK’nın internet sitesinde başvuru sonuç ekran kısmında yaptığınız sorguda ASİL KAZANDINIZ veya … SIRADA YEDEKSİNİZ şeklinde bir ibare göreceksiniz. KYK yurtlarına asil kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler belli tarihler arasında KYK’nın web sitesinde belirtilen belgeleri götürerek kaydını yaptırabilir.

YEDEK sıranın mantığını anlatalım öncelikle;
Sıra beklediğiniz yurdun kapasitesinin 5.000 olduğunu varsayalım. Bu yıl da 1.000 öğrenci alacak. Normal olarak 1.000 öğrenci asil olarak yerleşmeye hak kazanacak ancak bu öğrencilerin bir kısmı asil olarak kayıt yaptırmaya hak kazanmasına rağmen yurda kaydolmuyor. Böylece boşluklar oluyor ve bu boşluklar yedek sıradaki arkadaşlar getiriliyor. Asil olarak kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerden ne kadar çok vazgeçen olursa o kadar çok şansınız artar.

KYK YURT YEDEK SIRADA BULUNAN ÖĞRENCİLERİN YENİDEN BAŞVURU YAPMASINA GEREK YOKTUR. KYK’NIN WEB SİTESİNDEKİ KYK YURT YEDEK SONUÇLARINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. YEDEK SIRADA BULUNAN ÖĞRENCİLERE YURT ÇIKMASI HALİNDE ÖNCELİKLE E-DEVLET ÜZERİNDEN TAAHHÜT ONAYLANMASI GEREKECEK. ARDINDAN E-DEVLETTE YAZAN 1 AYLIK YURT ÜCRETİ VE DEPOZİTOYU BANKAYA YATIRDIKTAN SONRA KAYIT İŞLEMLERİNİZ TAMAMLANACAKTIR. 1 AY İÇİNDE DE KYK’NIN İSTEDİĞİ (Vesikalık vb.) BELGELERİ KURUMA GÖTÜRMENİZ GEREK.

PEKİ YEDEK SIRADAKİ ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?
KYK yedek listede bulunan öğrencilerin bu süreçte neler yapması gerektiğini sırayla anlatmaya çalışacağız.
1- Öncelikle telaş yapmayın. Yurt başvurusu yapan öğrencilerin önemli bir kısmı ya özel yurtlara kayıt oluyor ya da eve çıkıyor. Bu yüzden yedek sıradaki arkadaşlara sıra gelmekte. Tabi ki sıranıza göre yurda çıkma süreniz uzayabilir. Örneğin Ankara’da 5 bininci yedekte bulunan öğrenciye yurt çıkmıştır.

2- Yedek öğrenciler KYK yurt kayıt tarihlerinin bitmesinin ardından KYK’nın web sitesi üzerinden belirli periyotlarda KYK yedek yurt başvurularını takip etmelidir. Boş kalan yurtlara yedek sırasına göre öğrenci alımı bu başvurularla yapılmaktadır.

3- Bu süreçte nerede kalacağım sorusunu sorabilirsiniz. Yedek sıranıza göre 2 hafta – 9 ay arası yurt çıkma olasılığı vardır. Bu süreçte eğer varsa akrabanızın veya arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa da KYK misafirhanelerinde barınabilirsiniz. Bunun için yurt müdürlüklerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

4- Peki hangi yurdun sırasını bekleyeceğim? Kafaları karıştıran bir diğer soru da öğrencilerin özellikle büyükşehirlerde varolan birçok yurttan hangisinin sırasını bekleyeceğim sorusudur. Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri kazandığı üniversiteye en yakın yurtların sırasına sokacaktır.

5- KYK yurt kayıt tarihlerinin bitiminden sonra KYK’nın web sitesinde yıl içinde 1-2-3-4-5…yedek başvuruları başlıklı 30’dan fazla başvuru yapma imkanına sahipsiniz.

İlgili Makaleler

182 Yorum

  1. Kayseri 70. Yedeğim arasınıf 137 den 103 e sonra 77 ve en son 70 e düştüm ne kadar sürede gelir sizce ?

  2. istanbulda 4400. Yedekteydim ilk yedek yerlestirmeleri sonrasinda 3300 e geriledip sizce çıkar mi

  3. İstanbul’da 8077. yedekteyim. Bu sene gelme şansı var mı acaba?

  4. iyi günler istanbulda 718.yedekteyim. 20, 23 ve 27 eylüldeki yerleştirmelerde gelme ihtimali var mı sizce? yoksa kaç haftaya gelebilir yurt?

  5. 2 Ekim alımlarında 709. sıradayım. 1300lerden buraya indim. Bu sene içinde çıkar mı sıra gelir mi ya da gelirse ne zamana yurt çıkar? İstanbuldayım.

  6. Ben ek tercihle yerleştim 10. Yedekteyim cikar mi ek kontenjanla ?

  7. Merhaba ben lisansustu kontenjanindan yurt basvurusu yaptim.
    Izmir -merkez 68. Yedeğim. Sizce sıra gelir mi? Dersleri kaçırmaktan çok korkuyorum.
    Ara sinif basvurusunda sonuclarin daha az ilerledigini duydum fakat bana
    Siranin gelme ihtimali nedir bilgilendirirseniz sevinirim…

  8. Yorumunuz onay bekliyor
    Merhaba, yatay geçişle istanbula geldim. 240. yedekteyim ve okulum atatürk kız öğrenci yurduna yakın. Bana yurt çıkma ihtimali nedir ?

  9. Merhaba

    Ben Bandırma kiz ogrenci yurdu 166.yedekteyim ilk yedek 263 tu ortalama ne kadar süre sonra bana sira gelir tesekkurler

  10. Merhaba.
    Ara sınıfım ve Kyk 36. yedekteyim. Sizce sıra bana tahmini ne kadar sürede gelir?
    Bir ay içinde gelebilir mi?

  11. Merhaba ben tunceli munzur universitesindeyim yedek 39.dayim 29 eylüle kadar çok.a ihtimali varmıdır

  12. merhaba, 3. ara yedek 27. sıradayım 23 eylüle kadar çıkar mı sizce? yardımcı olursanız çok sevinirim.

  13. Emine hanım merhaba, ara sınıfların düşüşü daha az oluyor. Kısa sürede gelmesini beklemeyin.

  14. Cansu hanım bundan sonra düşüşler çok az olur. Ne zaman çıkar kestirmek güç. 12 Eylül ve sonrasındaki yedek alımları takip etmelisiniz.

  15. Hilal hanım merhaba, Kıbrıs sıralamalar konusunda bilgim yok maalesef.

  16. Merhabalar ben Kıbrıs lefke Avrupa üniversitesindeyim sıralamam 230 ne zaman gelebilir acaba lütfen cevap verin herkes farklı bisey soylyo :(

  17. 4.yedek siradayim cikarmi 8.yedekten dustum 4 9eylul yani bugun yine ayni kalmisim

  18. Zonguldak 123. Yedekte. 95 daha sonra 91 e dustu ara sınıf yedegim vve en buyuk yurdu 1600 kisilik sanirim tahmini ne kadar sürede çıkar

  19. merhaba
    arkadamis ve ben ayni sehirdeyiz ikimizde yedekteyiz o 3000 yedekteyken 2400 yedege dustu ben 204 yedekteyken 194 yedege dustum neden bu kadr fark var bana 5 eylulde bana hemen cikar sanmistim
    bilgi verebilirmisiniz bu konu hakkinda tesekkurler.

  20. Merhaba 1.sınıfım şanlıurfa yedek 56. 16 Eylüle kadar okullar açılmadan sıra gelir mi sizce?

  21. Merhaba.Eskişehir de 332.yedektim 165 e düştü.Sizce 23 eylüle kadar gelir mi

  22. Merhaba
    Sakarya 312. sıra ne naman çıkar?
    Teşekkür ederim

  23. Merhaba ankara 374 yedekteyim. Sizce önümüzdeki tarihlerde yurt çıkar mı ? cvp verirseniz çok sevinirim aklım çok karışık şimdiden teşekkürler…

  24. Merhaba Kocaeli’nde yedek sıram 150 sizce sıra gelir mi ? Gelirse de tarih nasıl olur ?

  25. Aşkın merhaba, sıralamanız kötü değil. 5-9-12 Eylül tarihlerini beklemenizi tavsiye ediyorum. 1 ay içinde gelebilme ihtimali var ancak bu tarihlerde sıra çok düşmezse daha uzun da bekleyebilirsiniz.

  26. Emine hanım merhaba, 1-2 ay arasında sıranız gelebilir yine de net bir şey söylemek zor.

  27. 5-9-12 Eylül tarihlerinde düşüşler iyi olursa 1 ay içinde gelebilir Elif hanım. Daha uzun da sürebilir.

  28. Esra hanım merhaba. Ara sınıfın gelme ihtimali çok düşük 1141’e. Yine de 5-9-12 Eylüldeki düşüşlere göre daha kolay yorum yapabiliriz. Bu tarihleri bekleyin lütfen.

  29. Merhabalar istanbul ara sınıf 1141.yediğim çıkma ihtimali nedir? Gecen yil ara sınıf yedek kaç ile kapatmısti bir bilginiz var mı ? Cevap için şimdiden teşekkürler.

  30. Merhaba.Eskisehir’de 332.yedeğim.Okul başlamadan yurt çıkma ihtimali var mı?

  31. Merhabalar, İstanbul yedek sıralamam 814 ara sınıfım.Ne kadar süre beklemem gerekir?

  32. Merhabalar ben 9 Eylül İzmir 2 yıllık kazandım yurtta yedeklerde 397.sıradayım sizce gelme ihtimali var mı eğer varsa ne zaman gelir ? Birde gelmesini beklemelimiyim yoksa önlem olarak ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

  33. Mete bey merhaba, ara sınıfların gelme ihtimali maalesef düşük. Alternatif barınma seçeneklerine yönelmenizi tavsiye ediyorum.

  34. Benim kyk yedek sıram 308 9 eylül ya da 12 Eylül’de yerleşme ihtimalim var mı lütfen cevap verdiğinizde adımı belirtin

  35. Bursa 183 arasınıf yedekteyim bana yurdun gelme ihtimali varmıdır hocam

  36. Simge hanım merhaba, ilçelerde yedek sıralamalar çok az ilerliyor :(

    5-9-12 Eylül tarihlerini takip edin umarım hızlı bir şekilde gelir.

  37. Esra hanım merhaba. Konya’da çok fazla yurt var. Ancak asil olarak yerleşen öğrencilerin yurda kayıt oranının düşük olması gerek. Böylece size daha hızlı gelebilir. Tahminen 1-2 ay arasında sıralama gelebilir.

  38. Tekirdağ namık kemal üniversitesi kazandım )
    (2yıllık) 135 ci yedekteyim. Tekirdağ merkez kyk nın kapasitesini bilseydim tahmin yürütmek isterdim fakat bulamadım yinede ne yapabilirim?

  39. merhaba ben konya necemettin erbakan üniv kazandım yedek sıralamam 562 ilk üç alımda bana çıkar mı? (cevap yazarken isim söylerseniz çok sevinirim çünkü kime cevap verdiğiniz anlaşılmıyor yoğunluktan)

  40. Ürgüp’te okuyorum. Diyaliz 2. Sınıf. İlk sene yurt çıkmıştı bir ay sonra kaydımı sildirmiştim eve çıkmıştım. Bu sene yurt başvurusu yaptım. Yedek 30. Sıradayım. 5-9-12 Eylül tarihlerinde yedek sonuçları açıklanacak. Yerleşebilir miyim tekrardan. Çıkma ihtimali var mı. Yedekler nasıl ilerler ilk yedek sonucunda kaç tane alırlar. Lütfen cevaplar mısınız?

  41. Merhaba İstanbul’da yedek 1500’lerdeyim ne zamana kadar gelir sıra?

  42. Gamze hanım merhaba. 1-2 ay arası beklemeniz gerekebilir yedek sıranın size gelmesi için.

  43. Misafirhane uygulaması kalktı Emine hanım. Bundan sonra düzenli olarak KYK’nın sitesine girip yedek sırası beklemeniz gerek. Yeniden başvuru yapamazsınız. Yedek sıranızdaki yurdun sırasını bekleyebilirsiniz yalnızca.

  44. İstanbul 26.yedeklerde sıralamam 707. ilk başvurudan sonra bir daha herhangi bir kuruma,yakınımdaki kyk lara başvurmam gerekiyor muydu? misafirhanelerine nasıl başvurabilirim?

  45. İstanbuda kyk yedeklerin bitme olasılığı var mı? Şu an 17. yedekleri aldılar. Ben yatay geçiş yapacağım diye kyk dan kaydımı sildirdim. Kyk ya başvurmam için yedeklerin bitmesi mi gerekli ? İkinci yarıyılın başında benim durumum da olanlar için başvuru imkanı tanırlar mı?

  46. Çok fazla yedek liste açıklandı. Gelme ihtimali çok zor hocam. Yurttan çıkış yapanlar olacak ve önündeki 745 kişi yurda yerleşmeyecek ancak o zaman sıra gelir.

  47. Eskişehir Osmangazi’de okuyorum. İlk yedeğim 1546 idi şimdi 745 acaba ne zaman gelebilir KYK yurdu?

  48. Büşra hanım KYK’nın sitesini takip etmelisiniz sürekli. Sıra ne zaman gelir bilmiyorum maalesef. Sıra beklediğiniz yurdun müdürlüğüyle irtibata geçip daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  49. merhaba ben izmirdeyim ilk sınıfım 958 ilk yedekteydim en son 53ten 24e düştüm sizce ne zaman çıkar?

  50. Öncekilerde 200 civarı ilerledi 7. Yedekte 273 azaldı şu an 1860 oldu

  51. Merhaba Gümüşhane Merkez yedek sıram 19. Yüksek lisansım gelme ihtimalim kaç acaba

  52. Ahmet bey merhaba. Yedek sıraları artık takip etmiyorum. Bunu siz tahmin etmelisiniz. 4-5-6.yedek açıklamalarında kaçar sıra ilerledi. 50-100 kişi ilerlediyse hiç beklemeyin artık çünkü sıranız kötü =(

  53. İstanbulda 6. Yedek sıralamasında 2133 deyim gelme ihtimali nedir ne zamana kadar gelebilir ?

  54. Emre bey selam. Çok hızlı ilerlemiş. 2 haftaya kadar gelebileceğini düşünüyorum. Biraz daha sabır.

  55. merhaba serhat bey konyada kyk 210 yedek sırasındaydım.1.yerleştirmede 150 ye düştüm.2.yerleştirmede 111 e düştüm.3.yerleştirme 73 e son olarak 4.yerleştirmede 37 ye düştüm.ne zaman yurda asil olarak gidebilirim mecburen öğretmen evinde kalıyorum çok masraflı olmaya başladı.fikir verebilirmisiniz

  56. Bundan sonra yedek sıra çok az ilerler. Ara sınıfların daha da az ilerliyor hocam. Ne zaman gelebileceğini kestirmek güç.

  57. Şu an İstanbul arasınıfim ve 400. Yedegim.Ne zaman cikar

  58. Merhaba, ne kadar süre 4 günde bir açıklanmaya devam ediyor? Açıklama süreleri hakkında bilgi verir misiniz (tahmini de olabilir sadece fikir oluşması açısından)

  59. Merhaba İstanbul kyk arasınıf 3.yedek yerleştirmede 631.sıraya düştüm. Ne zaman gelir acaba ya da gelir mi??

  60. Merhaba Nur hanım. Artık daha az ilerler sıralama maalesef. İlkinde 76; ikincide 28 ilerlemiş. Üçüncüde de 15 civarı ilerler muhtemelen.

  61. Artık daha yavas ilerler. Yurt müdürlüğüyle iletişime geçin lütfen.

  62. Hızlı ilerlemiş. 27 Eylüldeki 3.yedek yerleştirmede tek haneye kadar düşebilir. Sonrasında haftada 2 kez yedek sonuçlar açıklanıyor. 15 güne kalmaz sıra gelir.

  63. Meraba ben Eskişehir de kyk ya basvurdum ilk yılım ilk olarak 306dan 112 ye ardından da 66. Sıraya dustüm yurt için kaç yedek daha beklemem gerekir

  64. Merhaba Fethiye kyk da arasınıf birinci yedeğim ve yurt kapasitesi 150 kişilik bir ve ikinci yedekte ilerleme olmadı tahminen ne zaman çıkar?

  65. Merhaba, ben arasınıfım ve ilk açıklandığında yedek sıram 24 idi. 1.açıklamada 14e düştü 2.açıklama da ise 13 gelme ihtimali nedir ? Çok fazla uzun sürer mi ? Bu süreçte kalacak yerim vs. Yok

  66. Kütahya 80. Sıra (ara sınıf) sizce ne kadar zaman da sıra gelir

  67. Merhabalar istanbul arasinif yedek 202 deyim ne zamana kadar gelir

  68. Ara sınıf 1870 den 1300 e düştüm istanbuldayım tahmini kaç süre zarfında cikar

  69. 2. Yedekten sonra 156 dan 146 ya düştü sizce tahmini ne kadar sürede gelir.

  70. İlk yedekte 33 ikinci yedekte 10 düştü ucuncu ve dorduncu yedekte azalarak mı duser .Yoksa ortalama 10-10 düşmeye mi devam eder

  71. merhaba oğlum için soruyorum trakya üni 1.yedek yerleştirmede 300 den 224 oldu. 2.yedek yer.196 olmuş
    sıra gelme ihtimali nedir.

  72. Serhat bey ilk yedekte 286 dan 253 e dustüm ikinci yedekte 253 den 243 e.Diger acılan yedekler de yıne ortalama 10 civarı mı duser yoksa git gide azalır 4-5 olarak mı duser?

  73. Merhaba Serhat Bey
    Osmaniye 183 ten 156 ya düştü ilk yedekte sizce ne zamana gelir?

  74. KYK misafirhane uygulamasını kaldırdı. İl müdürlüğü bir şeyler yapabilir. Gidip görüşün lütfen. Onun haricinde sıranızın gelmesini bekleyeceksiniz o da 1 ayı bulabilir.

  75. serhat bey merhaba ben eskişehir and.üni kazandım bu yıl eczacılık kyk başvurdum yedek 564 oldum 20 eylülde yedek 381 oldum ne zaman çıkar acaba izmirden geldim şuan gidecek yerim yok misafir öğrencilik için yurt müdürlüğüne gittim alım yok dediler kyk türkiye iletişimi aradım İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURU YAPICAKSINIZ durumunuza göre alım yapabilirler dedi ben mağdur oldum buralarda bana bir yol gösterebilirmisiniz bir de?

  76. Merve hanım selamlar.
    Ara sınıf yedeklerinde sıranın gelmesi daha yavaş oluyor. 24 ve 27 Eylül tarihlerinde yeniden yedek başvuru sonuçları açıklanacak. Ardından haftada 2 kez yedek sonuçlar açıklanmaya devam eder. Net tarih veremiyorum ama 1 ay içinde gelebilir. Başarılar dilerim.

  77. Merhaba Serhat Bey, Mardin kyk yurdundan 55.yedekten 34.yedeğe düştüm yurt gelir mi? bana ara sınıfım

  78. Miraç merhaba. Sıra çok az ilerlemiş. Yurdun kontenjanı sanırım az. İlk 3 alımda gelme ihtimali zor görünüyor. KYK’nın sitesini her yedek yerleştirmede ziyaret edin.

  79. Tokat erbaa kyk 1. Alımda 53. Yedekten 42ye düştü ilk 3 alımda gelme ihtimali nedir? Şimdiden teşekkürler

  80. Merhabalar benim sıram 699dan 535 e düştü İzmir’deyim sizce sıra ne zaman gelir ?

  81. Merve merhaba. Ara sınıf sırası çok daha yavaş ilerliyor. Nitekim ilkinde 45 kişi düşmüş. Sonraki yerleştirmelerde daha da yavaşlar. 2-3 ay kadar beklemeniz gerekebilir. Umarım en kısa sürede yerleşirsiniz. Başarılar.

  82. İlayda merhaba. 24 veya 27 Eylüldeki yedek yerleştirmede sıranın geleceğini düşünüyorum.

  83. Samet merhaba. Ara sınıflar daha yavaş ilerliyor. 24 ve 27 Eylüldeki yerleştirme sonuçlarından sonra daha yavaş ilerler maalesef. Net bir şey söylemek zor :(

  84. İstanbul da 1135 . yedektim.ilk yedek açıklamasında da 784 çıktım.Bana ne zaman gelir tahminen?

    Not: arasinifim

  85. Burdur bucak yedek 7 den 3 e düşmüş 24 ündeki yerleştirmede sıra gelir mi ?

  86. Merhaba Serhat bey Sakarya da ara sınıf yedek sıram 292 den 247 ye düştü yurt çıkma ihtimali var mıdır? Var ise tahminen ne kadar sürer sizce?

  87. Hamit bey merhaba. Bugün ilk yerleştirme sonuçları açıklanacak. İlkinde 300-400 arası gelirse 1 ay içinde sıra size gelir. Normal durumda 2 ay içinde bu sıraya geleceğini tahmin ediyorum.

  88. merhaba ankara 3950. yedekteyim gelir mi ne zaman gelir ne yapmalıyım

  89. İlk olmasa da ikinci veya üçüncüde gelme ihtimali çok yüksek.

  90. Ben Antalya merkez 746. sıradan yedeğim 1. sınıfım antalya yurt müdürlüğü 2 3 aya gelemz dedi o yüzden özel yurda 1 yıllık sözleşmeli kayıt yaptım kyk sıram gelince kyk ya kayıt yaptırıp ozel yurtta bir sene sözleşme bitene kadar kalıp seneye kyk ya geçsem olurmu kyk izin verirmi kayıt yaptırıpta diğer seneye kadar gelmemeye

  91. Murat merhaba. İlk 3 yedek zor. Sonraki yedek yerleştirmelerde gelebilir ancak.

  92. Fatmagül hanım merhaba. 1 aya yakın beklemeniz gerekebilir. Duruma göre bu süre uzayabilir veya kısalabilir.

  93. Ankara’da 657.yedeğe tahminen 2 hafta içinde sıra gelir. Misafirhane uygulaması bulunmamakta.

  94. Tokat için 532.yedek iyi bir sıralama değil. Beklemeniz daha da uzayabilir.

  95. Merhaba ben tokat gop üniversitesini kazandım şuan 1 aylık şözleşme yaptık özel yurtta kalıyorum kyk yedek sıram 532 sizce 1 ayda sıra gelir mi ve arkadasım da 102. Sırada aynı sonuç açıklamada ikimiz de çıkar mıyız acaba

  96. Merhaba Ankara 657.yedegim ne kadar sürede gelir sizce bir de misafirhaneler hakkında bilgi verir misiniz şimdiden teşekkürler

  97. Merhaba yedek sıram 1534 Ankara merkez sıram ne zaman gelir tahmini?

  98. 1-2 ay arası bekleme süresinin olacağını tahmin ediyorum Ayşe hanım. Umarım daha kısa sürede gelir. KYK’nın sitesini takip edin. 20-24-27 Eylül tarihlerinde ilk üç yedek yerleştirme sonuçları açıklanacak.

  99. merhaba ben ayse okulum izmir konakta 800.sıradayım sizce gelir mi

  100. Esra merhaba. 20 Eylüldeki ilk yedek yerleştirmede size sıra gelir.

  101. Merhaba, Ankara merkez yedek sıram 19 1 haftaya kadar çıkar mı ?

  102. Betül merhaba. 2-3 hafta aralığında yedek sıranızın geleceğini düşünüyorum. Kayıt olanların oranına göre bu süre kısalabilir, uzayabilir. Başarılar dilerim.

  103. Ben de İstanbul’da yedekteyim.Yedek sıram 1132 acaba gelir mi?Bilginiz var mı arkadaşlar.Yardımcı olur musunuz.

  104. Merhaba. İzmir’de yedek sıra çabuk gelir. Ancak İYTE’de sıralama nasıl bilgim yok. İzmir bazlı yurtlardan birine yerleşirseniz ilk hafta gelir.

  105. Kerime selam. 1-2 ay içinde yedek sıranız gelir. Tabi net tarih vermek mümkün değil. Umarım daha kısa bir sürede gelir.

  106. Büşra hanım merhaba. Ara sınıf sıranızın gelmesi normal öğrencilere göre daha yavaş ilerlemekte. Yine de sıralamanız fena değil. 1 ay içinde gelebileceğini düşünüyorum.

  107. 3-4 hafta içinde geleceğini tahmin ediyorum. Daha önce de gelebilir daha sonra da.

  108. Yılmaz bey merhaba. Ara sınıf öğrencileri için yedek sıra daha yavaş ilerliyor. Yeni kazananlara daha fazla kontenjan ayrılmakta.

  109. Meraba Kyk ara sınıf ve normal yedek öğrenciler denk Olarak mı alınyor Yoksa başta öncelik var mı

  110. Antalya merkez yedek sıram 459 gelme ihtimalini nedir elirse eğer ne zman gelir bilgi verebilrmisiniz rica etsem ?

  111. Merhaba Serhat bey İstanbul arasinif 395.siradayim yurt ne zamana cikar

  112. Abddussamed merhaba. Ara sınıf kontenjanları daha az oluyor. Ayrıca ara sınıfa başvuru yaptıktan sonra asil olarak kayıt hakkı elde eden öğrencilerin kayıt olma oranı daha yüksek. Yine de sıralamanız kötü değil. 1 ay civarı beklemeden sonra sıralamanın gelebileceğini düşünüyorum. Orana göre süreç uzayabilir.

  113. Bülent bey merhaba. Alanya’daki yurdun kontenjanı kaç kişilik bu önemli. Eğer kontenjan fazlaysa gelme ihtimali var. 20 Eylülde ilk yedek kaça kadar düşecek bekleyelim. Eğer 100’den fazla ise 1 ay içinde gelme olasılığı yüksek.

  114. Serhat bey Antalya Alanya için 286. Yedekteyim sizce yedeklerde yurt gelirmi

  115. Merhaba Serhat abi, Ben Konya Merkez’den Ara sınıf kontenjanından başvurdum.175. Yedek sıradayım. İlk üç-dört yedeğe gelme ihtimali nedir?

  116. Muhtemelen belirttiğiniz 3 tarihten birinde yedek sıra gelir. Tabi yurdun kontenjanı da önemli. Kontenjan azsa belirttiğiniz tarihlerde gelmeyebilir.

  117. 1 ay içinde yedek sıra gelebilir. 20-24-27 Eylül tarihleriyle birlikte bundan sonraki tarihlerde açıklanacak yedek yurt listelerini kaçırmayın. Sıranız geldiğinde kayıt işlemlerini yapabilirsiniz.

  118. Barış merhaba. İlk yedek açıklandığında sıralama gelir. Okula ilk hafta gitmeyebilirsiniz. Bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Kayıtla ilgili işlem varsa onları takip edin yalnız belki evrak götürmeniz gerekebilir. Üniversite bazlı detayları bilmiyorum.

  119. Merhaba Serhat Bey. Az önce KYK’nın resmi sitesinden yurt sonucuma baktım ve İstanbul ili için 121. sıradayım. Okullar 17 Eylül’de açılacak ve ilk yedek açıklama tarihi 20 Eylül olarak gösteriyor. Sizce yurt için ne kadar beklerim? Yurt çıkana kadar ne yapmalıyım? Okula ilk hafta gitmesem bir şey olur mu ve son olarak 20 Eylül’de yurt çıkma olasılığı sizce nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  120. zonguldak ereğlide 70. yedekteyim 20, 24, 27 eylüldeki yerleştirmelerde çıkma ihtimali nedir? Teşekkür ederim

  121. Hangi ildesiniz? İstanbul ve Ankara ise sıralama en geç 3 haftaya gelir.

  122. 1116. yedekteyim. Ve maddi durumum yok. Ösym bizleri ne kadar seviyor…

  123. Merhaba, seneye her şey sıfırlanacak, yeniden başvuru yapmanız gerekecek.

  124. ben de bu sene yedekteydim ve 217. yedekten 114 e kadar düştü ama şu anda işlemler sıfırlanmış yani 2018 temmuz ayı başvuru yapmam gerekcek peki onümüzdeki sene bu sene başvuru yapıp yedekte bklememizin bir faydası lacak mı yoksa sıfırlayacakları mı herşey sil baştan mı olacak

  125. Merhaba. Bu sene çıkmazsa seneye yeniden başvuru yapmanız gerekecek.

  126. Ben şuan yedekteyim.bu sene çıkmazsa seneye tekrar mı başvurmalıyım,yoksa yedekte olduğum yerdrn mi devam eder seneye

  127. İlk yedek sıram açıklandığında 714. Sıradaydım şimdi 313. Sıradayım sizce bana kyk yurdu çıkarmı??

  128. Gamze hanım merhaba. KYK’nın sitesinde düzenli olarak listeler açıklanmakta. Takip etmeniz gerekiyor.

  129. Maalesef İstanbul gibi büyük şehirlerde üniversitenize yakınlık kriteri göz ardı ediliyor. Anadolu yakasında bir üniversitede okuyan öğrenciye Avrupa yakasında bir yurt çıkabiliyor. Ancak küçük illerde zaten yurtlar üniversitelerin yakınında yer alıyor.

  130. Peki yerleştirmeler neye göre yapılıyor? Okula yakınlık uzaklık derecesine göre mi?

  131. Gamze hanım takipte kalın. Kış sonrası sıra gelebilir. Gelir, gelmez diye tahmin yapmak şuanlık zor.

  132. Yurt sonuçları ilk açıklandığında 4176. sıradaydım şu an 907. sıradayım yurt çıkma ihtimali var mı?

  133. Pazartesi götürebilirsiniz ancak yine de yurdu arayıp bilgi alın.

  134. Meehaba ben yedekteydim bana yurt çıktı ve ben parayı yatırdım tahhütnameyi de onayladım şimdi ben gerekli belgeleri pazartesi götürsem olur mu yoksa bana yurt çıktığı gibi mi yani bugün mü götürmem gerekiyor

  135. Kıbrıs magasoda da yetmişinci yedek sırası gelirmi .

  136. Büyükşehirlerde çok fazla KYK yurdu var. Yurt başvurusu yapan ve yurt çıkan öğrencilerin bir kısmı yurt çıkmadan özel yurda kaydını yaptırıyor ya da arkadaşlarıyla eve çıkıyor. KYK yurduna kaydettirip beğenmeyen öğrencileri de ekleyin. Bu yüzden KYK yurdu yedekler için işlemeye başlıyor. Bu yıl da Twitter takipçilerimizden gelen bilgilerde yedek 3.000 sırada olan öğrencinin yedek sırası çift hanelere gelmiş durumda.

  137. Size bir soru sormak istiyorum kyk başvuru yapılıyor farzedin ki 5000 ci yedektesiniz siz diyorsunuz ki özel yurtlara kayıt yapmayın akraba eş dost misafirhane de sıranızın gelmesini bekleyin . Peki nasıl oluyorda asilleriyle dolu yurt beşbin kişiyi devrediyor da 5000 ciye sıra geliyor dolu olan yurtlar tekrar nasıl boşalıyor kafamı çok kurcalıyor lütfen cevap verin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu