Haberler

2023-2024 Devlet Yurtları Hakkında Bilgiler

2023-2024 Devlet Yurtları Hakkında Bilgiler

2023 yılında üniversiteye yerleşen veya halen üniversiteli olup da ara sınıf için KYK yurt başvurusu yapmak isteyen adayların kafasında “KYK yurt ücretleri, yemek, odaların durumu, yurdun temizliği, ısınma, sıcak su, internet, buzdolabı, güvenlik” gibi sorular bulunmakta. Bu yazımızda KYK Devlet Yurtları hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatmaya çalışacağım.

Kredi ve Yurtlar Kurumunun, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmasıyla birlikte öğrencilere sunulan imkanların arttığını hatta devlet yurtlarının çağ atladığını söyleyebiliriz. Önceki yıllarda öğrencilerin şikayet ettiği internet, buzdolabı, odalarda kalan öğrenci sayılarının fazlalığı, temizlik ve ısınma gibi şikayetleri dikkate alan KYK Müdürlükleri yurtlarda revizyona gitti. Yapılan yenilikleri KYK Yurtları Hakkında Bilmeniz Gerekenler başlığı altında teker teker anlatacağım.

Değerli arkadaşlar KYK ülke geneli ve Kıbrıs’ta toplamda 700.000+ üniversiteliye uygun fiyattan barınma imkanı sunmaktadır. KYK yurtları ücretleri, özel yurt ücretlerinin 1/5’i kadardır. Sizleri bu yaşa kadar büyüten ve her türlü olanağı sunmaya çalışan ailelerinizi bu noktada düşünmek zorundasınız. Zira özel yurt veya öğrenci evinde kalmanın maddi külfeti ağırdır. Büyük şehirlerde aylık özel yurt fiyatları ortalama 1.000 TL civarıdır. Bunun yanında harçlığınızı da katarsak asgari ücreti aşan bir harcamanız olacaktır ki bu da ortalama gelirli bir ailenin bütçesini sarsacaktır. Bu sebeple en azından ilk yıl KYK yurdunda kalmanızı tavsiye etmekteyiz.

Devlet yurtları hakkında genel bilgiler;

1- KYK Yurt Başvuruları
Yurt başvuruları KYK’nın internet sitesinden ( yurtkur.gsb.gov.tr ) yapılacaktır. 2023 KYK yurt başvuruları 2 Eylül tarihinde sona erecek.

2- KYK yurtlarında oda ayrımı nasıl oluyor?
Geçmiş yıllarda KYK’da genel yurt ve yarı özel yurt şeklinde iki farklı yurt kavramı bulunmaktaydı. Yarı özelden kasıt daha modern, odalarda kalan kişi sayısının az olduğu yurtlardı ancak yeni düzenlemeyle birlikte artık bu ikililik ortadan kalktı. Asil olarak yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler oda seçimi yapamamaktadır.

3- 2023 KYK Yurt Ücretleri

Ülke genelinde 6 farklı KYK yurt tipi bulunmakta. 1’den 6’ya kadar yurt tiplerinin ücretleri artmaktadır. KYK’nın 2023-2024 eğitim yılı için belirlediği yurt ücretleri görseldeki gibidir. Her yıl %10 civarında bir artış oluyor.

Yurt Tipi KYK Yurt Ücreti
1.Tip KYK Yurtları 345 ₺
2.Tip KYK Yurtları 405 ₺
3.Tip KYK Yurtları 405 ₺
4.Tip KYK Yurtları 480 ₺
5.Tip KYK Yurtları 510 ₺
6.Tip KYK Yurtları 570 ₺
Kıbrıs KYK Yurtları 750 ₺

Değerli arkadaşlar KYK yurtlarında yalnızca kaldığınız ayların ücretini ödersiniz. Yaz ayında KYK’da kalmazsanız kalmadığınız ayların ödemesi yansıtılmaz.

4- KYK yurtların yemekler hakkında bilgi
KYK yurtlarında 2023 yılı itibariyle tabldot usulü fiks menüye geçiş yapıldı. Öğrenciler kahvaltı ve akşam yemeğinde ücretsiz olarak yemek yiyebilir. KYK’da öğle yemeği çıkmamaktadır.

5- KYK yurt odaları kaç kişilik?
Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de KYK yurtlarında odaların kaç kişi olduğudur. Ülke genelinde birçok yeni KYK yurdu inşa edildi. Yeni inşa edilen yurtlarda odalar çoğunlukla standart olarak 3 kişiliktir. Ancak genele baktığımız zaman yurt odaları 4-5-6-8 kişilik olarak değişmektedir.

6- Devlet yurtlarında internet var mı?
İnternet öğrenciler için yemek ve barınma kadar önemli bir olgu. KYK yurtlarında hızlı olmasa da her katta internet bulunmaktadır. İnternet hızı anlık giriş ve modeme yakınlık gibi kriterlere göre değişiklik göstermekte. KYK yurtlarında kalan arkadaşların büyük çoğunluğu film izlerken donmaların olmasından şikayetçi. Toparlarsak KYK yurtlarında internet var ancak hızlı değil. Aylık 32 GB kotanız bulunmaktadır.

7- Yurt odaları hakkında genel bilgiler
Eski ve yeni yapılan yurtlar arasında keskin bir ayrım olduğu için net bir KYK yurt odası tanımı yapmak güç. Ancak şuan var olan yurtların büyük çoğunluğu yeni veya yeniden düzenlenmiş. Odalarda çalışma masası, kitaplık, odaların büyüklüğüne göre ranzalı veya bazalı yatak sistemi bulunmaktadır. Kimi yurtlarda tuvalet ve banyo oda içinde yer alırken kimi yurtlarda da katlarda ortak kullanımdadır.

KYK yurtlarında her odada mini buzdolabı bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Yurtlarda ısınma ve sıcak su sorunu bulunmaz. Yurt müdürlüklerinin öğrenci sağlığı hassasiyeti bulunduğu için ısınma ve temizlik gibi sorunlar KYK yurtlarında yoktur.

8- KYK yurt ücretine neler dahil?
KYK yurtlarında barınan öğrenciler aylık yurt ücreti haricinde ısınma, elektrik, su ve internet için ekstra ücret ödemezler. Yani yurt ücretine tüm faturalar dahildir.

9- Çamaşır yıkama sorunu var mı?
Her yurtta yeteri kadar çamaşır makinesi bulunmaktadır. Öğrenciler çamaşır yıkama ve kurutma odalarını kullanarak ücretsiz olarak çamaşırlarını yıkayabilir. Karışıklığa yol vermemek için yıkama ve kurutma yaparken eşyalarınızı takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Çamaşır yıkarken deterjan ve yumuşatıcı öğrencilere aittir.

10- Yurtta temizlik hizmeti nasıl işliyor?
KYK yurtlarında ortak alanlar ve odalar temizlik personelince düzenli olarak temizlenmektedir. Oda temizliği yalnızca dolap, cam silmeyle sınırlıdır. Personeller öğrencilerin dağınıklığını toparlamamakta. Eşya temizliği, süpürme işlemleri öğrencilere aittir.

Yastık, yorgan ve çarşaflar yurt yetkililerince verilmektedir. Titiz olan arkadaşlar kendi yastık ve yorganlarını getirebilir. Aylık düzenli olarak çarşaf ve kılıf değişikliği yapılmaktadır.

11- KYK yurtlarında giriş-çıkış saatleri nelerdir?
Yurda giriş ve çıkış saatleri öğrenciler için sorun yaratan uygulamalardandır. Güvenilir ancak özgürlüğü kısıtlayıcı bu uygulamanın yorumu öğrencilere kalmış. KYK yurtlarına giriş saati 06.00; çıkış saati 23.00. Bu saatler dışında giriş-çıkış yapma durumunda uyarı alırsınız ve tekrarı halinde yurttan atılırsınız. Bu yüzden yurt yetkilisinden izin almanız gerekmektedir.

12- KYK yurtlarında güvenlik
KYK yurtlarında öğrencilerin güvenliği için her türlü önlem alınmaktadır. Tüm KYK yurtlarında yeteri kadar kadın-erkek güvenlik görevlisi vardır. Ayrıca yurtlarda güvenlik kamerası mevcuttur.

13- Evci izni alınabiliyor mu?
Yurtta barındığınız yıl boyunca 60 gün hafta içi kullanabileceğiniz evci izniniz bulunmaktadır. Bu izinleri alırken öncelikle ailenizin onayı gerekiyor ardından çıkış yapmadan önce izin defterini doldurmanız gerekmektedir.

14- Yurt değişikliği yapabilir miyim?
Özellikle üniversitelerin çok fazla olduğu büyük şehirlerde öğrencilerin üniversiteye uzak bir yurtta barınma sorunu doğabilmektedir. Örneğin üniversite kampüsü Anadolu yakasında bulunan bir öğrenciye Avrupa yakasından bir yurt çıkabilir. Bu sorunu yurt müdürüne danışarak çözebilirsiniz.

15- KYK yurtlarında kaç yıl kalabilirim?
* Öğrenciler KYK yurtlarında okudukları bölümün normal bitiş tarihine kadar barınabilir. Örneğin 4 yıllık bir programa kayıt olan öğrenci ilk yıl yurda kayıt olması halinde en fazla 4 yıl kalabilir.

* Okulu uzayan bir öğrenci en fazla okuduğu bölümünün normal bitiş yılı kadar yurtta barınabilir. Bölümünüz hazırlık dahil 5 yıllıksa 5 yıl kalabilirsiniz. KYK bu konuda bir esneklik getirdi. Okulunu uzatan öğrenciler talebi halinde en fazla 1 yıl daha KYK yurtlarında kalabilir.

* Ara sınıfta KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler için de benzer durum söz konusu. Örneğin 2.sınıfta yurtta kalmaya hak kazanan 4 senelik bölüm okuyan bir öğrenci yurtta en fazla 3 yıl barınabilir.

* Hazırlık sınıfları da normal eğitim sürecine dahildir. Yani hazırlık okuyan bir öğrenci ilk senesinde yurtta kalmaya hak kazanırsa yurtta en fazla 5 sene kalabilir.

16- KYK yurt kuralları nelerdir?
* Yurt odalarında su ısıtıcısı gibi yangın çıkarabilecek eşyaların kullanımı yasaktır.
* Yurt odalarında alkol ve sigara vb. içeceklerin içilmesi yasaktır.
* Yurda giriş-çıkış saatleri ve oda temizliğinize dikkat etmelisiniz. Bunun dışında kavga, silah taşıma gibi klasik kuralları yazmamıza gerek yok.

Ek sorunuz varsa yorum bırakabilirsiniz. Size en kısa zamanda detaylı yanıt vermeyece çalışacağız. 

İçindekiler

İlgili Makaleler

919 Yorum

  1. merhaba kyk da kalıyorum 2. sınıf öğrencisiyim
    belirli sabeplerden dolayı 2 senede sınavların hiç birine giremedim yurttan atılır mıyım lütfen cevap verin

  2. merhaba ben online de 1 yıl başka bölüm okudum sonra yatay geçiş yaptım 4 yıllık bir bölüme.Kykda seneye 5. yılım oluyor kalabilir miyim?

  3. merhaba ikametgahım okuduğum üniversiteyle aynı şehirde değil fakat ailemin ikametgahı üniversitemle aynı şehirde kyk başvurusu yapsam çıkma ihtimali var mıdır

  4. Kaan Bey merhaba, KYK’da aşırı yoğunluk olduğu için artık yıl öğrencileri alınmıyor.

  5. Merhaba aklıma takılan sorumu soralı 1 hafta oldu, rica etsem yanıtlayabilir misiniz

  6. Merhabalar kolaylıklar diliyorum, artık yıl öğrencileri 2023-2024 eğitim-öğretim yılında daha önceden barındığı kyk yurtlarında 1 yıl daha barınabilmek için ne yapması gerekiyor yada nereye başvurulması lazım? Aydınlatırsanız çok sevinirim.
    Teşekkürler

  7. ikinci kez ön lisan bölümü kazandım okuyacağım aynı şehirde. daha önce 1 sene yurtta kaldım.tekrar yurda başvuru yapabiliyormuyum?

  8. Merhaba,

    Herhangi bir problem olmaz Muhammed Bey. Üzerinize araba alınırsa KYK yurt durumunuzda değişiklik olmaz.

  9. Merhaba ben kyk yurdunda kalıyorum. Üzerime araba alınması halinde yurttan atılır mıyım? Bu durum bir şeyi değiştirir mi? Teşekkürler.

  10. 2.üniversitede okuyanlar tekrar yurt başvurusu yapabiliyor mu ve kalabiliyor mu yurtta

  11. Merhaba yurta kalıyorum yurt bahçesinde gece kaça kadar kalabilirm güvenlik görevlisi gece 00.00 da beni odama gonderebilirmi

  12. Merhaba gideceğim üniversite ile aynı şehirdeyim. İnternet üzerinden bakınca yurda alma koşullarından biri “Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında ikamet etmek” yazıyor ama ben Büyükşehir belediye sınırları içerisindeyim. Yaşadığım evden üniversite yolu 2 saatten fazla dönüş de 2 saat. Şimdi ben yurda alınmayacak mıyım yoksa gerekli yerlere bunu bildirmem mi gerekiyor? Nasıl bir yol izleyeceğim?

  13. Merhaba ben yurtta kalıyorum ama bunu nasıl ücretsiz hale getirebilirim bir bilgisi olan var mı

  14. Merhabalar kizim bu sene yksye girdi ve ilk yerlestirmelerde ozel bir uniye yerlesti fakat ozel oldugu icin kyk yurt cikmaz bosuna basvuru yapma dedikleri icin basvuru yapmadik ama pisman olduk denemedigi icin ek tercihler icin yapilan kyk uurt basvurusu na kizim da basvurabilirmi ama ek tercihte yerlesmedi ilk terciihlerde cevaplarsaniz sevinirim

  15. iyi günler ben 2 yılık üniversiteyi uzatım ve eskiden kyk da kalıyordum kayıtım silindi yeniden başvurdum ve çıktı acaba yine kalabiliyormuyum

  16. KYK da yedek 165.sıradayım Kocaeli’nde okuyorum tahminen ne zamana asil olarak yurda alınırım?

  17. Merhaba ilk senemde yurtta kalmıştım ama sonraki senelerimde kalmadım. Bu sene uzatıyorum. Yine kalma hakkım olur mu?

  18. ben mustafa bu sene iki yıllık ankara gazi üniversitesi uçak teknolojisi bölümüne gitmeye hak kazandım üniversite ankaranın kahraman kazan ilçesinde ankara merkezle arası yaklaşık bir saat kadar kyk yurdu başvurusunda bulunuyorum kriterleri bilgileri vs. giriyorum onay butonuna basıyorum sonrasında aldığım yanıt bölüm ve sınıfınızın bulunduğu il ve ilçede bakanlık tarafından işletilen yurt bulunmamaktadır yazısıyla karşılaşıyorum anlamadığım taraf şu mesala istanbulda anadolu yakasındaki bir üniversiteyi kazanan öğrenciye kyk yurduna baş vurduğunda avrupa yakasından kyk yurdu çıkabiliyor burdan bakarsak olaya arada bayağı mesafe var fakat kyk yurdu çıkıyor bana neden çıkmıyor anlamış değilim bu konu hakkında size rica etsem bana acil birşekilde cevap verirmisiniz çünkü fazla zamanım yok saygılar iyi çalışmalar

  19. Merhaba ben son sınıf öğrencisiyim ve bu dönem derslerim online devam edecek.Yurt başvurusu yaptım fakat ailemin yanında kalmak daha mantıklı olacak fakat alttan kalan bir dersimin sınavları için üniversitemin olduğu ile gelmek zorundayım yani sınavlar yüzyüze yapılacak.Bu sürelerde yurtta kalsam.(Vize sınavına max 5 gün önce gelip yurtta 5-6 gün kalsam,finalde de bu süre kala gelsem ve büt kalma durumumda dönmeyip kalsam(büte kalma durumu olursa 15-20 gün kadar kalabilirim.) ve bunun dışında devamsızlık hakkımı kullansam bana çıkan yurt hakkı yine de düşer mi ve geleceğim sürelerde yurtta kalmama izin verirler mi?

  20. merhaba. ben kyk yurt basvurusu yapacagım. babam emekli ve ek iş yaparak ek gelirde getırıyor. aile gelir durumuna bu ek geliri de yazmam gerekiyor mu

  21. Benim okuyacağım bölüm diş hekimliği ve 5 yıllık kykda 5 yıl kalınabilir mi. Bi de yurt odasına saksıda canlı cicek götürebilir miyim. Kesinlikle yaprak döken türden değil kaktüs

  22. Okulu uzatanların 1 yıl daha kalma hakları kaldırıldı deniyor bu doğru mu doğruysa neden?

  23. Valla tebrik ederim baya iyi açıklamışsın ayrıca çok d a teşekkür ederim sayende epey bir bilgi birikimim oldu kyk yurdu ücretsiz çıkarsa depozito veya herhangi bir ücret ödememiz gerekiyormu

  24. Oturduğu şehirde kyk yurt çıkarmı ? Benim okula gitmem için 2 saat geçiyor ve iki vasıta yapımam gerkicek okul eve çok uzak

  25. İyi günler. Ben birşey merak ediyorum. Ben önlisans ikinci sınıf öğrencisiyim ve kyk da kaldım. Bir sene dönem uzatım başta transkript belgesi istediler daha sonra yeni bir genelgeye göre yurta kalamayacağımı beyan etiler bu doğru mu. Dönem uzatmama rağmen yurta kalabilir miyim?

  26. merhaba. ben yıllık bir bölum okuyordum ama malesef okulum 1 sene uzadı bu durumda kyk da yine kalabilir miyim acaba ?

  27. Önceden bir sigorta girişim var. Ve kyk yurt başvurusunda bulunacağım yurt çıkmaz diyorlar. sizce bu durumdan ötürü yurt çıkmama ihtimali var mıdır?

  28. Okulu uzayan kişiler bir yıl daha kalabilir demişsiniz ama aynı fiyata mı? Yemekler üczretsiz mi?
    Bunlar gibi detayları da açıklayabilir misiniz teşekkürler.

  29. Selda merhaba,

    Uygulamalı dersleri olan öğrenciler için durum farklı işliyor. Yurttan kendi isteğinizle ayrılmış olsanız bile herhangi bir problem olmaz. KYK il müdürlüğüne başvuru yaptıktan sonra KYK’da bu dönem kalabilirsiniz.

  30. Merhaba ben lisede okuyorum ve yerel yerleştirme ile istedigim okulu kazandım ancak bu pandemiden dolayı yurt bana cikmiyo bir turlu nasil yapabiliri?
    Dilekce verdim
    Yurt için gerekli belgeleri istediler onlari Da verdim

  31. Önlisans 1.sınıfım online okuyorum , yurt başvurusu yapmadım. Önlisans bitince yks ye girip bir daha önlisans okumak istiyorum. Yüz yüze eğitim durumunda şu an okuduğum bölüm için yurt başvurusu yaparsam ikinci önlisansta da çıkar mı? Başvurusu yapmazsam ikinci önlisansta yurt hakkım var mı (örgün)

  32. Merhaba ben Kyk yurdunda kalıyordum fakat kaydımı sildirdim atılma vs yok kendi isteğimle çıktım. Şimdi bölümüm uygulamalı olduğu için dersler yüz yüze olacak yurda başvuru yapabilir miyim alınır mıyım? Bir de senenin ortası nasıl olacak bilmiyorum

  33. Ben normalde kyk da kalıyordum. Okuduğum şehirde dil kursuna yazılmıştım pandemi yüzünden dondurmak zorunda kalmıştım ama bu dönem gitmem gerek. 2021 bahar döneminde okullar uzaktan eğitimde devam ederse ben kursum için kyk nın nöbetçi yurdunda kalabiliyor muyum

  34. merheba,ben ve eşim tıp doktoruyuz,yurt dışından türkiye’ye geliyoruz
    staj için kocaelide olmamiz lazim
    evliler için kyk yurt var mı?

  35. Fatma Hanım merhaba,

    Evet yüksek lisansta da başvuru yapıp kalabilirsiniz.

  36. Merhabalar.Lisans okurken kyk da kaldım.Yüksek lisans okurken de tekrar başvuru yapabiliyor muyum?

  37. Merhaba şu an KYK yurt ücretleri yatırılıyor mu? Pandemi yüzünden ertelendi mi?

  38. Toprak merhaba,

    Hayır bu şekilde yazın KYK yurdunda kalamazsınız.

  39. Merhabalar,
    KYK yurtlarında yaz tatilinde de kalabiliyor muyuz? Araştırdım biraz ve kurs, staj gibi durumlarda olabiliyormuş.Ben ise kurs veya staj durumu olmadan da yazın çoğu öğrenci gibi aile evine gitmek yerine tüm yazı yurtta geçirebilme durumu var mı merak ediyorum.
    Bilgilendirebilir misiniz.

  40. Okulunuzda zorunlu yüz yüze dersler varsa misafir yurtlarda barınabilirsiniz Büşra Hanım.

  41. Merhaba benim memleketimden üniversite okuduğum ile gitmem gerekiyor da nöbetçi yurtlar misafir öğrenci alıyor mu acaba? KYK da kalıyorum normalde.

  42. yani ben abimin üzerine geçirmekle uğraşmıyım o zaman tarlayı degil mi?Ben bana bakmakla yükümlü olmadıgı için abimin üstüne verirsem bir nebze şansım daha da artar diye düşünmüştüm.

  43. Aileniz bir bütün olarak araştırılıyor Melike Hanım. Burs veya yurt çıkmasına engel değil ancak tarlalar büyükse ve değerliyse çıkma ihtimali düşük.

  44. Benim üstümde tarla var.Tarlayı abimin üstüne yapsam,sonucta bana bakmakla yükümlü sayılmıyor ama yurt ve burs çıkar mı?Yoksa aileye baktıkları için ben veya abim birşey değişmez mi?Aile gelirimiz yok sadece bu üstümde ki tarla var yurt da burs da ihtiyacım.
    LÜTFEN ACİL CEVAPLAYIN.TESEKKURLER.

  45. Hüseyin Bey bu konuda net bilgim yok KYK’yı ararsanız daha iyi olur.

  46. Saıfulla merhaba,

    Ülkemize hoş geldin. Yabancı uyruklu öğrenciler de KYK yurtlarında kalabiliyor. Ancak henüz başvurular başlamadı.

  47. Kadıköy’de TOMER Türkçe dersleri alıyorum.Devlet yurtlarında yaşayabilir miyim? Ben bir üniversite öğrencisi değilim çünkü pandemi yüzünden kayıt yapamadım!

  48. Pandemiden dolayı online eğitim olursa kaydımı donduracam ve kyk yurdun da kalıyorum yurt kaydım silinir mi ? Üstelik il içinde üniversiteye yakın olan yurda yerleştim nakille ve silinmemesi için ne yapmalıyım silinirse tekrar başvurduğumda uzak olan yurt çıkacak

  49. Ben yaz stajımı adü hastanesinde yapıcam şehir dışından geliyorum bunun için 3 ay (28 eylül 2 ocak arası ) kyk da kalmak istiyorum bu süreçte mümkün mü?

  50. Uzaktan eğitim bilgisayar programcılığı kazanmışım. Bir uzaktan eğitim kazanmış birisi olarak kyk yurdunda kalabilir miyim?

  51. Merhaba ben 2019 da uni ye yerleştim. kyk yurduna başvuru yaptım yedek 506. Sıradaydım yedek 36 ya düştüm alımlar bitti. Bu sene tekrar başvuru yaparsam yurt çıkma ihtimali daha mi yüksek?

  52. Yeldanur merhaba,

    Yatay geçiş yaptığınız için yeniden KYK’ya başvuru yapmanız gerekmektedir. Dilekçe ile direkt yurda yerleşemezsiniz.

  53. Merhaba iyi günler
    Ben KKTC de öğrenim görmekteydim ve 2. Sınıfta Bolu üniversitesine yatay geçiş yaptım. KKTC de kyk yurdunda kalıyordum. Bolu’da da kyk yurdunda kalmak istiyorum. Bunun için Sadece dilekçe yazıp göndermem yeterli mi yoksa yurt dışı olduğu için Farklı bir uygulama var mı?? Cevaplarsanız sevinirim:)

  54. Aşçılık bölümü okuyan kişiler kyk yurdunda kalabilir mi uzun süredir araştırıyorum bir bilgiye ulaşamadım

  55. Merhabalar. Yurtlar ne zaman açılacak acaba. Benim kaydım var fakat şu anda yurda gidemiyorum pandemi dolayısıyla.

  56. Farklı şehire geçiş yapıcam merkezi yerleştirme ile yine yeniden mi başvuru yapmam lazım

  57. Semanur Hanım merhaba,

    Aynı şehirde üniversite kazanırsanız KYK İl Müdürlüğüne dilekçe yazmanız yeterli diye biliyorum. Yeniden yurt başvurusu yapmanıza gerek yok. Kesinlik amacıyla lütfen KYK’yı arayın.

  58. Merhaba merkezi yerleştirme puaniyla başka bölüme geçiş yapıcam bu sene normalde okuduğum ünide kykda kalıyordum ama bu sene değiştiricem yeniden yurtta kalabilir miyim başvurular nasıl yapılıyor

  59. Melis Hanım merhaba,

    KYK yurtlarında misafir odası bulunmamaktadır.

  60. Merhaba yurttaki ögrenci yakınlarının kalabilmesi kyk yurtlarında misafir odası var mı?

  61. Hülya Hanım merhaba,

    KYK yurt başvuruları yatay geçiş öğrencileri için normal KYK yurt başvurularından daha sonra yapılmakta. Ancak endişelenmeyin Yatay ve Dikey Geçiş öğrencileri için de yeterli kontenjan ayrılıyor. Yurdun çıkmama ihtimali elbette var. Allah rahmet eylesin, ailevi durumlarda öğrenciye öncelik tanınıyor.

    Başarılar dilerim.

  62. Lisans bölümü okuyorum merkezi yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ancak bunun yanında geçiş yapmak istediğim üniversitede önlisans bölümüne tercih yapmayı düşünüyorum. Kyk da kalıyorum. Araştırdığım kadarıyla yurt nakli yapamıyorum. Kaydımı sildirip yeniden tercih yapmam gerekiyormuş. Kyk tercihini yatay geçiş yapanlar için ayrılan sürede mi veya yeni kayıt zamanında mı yapmalıyım. Bide yurdun çıkmama ihtimali var mı? Babası veya annesi vefat edenler öncelikli diye biliyorum babam vefat etmiş.

  63. Beyza Hanım merhaba,

    KYK yurdunda kalabilmek için ikamet adresinizden farklı bir ilde olmanız gerekmekte. Bunun dışında bir kriter yok.

  64. Merhabalar ben okuduğum yerden uzakta kyk yurdunda kalabiliyo muyum acaba bilgi verir misiniz ?

  65. Eda Nur Hanım merhaba,

    Evet 2 yıllık önlisans bölümü okuyanlar da KYK yurtlarında kalabiliyor.

  66. Hira merhaba,

    4441961’i ya da yurdunuzun bulunduğu ilin KYK müdürlüğünü arayarak detaylı bilgi almalısınız. Pandemi sürecinde nasıl bir işlem yapılıyor bilmiyorum.

  67. Merhaba ben geçen dönem kyk yurdunda kalıyordum kaydımı dondurdum kaydımın yenilenmesi için kyk ya tekrar mı başvurmam gerekiyor yoksa yurda gidip gerekli belgeleri versem yeterli olur mu bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

  68. Ebru Hanım merhaba,

    Pandemi sebebiyle şu an KYK yurtlarında yalnızca zorunlu stajı bulunanlar kalabiliyor. KYK yurtları eğer takvimde bir değişiklik olmazsa ağustos ayında açılacaktır.

  69. Yaz aylarında da yurtta kalabilmek mümkün müdür? Ailesi olmayan gençler için

  70. Ben bu sene KYK yurdundan kendi isteğimle ayrıldım Acaba tekrar başvuruda bulunabilir miyim

  71. Geçen Manisa Celal Bayar Üniversitesini kazandım yurt çıktı ama kaydımı dondurup İstanbula geri döndüm bu sene tekrar manisaya gitmem durumum da yurt başvurusu yapmam gerekiyor mu?

  72. Evet Simge hanım kalabilirsiniz ancak yurda başvuru yapanlar arasında ailevi durum dikkate alınarak yerleştirme yapılıyor. KYK yurduna başvuru yapmanızda bir engel yok ancak çıkıp çıkmayacağı belirsiz.

  73. Merhaba 0/050 veye üçretli okuyup devlet yurdunda kalabilirmiyiz

  74. Doğukan merhaba,

    Umarım istediğiniz üniversite ve bölümü kazanırsınız. Yurt çıkma durumu konusunda net bir şey söylemek çok zor. Başvuru yapanlar arasında ailevi durumu sizden kötü olanların sayısı fazlaysa yurt çıkmayabilir. Ağustos ayında başvurular açılacaktır.

  75. Merhaba bu sene hacettepe universitesini istiyprum ankarada kyk yurt cikma ihtimali dusukmudur babamin geliri asgari ucret 1 tane arabamiz var 2 kardesz

  76. Yazın ücret talep edilmeyecek. Eylül ayından itibaren ücret alımına başlanıyor.

  77. 2020 yılı yaz ayında ücret talep edilecek mi, eyer Eylül ayında okul açılırsa, bizim ödediğimiz ücret 310 TL, bu fiyatta indirim yapılacak mı

  78. lütfen basında kamuoyu oluşturalım…
    üniversitede öğrenim gören öğrenciler özel yurtlarda kalmaktadır.
    3 haftalık tatilde para ödemek zorunda kalıyor. çünkü her ay için senet vermişlerdir. senetlerin ödenmesi gerekiyor.
    aksi takdirde icralık olur. bakanlık özel yurtlar için de bir yönetmelik çıkarmalıdır.
    özel yurtlar zaten çok pahalı… öğrenciler 3 haftalık tatilde de para ödememelidir.
    kalınmayan yurda para ödemek zorunda kalıyorlar. bu haksızlığın önüne geçilmelidir.

  79. fiyatların yazılı olduğu belgeler de tarih 2015 yılı yazıyor. Bu 168-285 tl fiyatları hangi yıl için geçerli

  80. KYK ya canlı çiçek sokmak yasak mı ? Bu tüm iller için geçerli mi verdiğiniz cevap ?

  81. Merhaba daha önce burs/kredi aldıysanız yeniden alamazsınız. Yalnızca yüksek lisans ve doktora okursanız alabilirsiniz. Yurt konusu hakkında maalesef bilgim yok.

  82. Merhaba ben ikinci üniversite okumak istiyorum ama ikinci defa YURT çıkar mı bana ve Burs yada kredi çıkar mı yine?(daha önce aldım).Ama yurt çıkmasına rağmen kalmadım özel evde devam ettim yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkür ederim..

  83. Ben istanbul tuzlada okuyorum da kyk bana nerelerde çıkabilir çok uzakta çıkarmı neye göre belirleniyor

  84. Yurtlarda internet salonu play station vb şeyler varmıdır.

  85. Ara dönemde KYK başvuru açmıyor Mustafa Bey. Ancak yurt yönetimiyle konuşursanız boş yer varsa kalabilirsiniz.

  86. ben uzaktan eğitim öğrencisiyim 1.sınıfı okuyorum. ara tatilde merkezi sistemle elazığa yerleşecem ara tatilde kyk ya başvuru varmı kontenjan çok var.

  87. Esra hanım merhaba, yatay geçiş yapanlar için başvurular senede 1 defa açılıyor. (eylül-ekim ayı arasında) bu tarihler haricinde eğer kalmak istediğiniz yurtta boş yer varsa yine kalabilirsiniz. Bunun için yurt müdürlüğüyle irtibata geçin.

  88. Ben ev tuttum ama yatay geçiş yapmak istiyorum. Gittiğim şehirde yurtta başvuru yapabilir miyim çıkma ihtimali var mı

  89. Sedanur hanım merhaba,

    KYK ödeme ekranından ay ay ödeme planını görüntüleyebilirsiniz. Başarılar.

  90. KYK burs/kredi alacaksanız bu karta yatacak paralar.

  91. İlk kayıt ücretini 12eylülde yatırdım bir sonrakini ne zaman yatırmam gerekli.

  92. Bahar hanım merhaba, böyle bir uygulama söz konusu değil. Ancak yurt başvurusu yaparken dikkate alınmakta.

  93. Anne veya babası ikisinden biri vefat edenler yurtta üçretsiz kalabiliyor mu ??

  94. Ben Nigde de ogrenciyim kendi evimde kaliyorum .Nigdeliyim yani. Eskisehire gitmem lazim 3-4 gün kalmam lazim kyk da misafir kalabilirmiyim acaba.

  95. Genciz.biz adresinden izin aldim. Izin baslangıç tarihime 20.09.19 yazdim ve çıkış yaptım izin bitiş tarihimede 23.09.19 yazdım ben 20.09.19-21.09.19- 22.09.19 da mı evimde kalacagim yani yurduma 23.09.19 sabahı mı dönmem gerekiyor

  96. Merhaba
    ben hazırlık okurken geçen sene yurtta kalıyordum
    1.sınıfa geçtim tekrar yurtta kalmayı düşünüyorum tekrardan kayıt yaptırmam gerekiyormu?
    (KYK devlet yurdu)

  97. Yurda giris yapmam icin gerekli olan belgeler neler …yurt yarı ozel …acil

  98. Merhaba bana çıkan üniversite daha bu sene açıldı ve henüz yurt yok bende tercih yapmadım kararımı değiştirip öğrenci affından yararlanmayı düşündüm ama yurt yok ilçede nereye danışabilirim bu konuda?

  99. Sıranın gelmesi çok zor İbrahim bey. Misafir yurtlar var ancak misafirhanelere alım geçen yıldan itibaren yasaklanmıştı.

  100. Yurdu önce arayıp bilgi alın Mertcan bey. Bir sorun olacağını sanmıyorum ama yine de belli olmaz.

  101. merhaba size bi sorum olucaktı. pazar erkek öğrenci yurdunda kalmaya hak kazandım ve bütün harçtır felan yatırdım su an yurda kaydim gözüküyo. ben samsunda yaşıyorum simdi daha ilk yurt kalmaya başlıcam ve benim yueda varis saatim otobüsle aksam saat 8’i buluyo bu nedenle yurda girisim konusunda bi sorun yaşarmıyım normalde 11 e kadar giris yapılıyor ama ben ilk defa yerleşeceğim için sormak istedim yani mesai saati disinda geldiniz derlerse o gece kalacak yerim yok çünkü bununla ilgili bilgi almak istedim. Teşekkür ediyorum.. iyi gunler diliyorum

  102. Iyı günler benim istanbul da yedek sıram şuan 2700 napabilirim okul 23 eylülde açılıyor kalacak bir yerim de yok bana yurtların misafir yerleri var dendi ne yapabilirim teşekkürler

  103. Derya hanım merhaba evet size özel KYK yurt başvurusu açılacak.

  104. Yetenek sınavına yeni girdigim için daha üniversiteye kayıt yapamıyoruz özel yetenek sınavı ile alıyor bizim için kyk başvuruları devam edecek mı

  105. Merhaba İlk kayıt ücretine eylül ayının yurt ücreti dahil mi acaba?

  106. merhaba .yozgatta yurt başvurusu yaptım ama yedekteyim 542.sırada .herkes gelmesi çok zor diyor. özel yurt için maddi durumum çok yeterli değil malesef. misafir öğrenci hakkında bilgi verir misiniz? bazı yerlerde kalktı fln diyolar,öyle bişey var mı varsa en fazla ne kadar kalınabiliyor?

  107. Kyk depozito ucretinden sonra ilk ay ucretide ayri yatiriliyormu?

  108. kyk yurt ilk kayıt yapıldıktan sonra ücret ve taahhüt onayladıktan sonra başka bi işlem gerekiyor mu? teşekkürler…

  109. Merhabalar. Kyk yurt ödemesi kısmında ekim ayı için 80 tl gibi bir ödeme bulunuyor. Bu nedir bir bilginiz var mi acaba?

  110. Nakil işlemleri için KYK İl Müdürlüğü veya KYK yurt müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekiyor. Önce telefonla arayıp bilgi alın ona göre hareket edin Fulya hanım.

  111. Yurt kaydımı avrupa yakasından anadolu yakasına aldırmak istiyorum ama bu konuda ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Birkaç kişi kyk bölge müdürlüğüne dilekçe vermem gerektiğini söyledi, doğru mudur? Biraz bilgilendirebilir misiniz

  112. KYK’nın resmi twitter destek hesabı KYK yurtlarının 1 Eylülde açılacağını yazdı. Biz de oradan alıyoruz bilgileri. @KYK_DESTEK bu hesaptan teyit edebilirsiniz.

  113. Kesinlikle 1 eylülden itibaren kalabiliriz değil mi? Çünkü 2 eylülde gideceğim.

  114. Eylül ayının 10’u gibi başlayacağını tahmin ediyorum Emine hanım.

  115. İyi günler benim kardeşim eskişehirde öğrenci geçen sene kyk yurtlarında 700. Yedekti sıra gelmedi bu yıl tekrar başvuru yaptı ara sınıf olduğu için çıkma ihtimali nedir bilgi verebilirmisiniz

  116. Merhabalar. Ben şeyi merak ediyorum. Bir sene hazırlık okuduk diyelim ve kyk da kaldık. Ama sınavı geçemedik ve diğer sene tekrar sınava gireceğim ama derslere devam edemiyorum. Bu koşulda yurtta kalabiliyor muyum?? Cevap verirseniz çok sevinirim

  117. Merhaba, ben Ankara’da staj programina katiliyorum. Konaklama KYK Hüseyin Gazi Yurdu, 4 kisilik oda. Sayfada “KYK yurtlarında her odada mini buzdolabı bulunmaktadır” yaziyor; Hüseyin Gazi Yurdun butün odalari icin gecerlimi? Cevap icin şimdiden teşekkür ederim.

  118. Bu yıl başvuru ve kayıt işlemleri geçen yıla göre 2 hafta önceden yapıldı. Bu yüzden KYK yurtları 1-2 Eylül gibi mutlaka açılacaktır Merve hanım. Başarılar.

  119. Yağmur hanım merhaba. Zorunda değilsiniz, istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

  120. Yüksek lisans yaparken düzenli olarak KYK yurtlarında kalınabilir mi?

  121. Merhaba ben yurtta sadece 2 ayımı geçirip ayrı bir eve cıkacağım yurttan çıkışımı yaparken herhangi bir sorun yaşar mıyım yani 1 yılımı yurtta geçirmek zorunda mıyım ?

  122. Merhaba Serhat Bey . Bulundugum ilin kyk il müdürlüğünü aradım. Yurdun 2 eylulde açılacağını söyledi. Nöbetçi yurdun ağustos sonunda kapanacağını. Nöbetçi yurt kapandıktan sonra herkesin kendi yurdu açılacak diye bir zorunluluk var mi? Sizde 1eylul demissiniz. Geçen sene 17sinde açıldı cok gec bir süre. Bu sene 1-2 eylül gibi kesin acilir mi sizce

  123. Merhaba Gül hanım. Normalde yurtta kalamıyorsunuz ancak yurt müdürlüğüyle irtibata geçerseniz belki bir yıl daha kalabilirsiniz.

  124. Aliye hanım merhaba, üniversitenize uzak mesafede yurt çıkma olasılığı da var. Başvurunuzu yapın, uzak bir yurt çıkarsa alternatif barınma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

  125. Mrblar yurt değerlendirmesi yapılırken okula yakın olan yurtlar mi çıkıyor çünkü iö okuyanlar oluyor ulaşım sıkıntısı falan var bunu nasıl değerlendiriyorlar her öğrenci okuluna yakın yerde mi kalacak yada uzakta çıkıyor mu ???

  126. Merhabalar. Kesin tarih açıklandı mi 1 eylül açılış tarihi mi yurtların

  127. Kesin 1eylülden itibaren kalabilirim degil mi. Ona gore uçak biletimi alacağım da

  128. Merhaba. 2 yillik öğrenim surem okulum uzadığı için 1 yıl daha gecikti. Yurtla ilişkin kesilir mi yoksa bu yılda kalabilir miyim

  129. Merhaba. Eylülün kacinda yurtlar açılıyor . Kacindan itibaren kalabiliriz

  130. yurt fiyatları KYK müdürlüğünce belirleniyor. Merkezden olduğu için ücret artırımları normal tüm yurtlara gelmişti o zam.

  131. Merhaba. Biz yurt için kyk ya başvuru yaptık . Yarı özel yurt cıktı. Fiyatı 285 tl idi geçen yıl. Bu yıl ise 340 tl ye cıkmış. Bu artırımı resmi bir yazıda görmedim. Sizce yurdun kendi insiyatifi olabilir mi? Bir de temmuz ve ağustos aylarında yurtta kalmayan öğrencilerden ücret alınmaması gereken bir resmî karar var. Buna rağmen yurt aldı. Bu konu da bir fikriniz var mı? Teşekkür ederim şimdiden

  132. İyi günler sizin bütün sitelerinize baktım fakt zonguldak nesibe hatun yurdu hkkonda hiç bir bilgi yok??

  133. Ece hanım kyk kredisi zaten herkese çıkıyor. İkisine de başvurursunuz burs çıkmazsa kredi alırsınız.

  134. Merhaba sorum yurtlar hakkında olmayacak ama cevaplayabilirseniz mutlu olurum.

    KYK bursu ve KYK kredisini aynı anda alamıyoruz bildiğim kadarıyla.Hem kredi hem bursa başvurursam sorun olur mu, ikisi de çıkarsa birini iptal edebilme şansım var mı?

  135. Ailenize haber verilir Ayşe hanım. İzin alma hakkınız bulunmakta.

  136. Merhabalar, Üniversitem başka bir ile çıktı ve burs başvurusu yapmam durumunda burs çıkma ihtimali nedir, bir bilginiz var mı bu konuda? Teşekkür ederim.

  137. Kyk yurtların giriş çıkış saatleri 06:00 -23:00
    Saat on birden önce çıkıp yurda giriş yapmazsak ne olur

  138. Ben istanbul Altınbaş üniversitesinde okuycam ama üniversitem özel olduğu için herkez KYK’ya başvurma çıkmaz diyor ama özel okulun ücretini ailem ödemiycek başvursam çıkma şansı var mıdır?

  139. Kübra hanım merhaba, yurtlar standart. Bu yüzden öğrencilere sunulan imkanlar da aynı.

  140. Merhabalar, acaba yüksek Lisans/doktora öğrenlerine sunulan imkanlar lisans öğrencilerine sunulan imkanlardan farklılık gösteriyor mu

  141. Hatice hanım merhaba. Evet başvurabilirsiniz. Ailevi durumunuz dikkate alınır. Çıkar veya çıkmaz bunu KYK inceleyip karar verecek.

  142. Meraba ben bursada yasiyorum ve bursada kyk yurduna basvurmak istiyorum bu mumkun mudur? cevremden hep çıkmaz diye tepki aldım teşekkür ederim

  143. Merhabalar, ben Mersin/Erdemli ilçesinde okuyacağım, kızkalesi öğrenci yurdu diye bir yurt var orada. Yurt tipi olarak ayrı yazıyor, kız veya erkek değil. Bu ne anlama geliyor acaba?

  144. Oğuzhan bey merhaba ikinci öğretim öğrencileri de KYK yurtlarında barınabilir. Hiçbir sınırlama yok bu konuda.

  145. İkinci öğretim öğrencileri devlet yurtlarında kalamaz diye bir şey okudum bu doğru mu?

  146. Ara sınıflarda yurt çıkma olasılığı daha düşük ancak başvuran sayısı da az oluyor. Maalesef bahsettiğiniz olaylarla ilgili sitemize ve Twitter hesabımıza yorum yapılıyor…

  147. Merve hanım merhaba, yaz okulunda yedek liste vb. şeyler yok. Şartı da yok. 444 19 61 nolu telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz. Yaz okuluna kaldığınız üniversitenin bulunduğu şehirdeki KYK İl Müdürlüğüne gitmeniz daha garanti olur.

  148. Merhaba, ben yaz okulu için misafir öğrenci olarak bir aylığına kyk da kalmak istiyorum, bunun için yedek listesinde mi olmamız gerekiyor, yoksa herhangi bir şart yok mu?

  149. merhaba ben üniversiteyi bıraktım geçen yıl bi sebeplerden dolayı . kyk yurdunda kalmıştım o zamanda. şimdi üniversiteye tekrar gitmeye karar verdim başka bi şehir çıkarsa yine kyk ya başvursam çıkma olasılığı nedir? çok düşük bir ihtimalmi? yoksa 2.ye tekrar çıkabilme olasılığı varmı?

  150. Merhaba ben artvinde okuyorum. İlk yıl yedek 19 daydım 1sene boyunca çıkmadı. Bi arkadaşımız ben torpille girdim dedi annem polis yurt müdürüyle konuştu beni yurda aldılar dedi. Hakkımızı yiyorlar. Ara sınıfta da yurt çıkması zor deniyor doğru mu lütfen bir şey söyleyin

  151. yurttan izinli ayrılmak olarak aile izni nasıl oluyor bizzat arıyorlar mı yoksa dilekçe falan mı veriliyor

  152. Meryem hanım merhaba,

    Yurt nakili diye bir mevzu yok. 444 19 61 nolu telefondan neler yapman gereken konusunda sana yardımcı olacaklardır. (KYK destek hattı)

  153. Ben marasta okuyorum 2. Sinifa gectim ama Şimdi tekrar sinava girdim baska bir sehirde baska bir bolumde okumak istiyorum ama yurdumu nakil yaptirip gidecegim sehirde kyk da kalabilir miyim bilmiyorum.lutfen yardimci olur musunuz.?

  154. Mihriban hanım merhaba. %100 burslu olduğunuz için bir önceliğiniz olmaz. Ailenizin maddi durumu (anne veya babanın maaşı), ev, araba, arsa vb. taşınır/taşınmazlarınızın olup olmadığını, ailenizden kaç bireyin yaşadığı, kardeşlerinizin eğitim durumu, kazandığınız bölüm gibi birçok kriter var. Bunlara göre yurt çıkıyor veya çıkmıyor.

  155. Ağustos ayı içinde yurt başvuruları başlar. Başvuru yapıp bekleyeceksiniz. Yurt çıkarsa kaydolursunuz, çıkmazsa alternatif seçenekleri değerlendirmeniz gerek. Küçük sınırlamalar yok açıkçası büyük sınırlamalar var. Çok fazla öğrenci başvuru yapıyor ve önemli bir kısmı da yurda yerleşemiyor.

  156. Devlet yurdu ile burs alakasız Helin. Devlet yurduna gitmek için burs almanıza gerek yok. İkisinin de başvuruları farklı tarihlerde alınıyor.

  157. Geldiğiniz şehir harici diğerleri etkili. Yorum kısmında daha önce bu tarz sorular sorulmuştu, cevaplamıştım ordan bakabilirsiniz.

  158. Öğrenciye yurdu verirken neye dikkat ediliyor ? Geldiğim şehir ,aldığım burs , ailemin mesleği ne derece etkili olur?

  159. Devlet Yurda gitmek icin illaki burs mu almak gerekir burs nasil alinir

  160. Merhaba ben bu yurt işlerini bilmiyorum şimdi puanımıza göre devlet yurduna gidiyoruz böyle bir sınırlama varmı yoksa üniversiteye kayıt yaptığında yurdadami kayıt yapabiliyorsunuz
    Çünkü duyduğuma göre yurda öyle hemen kayıt yapılmıyo küçük sınırlamalar varmış??

  161. Merhaba , ben kto karatay universitesine % 100 burslu gitmeyi dusunuyorum devlet yurdu cikar mı , cikmasi guc bir ihtimal mi?

  162. Merhaba, ben Ankarada yaşıyorum üniversiteyi istanbul istiyorum. Öncelik verirler mi?

  163. İpek hanım başvurularda öncelikli oluyorsunuz. KYK bursunda da aynı şekilde.

  164. Üniversiteyi kazandığınız şehirde KYK, üniversitenize yakın bir yurda yerleştiriyor genelde.

  165. 444 19 61 nolu telefonu arayarak bilgi alın lütfen. Bildiğim kadarıyla kaydınızı sildirmeden “yatay geçiş öğrencileri normal KYK yurt başvurularından sonra bir başvuru” açılıyor.

  166. Aslı hanım merhaba, anne ve babanın maaşı, ev, araba, arazi vb. mülklerin olup olmaması, kaç kardeşiniz var? Bu gibi kriterler etkiliyor.

  167. Gamze hanım merhaba, başvuru yaparken bunu dikkate alıyorlar. Başarılar dilerim.

  168. Ben engelli ogrenciyim yurda basvuru yapacağım bu sene fakat engelimden dolayı kalabalık yerlerde kalamıyorum acaba 4 6 kisilik odalar yerine 2 3 kisilik oda cikmasi mumkun mu

  169. Merhaba ben bu sene yurtta kaldim, üniversite sınavına tekrar girdim ve farklı bir şehirde okuyacağım. Üniversiteden ve yurttan kayıt sildirdikten sonra diğer üniversiteye başlayınca tekrar yurt ve burs başvurusu yapmak gerekiyor değil mi ? Yurttan kayıt sildirdikten sonra diğer yurt başvurusunda bir sorun olur mu? Teşekkürler

  170. Merhaba yurt seçerken kafamıza göremi seçiyoruz yoksa kyk mi belirliyor . Kyk belirliyorsa eğer il içinde mi yoksa il dışındami belirliyor . Birde yurtlara giriş çıkış saatleri kaç araligindadir. Üniversiteye giderken nasıl gidiliyor yurttan çıkıp otobüs vb. Gibi araclarlami

  171. Merhaba. Ben Gazi kızıyım kyk yurdundan ücretsiz faydalanabilir miyim? Ve tabi burs yemek gibi konulardada faydalaa hakkım neler. Bilgilendirirseniz çok sevinirim:)

  172. Can merhaba, bildiğim kadarıyla yemekhane ve internetten faydalanamıyorsunuz.

  173. Meryem hanım merhaba. KYK’ya başvuru yapabilirsiniz. Özel üniversitede okuyup KYK’da kalanlar var.

  174. Merhaba özel uni yüzde 50 bursla okusam kyk ya başvura bilir miyim beni alırlar mı

  175. Merhaba. KYK öğrencisi olmayıp KYK’da yazın kalan öğrencilerin yemekhane ve internet gibi hizmetlerden yararlanıp yararlanamadığını lütfen söyleyebilir misiniz? Teşekkür ederim.

  176. Rabia hanım kalmak istediğiniz şehirdeki nöbetçi KYK yurdunu arayarak bilgi alın. Yazın çoğu yurt kapanıyor ve her şehirde 1 tane nöbetçi yurt açık bırakılıyor.

  177. Merhaba, ben normalde kyk öğrencisiyim yazın tek ders sınavım olduğu için 1 gece kyk da kalabilir miyim?

  178. %50 bursla özel universiteye gidersem kyk yurdundan faydalanabilir miyim

  179. Yaz tatilinde kaldığımız odayı degistirebiliyor muyuz? Değiştirmek için ne yapmalıyız?

  180. Ben bu sene başvurcam şimdi sigortalı bir işte çalışsam çıkma şansı düşer mi

  181. Yazın kyk dan çıkışımı alabilirmiyim yurttan çıkmak istiyorumda.

  182. Cansu hanım merhaba, bu konuda inisiyatif yurt müdürlüğüne ait.

  183. Merhabalar.kız kardeşim kyk da kalıyor 14temmuz ve 28temmuz da KPSS ye giricek.kaldıgı yurdun müdürü 14temmuza kadar kalabilirsin demiş 28 Temmuz a kadar yine misafir öğrenci olarak devam edemezmi acaba ?
    Suan 14temmuz a kadar kalacağı günlerin ücretini yatırdık ama geriye kalan günlerde kalamazmı??

  184. Yazın kyk yurtlarında barınan öğrencilerin günlük ücreti nedir acaba kızım kaldığı sınavları vermek için bir hafta kalacak ta bilgisi olan lütfen bizi bilgilendirebilirmi Teşekkür ederim

  185. Yaz okulu 16 sinda açılan yurdun başvurulari ne zaman başlar (kykda kalmıyorum)

  186. yaz okuluna kalan öğrenciler yemekhaneden ücretsiz faydalanabiliyor mu?

  187. Ünal bey merhaba. Depozito yatırmak zorundasınız. Odanızda sizden kaynaklı bir zarar olmazsa çıkış yaparken depozitoyu geri alıyorsunuz. Misafir öğrenci olduğunuz için diğer haklardan maalesef faydalanamıyorsunuz. (yemek,internet vs.)

  188. KYK yurtlarında yalnızca üniversite öğrencileri kalabilmektedir. (Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri kalabilir) Üniversite öncesi öğrenciler kalamaz.

  189. Şabibi merhaba. Yabancı uyruklu öğrenciler de KYK yurtlarında kalabilir. Ekim ayında Türkmenistan dahil tüm yabancı öğrenciler için KYK’nın web sitesinden yurt başvurusu yapabiliyorsunuz. Başarılar diliyorum. Türkmenistan’a selamlar.

  190. Ben yabanciyim Turkmenistan
    Kyk dan fayadalanma sansim varmi ?
    Tessekurler

  191. Yurt sadece üniversite öğrencisini mi alıyor
    Lise öğrencisini almıyormu

  192. Merhabalar, 1 dersten dolayı mezun olamadım ve kyk öğrencisi olmadığım için yaz okulunu yaparken kyk da misafir öğrenci olarak kalıcam. 2 aylık bir zaman olduğu için 316 TL’lik depozito yatırmam gerektiğini söylediler. Şimdi şöyle bir durum var kyk kalma bedeli normal bir öğrenci için aylık 240 TL ve bende aylık 240 tl para verecem. Mantığıma yatmayan olay şu asıl kayıt yapmış öğrenci gibi depozitomu ve aylık ödenmesi gereken parayı bende vericem ama kyk da asıl kayıt öğrenciler gibi yemek yeme hakkım ve internet hakkım olmayacak neden böyle bir hakka sahip olamıyoruz biz

  193. MERHABA ÖZEL ÜNİVERSİTEDE %100 BURSLU OKUYUP KYK DEVLET YURTLARINDAN YARARLANABİLİYOR MUYUZ ?

  194. Hanifi merhaba. Toplu yatırabilirsiniz. Yurt müdürlüğüne giderek bilgi alabilirsiniz veya ücret ödeme ekranından yıllık seçeneğini seçebilirsiniz.

  195. Merhaba size bişey sormak istiyorum.Ben 2019-2020 eğitim öğretim yılındaki yurt ücretii toplu yatırmak istiyorum böyle bişey var mı varsa da nasıl yapabilirim yol gösterirseniz çok memnun olurum

  196. Nihat bey merhaba, böyle bir durum söz konusu değildir. Sigortalı olarak çalışabilirsiniz.

  197. Merhaba kyk yurdunda kalan öğrenci yaz aylarında asgari ücretle sigortalı bir işte çalışınca yurttan Atılma gibi bir durum varmı

  198. Ramazan bey merhaba, yatay geçiş yapanlar için yurt başvuruları yapılıyor eylül ayında çıkarsa yurt kalabilirsiniz.

  199. Selam aleyküm ben Ankarada okuyorum Adanaya yatay geçiş yapmayı düşünüyorum eğer başvurum kabul olursa Adanada kyk da kalabilir miyim. teşekkürler

  200. Kemal bey merhaba, yurt müdürlüğüyle irtibata geçmeniz gerek. Onun haricinde bir çözüm maalesef yok.

  201. Merhaba. Yaz stajı için kyk’da kalıyorum. Çamaşırhane saatlerinde stajda oluyorum. Ona nasıl bir çözüm önerirsiniz?

  202. Merhaba size birşey sormak istiyorum. Arkadaşım 20 yaşında ve KYK yurdunda kalıyor. Evlenirse yurtta kalamaz mı

  203. Merhaba benim şuanda finallerim erken bitti evime gidecegim yurttan yaz için çıkış yapabilir miyim? Teşekkürler.

  204. Turan bey merhaba, ilk kez böyle bir soruyla karşılaşıyorum. Bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemem. Lütfen 444 19 61 no’lu KYK iletişim merkezini arayarak bilgi alın. Başarılar.

  205. Lisans eğitimi bittikten sonra normal şartlarda yurtta kalmanız için yüksek lisans veya doktora yapmanız gerek. Ancak yurt yerleştirme sonuçları sonrasında yurtta boş yer varsa ve siz başvuru yaparsanız alabilirler. Normal şartlarda KYK yurdunda kalamazsınız üniversiteniz bitmiş çünkü.

  206. Aleyküm selam Ebulkasım. Sorduğunuz sorunun cevabını vermişsiniz zaten. Dilekçe ile yurtta kalabileceğini söylemişler. Net bir soru sorarsanız cevaplayabiliriz.

  207. Merhaba. Yazın yaz okulum için bulunduğum şehirde KYK da kalacağım. Fakat aynı zamanda İstanbulada da stajim için kalmam gerekiyor. İstanbul da da KYK yurdunda kalmam mümkün mü acaba. Yani iki yurtta da 2,3 aylık kalma durumu sağlanabilir mi?

  208. Selamın aleyküm 4 yılım bittikten sonra aynı sehrin yurdunda kalmak için ne yapmalıyım aynı yerde 2 .üniversitemi okuyacam

  209. Ben bu yıl okulu bitiriyorum.2.üniversite mi aynı şehirde okuyacam yurda dilekçe verdim tm seni alırız dediler bu mümkün.

  210. Selamın aleyküm hocam. Ben bu yıl bitiriyorum ama başka bölüm okuyacam aynı şehirde aynı yurtta kalmak için dilekçe versem kalabilir miyim gelecek yılda.yani bana bir avantaj sağlar mi?

  211. Merhaba, yazın yurtların geneli kapanıyor yine de her ilde 1 yurt açık kalıyor. Yer varsa ücretini ödeyip kalabilir Kağan bey. Staj yapacağı ildeki yurt müdürlüğüyle görüşebilir.

  212. Selamlar. Kardeşim farklı memlekette yarın itibariyle staj yapıcak fakat bu staj zorunlu değil kyk yurtlarında kalabilirmi ? Ne yapmamız lazım yardımcı olursanız sevinirim

  213. Aylık ödeme yapmanız gerek. KYK’da günlük ödeme sistemi yok.

  214. Bende 4 yıldır kykda kalıyorum mezun olacağım ama temmuzda bütlerim var ve sonrasında çıkış yapıcam tamamen, temmuzda kaldığım gün kadar mı ücret ödücem yoksa bir aylık mı?

  215. Maalesef bu konuda net bilgimiz yok… KYK destek hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.

  216. Hocam lütfen acil cevap verirseniz sevinirim ona göre geçiş yapıcam

  217. Merhaba ben kyk da ilk yılım fakat başka şehre geçiş yapmak istiyorum buyıl 30 yaşsınırı getirilmiş ben 38 yaşındayım bu benide kapsarmı yani gittiğim şehirde kyk çıkmayabilirmi verilen hak geri alınırmı acaba

  218. Merhaba ben su an ingiliz dili ve edebiyati bölümünde hazirlik okuyorum ve kyk yurdunda kaliyorum. Bu sene tekrar yks sinavina girip baska bi üniversiteye gitmek istiyorum ama yine ayni bölüm olarak ve sadece yer degistirmek icin giriyorum sinava fakat hem burs almaktayim su an hemde kyk da kaliyorum bu durum icin ne yapmam gerekir yani sinava girmeden yapmam gereken işlemler nelerdir ? Burs dondurma işlemini nerden yapmam gerekir ve en gec ne zamana kadar yapmam gerekir ayrica simdi kaldigim yurttan kaydimi silmem mi gerekir yoksa baska bisey mi yapmaliyim lutfen yardimci olun cevaplarsaniz cok sevinirim..

  219. Merhaba kyk izin günüm bitti sistemde 81/75 gözüküyor yani 81 gün kullanmış gözüküyorum ne olucak yani bi sıkıntı olur mu cevaplarsanız sevinirim

  220. Aylin hanım bulunduğunuz şehirdeki yurtta boş yer varsa başvuru yapabilirsiniz? En yakın KYK yurduna giderek bilgi almanızı öneriyorum.

  221. merhaba,sorumu yanıtlarsanız sevinirim.bulunduğum ilin üniversitesinde özel öğrenci olarak yüksek lisans yapıyorum.Kayıtları kaçırdığım için özel öğrenci olarak kayıt yaptırdım.Bu durumda kyk yurduna başvuru yapabilir miyim?

  222. Mahmut bey merhaba, burs dondurma işlemi yapmanız gerek. Üniversite kaydınızı sildirirseniz bursunuz kesilir bir daha burs alamazsınız. Bu yüzden bursunuzu dondurmanız gerek tekrar üniversite kazandığınızda dondurduğunuz bursu açtırarak burs almaya devam edersiniz.

  223. Ben Akdeniz Üniden kaydımı sildirip tekrar sınava hazırlanacağım bu işlemi yaparsam bursum kesilirmi kesilirse yeni üniye geçtiğimde kredi olarak veya normal olarak tekrar başvurup burs alabilirmiyim ayrıca yurttaki durumum ne olur nakil olabilir iyim yoksa kaydımmı silinir
    KYK yurtlarının 2019 kapanma tarihi belli okdumu?

  224. Herhangi bir sebeple yurt kaydı silinen/sildiren öğrencilerden aylık yurt ücreti farklı olarak talep edilmemektedir. Sadece ilk kayıt ücretinde ödenen güvence bedeli istisnadır. Bu istisna ise eğer öğrencinin kaydı “yurt ücretini ödemediği” için silinirse ve bu öğrenci kaydının silindiği aynı öğretim dönemi içinde tekrar müracaat eder ve yurt yerleştirmesi yapılırsa güvence bedeli İKİ KAT olarak alınmaktadır. Talep eden öğrenciye öğretim yılı bitiminde güvence bedelinin BİR KATI iade edilir.

  225. Merhabalar ben kyk da kalıyordum fakat yurttan çıkış yapmam gerekti şimdi yurda geri dönmek istiyorum fakat okul kaydımı sildirip yeniden farklı bir ünide okuyarak yeni bir başlangıç yapicam sizce çıkış yaptığım için tekrar yurt kaydi yapabilirmiyim acele cevaplarmisiniz?

  226. Merhaba kyk yurduna girişde güvenlik görevlisinin çantalara el ile kontrol gibi bir hakkı var mı? Yok ise müdürün emri var diyerekten bakabiliyorlar mı yasal olarak ?

  227. Maalesef. Yüksek lisans veya doktora yaparsanız kalabilirsiniz yalnızca.

  228. Simdi bu yıl okulum bitiyor ama aynı şehirde ikinci bir bölüm kazandim. Aynı yurtta kalma gibi bir şansım var mi

  229. Sağlık raporu izinden düşürüyor mu acaba veya saglik raporu alarak izinli sayılıyor mu çünkü 10 günüm kaldı

  230. Fadime hanım böyle bir durum söz konusu değil maalesef. Farklı konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz 4 günlüğüne.

  231. Merhabalar ben çorum da okuyorm dolayısıyla çorum kyk da kalıyorum. Benim sorum şöyle başka şehire gezmek için gittiğimizde o şehirde ki kyk da konaklaya bilir miyiz? Konaklarsak süresi ve fiyatı var mı ?

  232. Iyi aksamlar. Ayak bileğim kırıldı. O yüzden şuan memleketteyim fakat 25 gün sonra sinavlarim var geri yurda gidicem ayak üzerine basmam yasak. 4 gün sınavım sürecek o yuzden 4 gun boyunca yurtta kalacagim ve ailemden 1 kişinin de yurtta kalma şansı var mı refakatci olarak acaba öğrenebilir miyim? Böyle bir hakkimiz varmıdır?

  233. Yurtta oda arkadaşlarımizdan biriyle tartistik diger arkadaslarla beraber gidip tartistigimiz kişinin bizim odamizdan cikmasini istedigimizi beyan ettik ama tartistigimiz kisi benim odam degisirse hepinizin odasi degisir diye bir gerekcede bulundu. Yurt müdürü bir odadaki butun öğrencileri onlar istemediği halde degistirebilir mi

  234. Merhaba benim okuduğum yerde kyk olmadığı için kyk da kalamadım şimdi Farabi için başka okula gideceğim orada kyk için yurt başvurusu yapsam kabul olur mu ?

  235. Bütünlemeye kalırsanız şehrinizde bulunan ortak bir yurda toplanıyorsunuz. Şehirde tek yurt varsa kalmaya devam ediyorsunuz.

  236. İyi gunler
    Yurtların 2019 senesı ıcın son kapanma tarıhı nedır acaba but falan olursa aynı yurtta kalmaya devam edebılıyormuyuz

  237. Burak bey şu an KYK’da kalıyorsanız haziran ayında ayrılmanızı tavsiye ediyorum. Eğer ayrılmazsanız yeni kazandığınız şehirde KYK’da kalamazsınız.

    Şu an burs alıyorsanız ve derslere devam etmiyorsanız muhtemelen ortalamanız da 2.00’nin altındadır. Bu durumda bursunuz da kesilir. Bursunuz kesilirse hiçbir şekilde yeniden burs alamazsınız. Bursunuzun kesilmesini önlemek için “burs dondurma işlemi” yapmanız gerekmektedir. Bursunuzu dondurursanız yeni üniversiteye kayıt olana kadar alamazsınız, kayıt sonrası dondurduğunuz bursu açtırarak burs almaya devam edersiniz. Böylece kesilme riskini önlersiniz.

  238. Hayır hocam yatay ya da dikey geçiş değil tekrar sınava girecem şu anda kyk da kalıyorum sınava tekrar girip farklı bir şehri kazanırsam yurt ve burs durumu nasıl olacak onu merak ediyorum

  239. Yatay/dikey geçiş yapacak öğrencilerin KYK yurt başvurusu yapması gerekmekte. Yapacağınız başvurular normal öğrencilerin yapacağı başvurulardan farklı bir tarihte yapılmaktadır. Geçen yıl 3-10 ekim tarihleri arasında yapılmıştı.

  240. Hocam lütfen cevap verir misin şu an kyk da kalmaktayım hazırlık öğrencisiyim bu yıl sınava tekrar girip başka bir üniversiteye gitmek istiyorum yurt naklimi olur yoksa kyk ya tekrardan mı başvuracağız?

  241. İyi günler bir şeyi çok merak ettik biz kyk’da kalıyoruz izin aldık diyelim ,sabah yemeği yediysek bunun parasını oduyoruz ve iznimiz kabul ediliyor yada aksam yemeği yediysek onun parasını ödemeniz gerekiyor yoksa izniniz kabul edilmiyor bu şubat ayında geçerli oldu yurtta yürürlülükte boyle bir şey var mi? Ya verecek paramız yok ailemizin yanina gitmeniz gerekiyor yol paramız vae sadece izniniz kabul olmuyor AC kalıyoruz .

  242. Misafir uygulaması sona erdi ancak yurtta yer varsa müdürlükle iletişime geçip geçici olarak kalabilirsiniz belki.

  243. Merhaba KYK da misafir öğrenci uygulaması devam ediyor mu acaba şehir dışından okuduğum üniversiteye gel git yapıyorum her gün fakat iki gün okuduğum şehirde kalmam gerekiyor bu uygulama devam ediyormu?

  244. Merhaba, bana bu yıl kyk yurdu çıktı ama okula uzak olduğundan kaydolmadım.Seneye tekrar kyk yurt başvurusu yapabilir miyim? Teşekkür ederim.

  245. su ısıtıcı yakalatım bunu sömestır tatılınde alamaz mıyım yazı mı beklıyecem

  246. Yurt müdürlüğüne sorarsanız daha net bilgi alabilirsiniz. Çünkü bu konuda inisiyatif uygulayabiliyorlar.

  247. iyi akşamlar.Ben izin ile ilgili birkaç soru soracaktım da.Öncelikle ben 75 günlük izin hakkımın çoğunu kullanmak zorunda kaldım bu dönem ve de diğer gelecek dönem için pek fazla hakkım kalmadı maalesef.Rapor alınarak uzatılıyormuş sanırım ama onun nasıl yapıldığını bilmiyorum,bilginiz varsa lütfen bana yardım edebilir misiniz bu konuda?Ya da başka herhangi bir yolu varsa?Son olarak da ailemizin yanına gittiğimizde 75 günlük izinden düşüyor mu acaba?

  248. Merhaba ben kyk da kalıyorum ikinci dönem okulumu dondurmayı düsünüyorum. Son senem yurttan atılırmıyım.

  249. Kübra hanım merhaba. Maalesef üniversiteyi okuduğunuz il dışındaki bir KYK’da sürekli kalmanız yasak.

  250. Şu an istanbul’da kyk yurdunda kalıyorum ilk yılım ve hazırlıktayım. Ama tekrardan üniversite sınavına girmek istiyorum, okula gitmiyorum, kyk da kalıyorum . Sormak istediğim , ben İzmir de başka bir kyk da kalmak istiyorum nedeni bir arkadaşım da orda üniversite sınavına hazırlanıyor onunla beraber olmak. Mayıs ayına kadar İzmirde Kyk yurdunda kalabilir miyim , ücreti yemek vs. Nasıl olur ?

  251. Dilekçe ile alım yapılacağını sanmıyorum. Yine de yurt müdürlüğüne giderek durumu anlatın, boş yer varsa dilekçenizi kabul edebilirler.

  252. 1.dönem yurt kaydım silindi. 2. dönem için ek başvurular vardı. Kaçırdım. Dilekçe ile yurt başvurusu isteminde bulunabilirmiyim? Ya da başka bir yolu varmı? Nasıl başvuruda bulunabilir miyim?

  253. Elif merhaba. e-Devlet üzerinden izin alma işlemi yapmanız gerekiyor. Toplamda alabileceğiniz izin sayısı belli. Bu yurt kuralları çerçevesinde. Ailenizin aranması normal. Başınıza bir iş gelse sorumlusu yurt müdürlüğü olacak çünkü. Yurt müdürünün, KYK yurt yönetmeliği dahilinde öğrencileri yurttan uzaklaştırma yetkisi bulunmaktadır. Daha dikkatli olursak hiçbir sorun olmaz. Başarılar diliyorum.

  254. Merhabalar, KYK da kalıyorum. Arkadaşım da kalmak için toplamda iki hafta belirli aralıklarla izin almıştım. Fakat sonradan ailem’i aramışlar. Sizce bu yasal mı ? Ve haftasonları için izin almak zorunda mıyız? Ben alıyordum genelde. Ve bir şey daha.. Yurt müdür’ü eğer bir daha olursa, kızınızı yurttan atarım demiş. Buna hakkı var mı sizce? Cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

  255. İyi günler. KYK da kalan birinin okul kaydı silinirse yurttan atılır mı ? Yoksa kaç yıl için kayıt yaptırdıysa o kadar kalmaya devam edebilir mi ?

  256. Yurt başvuruları ağustos ayında yapılıyor sadece. Ancak yurtta yer varsa yurt müdürlüğüyle iletişime geçebilirsiniz.

  257. Ben ilcede okuyorum ve burda yurt yok ikinci donem okulumu degistiricem degistirdigim yerde yurtta kalabiliyor muyum

  258. Kolay gelsin ben kyk ücretimi ve taahhütname mi hallettim ama memleketteyim ve 10 gündür yurta gitmedim fotoğraf vs belgeliride vermedim bunun belli bir süresi var mı ?

  259. Yurt basvurum var bu sene yaptim yedeklerdeyim 1345 lerde yurt acilacakmi yani oyle bi kara varmi diye ogremek istiyorum yada yapimi felan var mi

  260. Oda arkadaşımın sağlık sorunları var saat sabah 5 buçuk oldu kendisi uyudu ve biz gürültüsünden uyuyamadık acaba sağlık sorunu olanlar için odalar mevcut mu

  261. Yeni yurt açılsa dahi yedek sıralamalardaki öğrenciler yerleştirilir. Başvurunuz yoksa ağustos 2019’u beklemeniz gerek.

  262. Iyi gunler 2018 2019 yili icin kyk kız ögrenci yurdu yapimi varmi varsa ne zamana tamamlanir ve kontejani kac kisilik olur aceba

  263. Merve merhaba. Devlet üniversitelerinde birinci öğretim öğrencileri kayıt için ücret ödemez. Ayrıca harç ücreti de ödemez. İkinci öğretim öğrencileri de her dönem yani senede 2 defa harç ücreti öderler.

  264. Diğer şartları sağlaması durumunda kalabilir. En azından böyle biliyorum.

  265. Selcan hanım çamaşır yıkama ücretsizdir. CİMER’e durumu bildirebilirsiniz.

  266. Maalesef Sümeyye hanım. Tekrar başvuru yapmanız gerek 2019 ağustos ayında. Hakkınız yedeklere verildi.

  267. Merhaba oncelikle benim yirt cikti kyk ama ucret yatirmadim ve gitmedim 2. Donem yerlesebilirmiyim ve,2. Donem yurt basvurusu varmi

  268. Kızım sakaryada kyk yurdunda kalıyor çamaşır yıkamak ücretiymiş bu neden oluyor devlet yurdunda böyle birşey olabilirmi yukardaki açıklamalarda ücretsiz yazmışsınız

  269. İstediğiniz zaman çıkabilirsiniz ancak yeniden girmek isterseniz kabul edilmezsiniz.

  270. Merhaba ben kyk yurduna yerleşeli bir hafta oldu ama çıkmak istiyorum çıkabilir miyim? Yoksa belirli bir kalma günü var mı?

  271. Merhaba, KYK yönetmeliğinde böyle bir ibare yer almıyor ancak yer varsa yurt müdürlüğüyle iletişime geçip asıl olunabilir diye düşünüyorum.

  272. Merhaba asıl olarak kalmadığımız devlet yurdunda ikinci dönem asıl olma gibi bir şansımız var mıdır yalnız yedek değilim lütfen bilgi verin

  273. Senelik iznimiz dahilinde aldığımız izinler ailemize bildiriliyor mu çok izin aldıysak üst üste

  274. Hayır yapamazsınız. Senede 1 kere açılıyor yurt başvuruları.

  275. Kalacağınız yurdun müdürlüğüyle iletişime geçebilirsiniz. Yer varsa kalabilirsiniz.

  276. Merhaba ben kyk ‘da kalmıyorum özel yurtta kalıyorum. Başka bir şehirde bi kaç gün eğitimim için kalmak mecburiyetindeyim ve öğrenciyim. Acaba kyk yurtlarında ücretiyle kalabilir miyim ?

  277. Mahmut bey merhaba, sorunuzun cevabını maalesef bilmiyorum. Bu yıl kantinlerde değişikliğe gidildi. Ekmek bile paralı olmuş. Twitter’da @KYK_DESTEK hesabına sorunuzu yazarsanız net cevabını alabilirsiniz.

  278. Serhat bey merhaba. Ben o gün dışarda yemek yemiş isem ve aç değil isem Yurt yemekhanesinde devletin verdiği 8.5 tl destek ücreti ile ana yemek almak zorunda mıyım? Zorunda değil isem içecek alabilir miyim devletin verdiği para ile?

  279. Ailenize bilgi verilir Merve hanım, ayrıca yurttan da atılabilirsiniz, dikkat edin.

  280. Merhaba geçen sene iki tutanak tutuldu hakkımda, bu sene de tutanak hakkım 3 mu yoksa o ikinin üstüne mi sayılıyor bugünde izin almayı unuttum eğer sayılıyorsa 3 olacak kınama cezası mi verilir verilirse bu bilgi aileme gider mi?

  281. Yani kaydımı yaptırır ve kalmazsam kaydım silinir öyle mi parasını vereceğim ama :( bu sene kalma ihtimalim yok özel yurtla anlaştım çünkü

  282. Sıranız gelirse yurda kaydınızı yaptırıp kalmanız gerekiyor. Eğer kalmazsanız kaydınız silinir, seneye tekrar başvuru yapmanız gerek bu durumda.

  283. İyi günler merhaba ben özel yurtta kalıyorum fakat KYK için başvuru yapmıştım ve yedeklerde 187. sıradayım bu sene KYK çıkarsa kalabilme imkanım yok çünkü özel yurtla senelik anlaştım eğer KYK yedeklerden çıkarsa parasını verip bu sene kalmasam olur mu ve yıl sonu iptal ettirmediğim sürece seneye sarkar mı çünkü seneye KYK yurdunda kalmak istiyorum sorularımı cevaplandırırsanız çok sevinirim iyi günler.

  284. Sümeyye merhaba. İzin aldıktan sonra yurt haricinde bir yerde kalmanız gerekiyor. e-Devlet üzerinden izin alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz ancak gece 2’de yurda giremezsiniz. Giriş-çıkış saatlerine uymanız gerek.

  285. Talha bey merhaba, böyle bir uygulama yok. Yurt müdürüyle iletişime geçin ve hakkınızı koruyun.

  286. Ben kyknın yurdunda kalıyorum ama benim bu sene haftada 3 gün dersim var bu yüzden bu sene evime gidiş geliş yapmak istiyorum yurda ara vermem mümkün mü?

  287. Ben kyk yurdunda kalıyorum. Bazenleri arkadaslarla yemeği dışarıda yiyoruz ve akşam yurda geldiğimizde sadece içecek almak istedigimizde bize sadece içecek alamayacağımızı bir kısmıyla yemek almamiz gerektiğini söylüyorlar. Böyle bir uygulama var mı? Teşekkür ederim.

  288. Meraba Serhat Bey. Yurtta gunu birlik izin alip gece geri donersem (ornegin saat 2 gibi) yurtda bu saatte geri donmem sıkıntı olur mu ? Yurttan atilma gibi bi durum söz konusu olur mu?

  289. Gülcan merhaba. Bu yıl KYK yurtlarına inanılmaz bir rağbet var. Nakil yaptırmak istediğin yurtların şartlarını incelediniz mi? Bu mümkün ancak nakil yaptırmak istediğiniz yurdun kabul etmesi lazım. Dilekçe ile şansınızı deneyebilirsiniz.

  290. Okuluma yakın yerde yurt cıktı bana ama 6 kişilik çok kalabalık ve çok eski başka bir yurda nakil yapmak istiyorum dilekçe versem şansım varmi?

  291. Nurcan hanım merhaba. Yurttan kaydını sildiren öğrenciler yurt başvuru döneminde (ağustos 2019’da) yeniden başvuru yapabilir. Yurttan ayrıldığı için yurt çıkma olasılığının düşük olacağını tahmin ediyorum. Bu yıl için yeniden yurtta kalabilmesi için yurt müdürlüğüyle konuşmanız lazım. İnisiyatif gösterip yeniden kızınızı yurda alabilirler.

  292. Kızım üniversite ikinci sınıfta iki ihtar almış üçüncüde sicile geçilecek denilince yurttan iznim olmadan çıkmış kaydını sildirmiş yurta dönüş yapabilir mi

  293. Tuba merhaba. Konu hakkında net bilgim yok maalesef. Twitter’da @KYK_DESTEK hesabına yazarsanız en net cevabı oradan alabilirsiniz.

  294. Kyk yurdunda kalıyorum ve perşembe gününden cumartesi gününe kadar izin alacam ev tutan bir arkadaşımda kalacam bu süre boyunca. Gencizbiz sitesinden izin aldigim an aile bu konuda bilgilendiriyor mu ve ayrıca 18 yaşını geçmiş durumdayım. Şimdiden teşekkürler

  295. Ben 1. Dönem sonunda merkezi yatay geçiş ile başka bir üniversiteye geçmeyi düşünüyorum şuan kyk yurdundayım kyk kayıdımı da başka bir şehire alabilirmiyim ?

  296. 1 yıl içinde yalnızca 1 kere başvurabilirsiniz. (ağustos ayında)

  297. KYK yurtlarına sadece bir kere mi başvuru yapılabiliyor. Yani eğitim yılı içerisinde tekrar başvuru yapılabiliyor mu. Bu konuda bilgi verebilir misiniz.

  298. Yaş sınırlaması her üniversitenin yurdunda var mi ama hacettepe ve boğaziçinde yok neden orası da devlet yurdu yani ile gire değişiyor mu mesela sivasta ya da ne bilim her ye de var mi hacettepe de okusam yok bu dururum haksızlık benim kime ne zararım olcak bir yolu olmalı bana bu konuda yardımcı olun bir çaresi vardır mutlaka

  299. Bahar hanım daha önce de bu sorunla karşılaşan bir çok öğrenci oldu. Maalesef 35 yaş üstünü kabul etmiyorlar. Doğru bir uygulama değil elbet ancak yapılabilecek bir şey de şu an için gözükmüyor.

  300. Yıldız sen yaş sorununu çözdün mu acaba ben Napacami bilmiyom bana da cevap yazar mısın lütfen kyk ya alındın mi acaba ya da nerelere başvurdun çıkar yolu var mi bu durumun

  301. Ben 40 Yaşındayım ve ikinci sınıf ogrencisiyim 39 yasinda iken universiteye başladım bu benim ikinci universitem fakat ben yurt başvurusunda bulundum kyk bana yaş sınırlaması dolayısıyla yurda kaydımı yapmadı ne yapacami bilemiyorum durumum yok özel yurtlara kayıt yapacak imkanım yok ben de kazandım benim de hakkım degil mi Ne yapmalıyım kyk yurduna kaydının olması icin bu yaş sınırlaması icin ne yapmaliyim

  302. İlk ay depozito ve oda ücretini ödersiniz. Sonraki aylar yalnızca oda ücretini.

  303. Merhaba ilk ay kyk yurt icin toplam odeyecegim miktar ilk ay+depozito oluyor dimi yurt ucreti 168 tl depozitoyla beraber odeyecegim miktar nedir sizce?

  304. Hakan bey merhaba. Maalesef yedek sıraları takip etmeyi bıraktım. Düzenli olarak sıranızı takip edin, sıranız gelecektir.

  305. Ankara’da yüksek lisans öğrencisiyim ve Yüksek Lisans 80. yedek olarak gözüküyorum. KYK ek yerleştirmelerden başvuru yapmıştım. Yurdun ne kadar sürede çıkabileceği hakkında bir düşünceniz var mı?

  306. Artık sıra çok yavaş ilerler, seneye kadar gelmeyebilir =(

  307. merhaba benim yurt yedeğim 2305. sıradaydı şu an 966. sırada sizce kaç aya gelir??

  308. Merhaba ben yatay geçiş ile istanbul Avrupa yüksek meslek okuluna yaptım. Kyk yurdu yedek 66.sıradayım. Sizce sıra gelir mi zaman alır mı?

  309. İyi akşamlar serhat bey. Bu sene yürürlüğe girmiş mevzuatta var dediler. Başka yapabilecek birey varmı acaba

  310. Hocam oğlum Konyada kyk da misafir olarak kalıyor son açıklanan listede 116. Sırada yedekte yurt çıkma ihtimali varmı.

  311. Merhaba, kyk yurt yönetmeliğini inceledim ancak böyle bir şart göremedim. Tekrar gidip konuşun, neye dayanarak sizi almıyorlarmış öğrenin lütfen. Yine almıyorlarsa CİMER’e yazın.

  312. İyi akşamlar lisansüstü 21. Yedekteyim eskişehirde yurt çıkar mı

  313. İyi akşamlar. Serhat bey. Ben adıyaman üniversitesinde formasyon alıyorum. İlahiyat 4. Sınıf öğrencisiyim ve 40 yaşındayım. Bugün misafir öğrenci olarak kykda kalmak için başvurdum ancak yaşımdan dolayı beni almadılar. Ben malatyadan geliyorum. 3 gün Adıyaman da kalmak zorundayım. Ve benim gibi birçok arkadaş orada kalıyor yurtta yer var. Diger arkadaşlarında yaşı aşağı yukarı benim gibi. Yaş. Sınırındaki mantığı anlamadım. Benim yapabileceğim bir şey var mı. Ne önerirsiniz.

  314. Ek konteyjan yedeklerindeyim 38. Sirada ne zamana gelir yardimci olabrmisiniz lutfen.

  315. Mustafa bey merhaba. Oğlunuz yurt müdürlüğüyle irtibata geçip durumu bildirebilir. Bunun haricinde kişiye özel bir kural yok. Odasının değiştirilmesini isteyebilir.

  316. Benim oğlum da yurt ta kaliyor bu yurt larda oda kullanımı için belli kurallar varmi mesela oda arkadaşlarının biri devamlı cam lari açıp yorganın altında yatiyormus benim oğlum 1 gidiyor o 3 gidiyormuş bunun için benim yurt ile irtibata geçmem gerekir mi bana bir fikir verebilirmisiniz

  317. %88 diye bir oran hiç duymadım. Size bu konuda yardımcı olamayacağım.

  318. Merhaba ben ek yerlestirmeyle geldim simdi biz kyk daki %88 lk protokolemi dahilz yoksa ikiilik olanami bde yurt ckmaa ihtimalim ne kadar

  319. Evet ikiniz değiştirebilirsiniz KYK yurt müdürlüğüyle iletişime geçip işlemlere başlayabilirsiniz.

  320. merhaba. ben kyk da kaliyorum. kyk okuluma uzak. baska bir arkadasim da kyk da kaliyor. ikimiz gönüllü olarak yerlerimizi degistirebilir miyiz. nakil basvurusu çıkması cok zor. olabilir mi boyle bi sey. teşekkürler

  321. ben ek tercihlerle üniye yerleştim yurtlar daha 1 hafta sonra açıklanacak kyk yurtlarında misafir olarak kalabilirmiyim ve bunun gerekli belge var mı?

  322. Kyk yurdunda kalıyorum part time sigorta yurduma engel olurmu?

  323. Ankara yedek sırası ilk açıklandığında 1300dü en son 579a düştü sizce kaç aya gelir bu sıra

  324. 2018-2019 öğretim yılında ekim kasım aylarında yeni açılacak KYK yurtları var mı?

  325. Özel yurt fiyatları çok pahalı. Ancak akrabanızın yanında uzun süre kalma imkanınız yoksa başka çareniz de gözükmüyor. 2-3 aya gelme ihtimali var ama hiç gelmeye de bilir.

  326. Ek yerleştirme ile yerleşenler başvuru yapabilir şu an. Eğer ek yerleştirme ile yerleşmediyseniz başvurunuzu ağustos-eylül 2019’da yapabilirsiniz.

  327. Merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu yıl bir üniversiteden mezun oldum. Yks sınavına girip Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini kazandım. Kyk ‘ ya başvuru yedeklerde bulunuyorum, ancak sistemde ARA SINIF YEDEK yazıyor, ancak ben bu sene 1. Sınıfım yani yeni kazandım üniversiteyi sizce sistemde ara sınıf yedek yazmasının sebebi nedir? Çözülebilir bir sorun mudur? Okulum başladı ancak 103. Sıradayım ama hala yedek gelmiyor ara sınıf yazdığı için lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

  328. Merhaba serhat bey corum hitit Üni..okuyorum yurt basvurusu yapamadim ek basvurular olur mu yurt icin.

  329. Serhat hocam istanbulda sıram 3600 den 2500 sonra 1900 sonra 1550 şimdi ise 270 kişi eksilerek 1270. siralardayim bu duruma göre gelmesi çok zaman alırmi şuan akrabanın yanında kalıyorum özel yurdu çıkmayı düşünüyorum siz ne dersiniz ne yapmalıyım şimdiden teşekkür ederim.

  330. Yurda gitmezseniz kaydınız silinir diye biliyorum. Yurt yetkilileriyle görüşüp daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

  331. Bana yurt cikti ben yurdumun parasini ödesem ama 2.donem yurda başlasam olmaz mi?

  332. Aydın bey merhaba. Geçtiğimiz senelerde sıra çok daha hızlı ilerliyordu. Bu yıl KYK yurtlarına rağbet arttı. 1-2-3. yedeklerde sıranız yavaş ilerlediyse uygun bir özel yurt bulmanızı tavsiye ederim.

  333. Çok yavaş ilerlemiş uzun süre beklemeniz gerekebilir Kübra hanım.

  334. Serhat bey istanbulda 1550. yedeğe geldim. Özel yurda çıkmalımıyım sıra ne zamana gelir?

  335. Merhaba ben istanbulda yarı burslu bölüm kazandım. Kyk yurdunda kalmak istiyorum. Ilk 3300 1. Yedek 2700 2. Yedek 2500 3. Yedek 2300 lerde ne kadar zamana gelir? Şimdiden teşekkür ederim

  336. Merhabalar. Kyk yurdunda kaliyorum yurt okula tramvayla 10-15 dk. Fakat odam 8 kisilik. 4 kisilik odalar icin farkli bir yurtta kalmak istiyorum bunun için ne yapabilirim

  337. Yedek sıralar bitmez maalesef. Kayıt hakkınızı kaybetmişsiniz, bir sonraki yurt başvurularını beklemeniz gerekecek.

  338. Tesekur edrim serhat bey.Peki bulundugum sehirdeki yedek alimlari bittikten sonra yurtta bos kontenjan var ise basvuruda bulanabilir miyim.

  339. Tahir bey merhaba. Maalesef sıranız geçtiği için yurda kayıt olamazsınız. Yıl içinde yedek sıra için başvuru açılıyor. Ağustos 2019’u beklemeniz gerekecek.

  340. Merhaba serhat bey. Ara sinifim ve istemedigim bi yurt cikti bende kayit yaptirmadim yil icerisinde tekrar yurt basvurusunda bulanabilir miyim veya herhangibir sekilde yurda yerlesebilir miyim. Arkadasimin yerine veya yatay gecisle gelen birine yurt cikipta onunla anlasip yerine ben gecebilir miyim. Yardimci olur musunuz?

  341. İyi günler, yedeklerde 20.sıradayım. 1 ekimde açıklanacak sonuçlarda yerleşebilir miyim acaba?

  342. İrfan bey sistemi güncellediklerinde böyle bir sorunla karşılaşabilir. Ancak sıra geldikten sonra yerleşirseniz bir problem olacağını sanmıyorum. 3 ekimde başvuru ekranı açılmazsa bir sorun olur ancak başvuru ekranı açılırsa başvuru yapmanız gerekecek.

  343. Merhaba. Benim kardeşim Muğla üniversitesi Çağdaş türk lehçeleri bölümünü kazandı.elektronik kaydı yaptıktan sonra kyk başvurusu yaptı,sonradan yine muğla üniversitesi beyso yetenek sınavına girdi,besyoyuda kazandı,çağdaş türk lehçeleri kaydını iptal etti,suan besyo okuyor ama yurt başvurusu hala aktif ve şuan 74. Yedek, yurt sırası geldiği zaman yurttaki yöneticiler sen bölümünü değiştirmişsin özel yetenek sınavlı bir bölüme geçiş yapmışsın tarzı bi tepki verip yerleştirmesini iptal edebilirler mi? Çünkü kyk basvurusunu kazandığı Çtl bölümünden yaptı,üniversiteden kaydı iptal edip aynı üniversitenin besyo bölümüne kayıt yaptırdı yurt yedek sıralama hala aktif ve her yedek açıklama tarihinde azalıyor yurt çıktığı zaman böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalır mı acaba besyonun kyk başvurusu 3 ekim böyle bi sıkıntı yaşar mı teşekkürler..

  344. Düşüşler fena değil. 27 Eylülde de 400 kişi kadar düşer. Sonrasında yavaşlar düşüşler ama 1 aya kadar gelebileceğini düşünüyorum.

  345. Serhat hocam 3684 ten önce 2534e sonra 1958 e düştü şimdi 3. yedek yerleştirmesini bekliyorum.

  346. Sıranız çok iyi. 2 haftaya kalmaz gelir. Daha önce kaçtan kaça düştü?

  347. Sema hanım merhaba. Harç ücreti ödemezseniz üniversitede okumuyor gözükürsünüz ve bu bilgi YÖK tarafından KYK’ya bildirildiğinde kaydınız silinir.

  348. Kyk yurduna yerleştim eğer okula harc ucretini odemezsem kaydim silinir mi

  349. İyi günler hocam istanbulda 2. yedek yerleştirmede 1958.siraya geldim tahmini ne zamana gelir

  350. Uludağ Üniversitesi 48. Yedekteyim 27 Eylül’de yurt çıkma ihtimali var mı acaba ?

  351. Ali bey ücret ödemesi yaptıysanız sorun çıkmaz. İçinizi rahatlatmak için yurt yetkilisiyle de görüşmüşsünüz. Rahat olun.

  352. Kyk yurtlarında kız ve erkeklerde yurttan izin alarak bir günlük yada iki günlüğüne gitmesek sorun olur mu tabi bu bir iki gün için aileye haber veriliyor mu

  353. Merhaba, yedek sıradan yurtta kalmaya hak kazandım. İlk kayıt ücretini ödedim ancak e-devlet’ten yurt kayıt taahhütnamesini yapmadım ve zamanı geçtiği için şu an yapamıyorum. e-devlet’te yurt kayıt ücreti ödendi ama taahhütname onayı yapılmadı olarak görünüyor. Yurt müdürlüğünü arayıp durumumu belirttim. Ücreti ödediysem bir sıkıntı olmayacağını söylediler. Sadece yurda geldiğim zaman taahhütnameyi söyleyip onaylamam gerektiğini belirttiler. Yurda muhtemelen bir hafta sonra giriş yapacağım için de halen yurt kaydım hakkında endişem var. Çünkü yedeklerden yeni alımlar olacak ve ben kayıt durumumdan tam emin olamadım. Yurda geleceğim zamanı da söyledim ona da tamam dediler, görünürde bir sorun yok şu an ama sizce bir sorun çıkar mı ne dersiniz? Bu veya buna benzer bir durumu yaşamış birini biliyor musunuz? Teşekkürler.

  354. Kayıt yaptırmadan nakil işlemi yapamazsınız. Önce Zeytinburnu’ndaki KYK yurduna kaydınızı yaptırın.

  355. Özür durumunuzu kanıtlar belge ile birlikte başvurursanız yeniden gözden geçirirler Tuğba hanım.

  356. Kiz kardesimin 2.yılı..bulunduğu yurttaki odasi 5 kişilik yanliz bu sene cift anadal yapicak ve o odada der calismasi çok zor ..3 kisilik odalara da alamiyorlarmiş..atatürke geciş yapmak istedi fakat okula daha uzak diye kabul edilmedi..ne yapicagimizi sasirdik

  357. Merhaba ben 529. Yedek sırasındayım. Ilk yerleştirme sonuçları açıklandığında 366. Yedek geldi. Benim özür durumum var ve yaşadığım yer üniversiteye 729 km uzaklıkta olmasına rağmen gelmedi.Sizce üniversitenin il müdürlüğüne dilekçe verirsem durumumu tekrar gözden geçirirler mi ?

  358. Merhaba,benim bir sorum var:Son sınıfta yaz okulu için yurtlarda kalabiliyormuyuz?

  359. merhaba hocam enim okul zeytinburnu’nda fakat esenyurt’ta bana yurt çıktı önce Esenyurt’ta kayit yapip sOnra mi nakil islemleri yapacam

  360. Yeni yurtların açılması zaman alır. Yedek 290 ne zaman gelir bilmiyorum. Lefke’de bulunan KYK yurtlarının kontenjanını bilmek gerek. Bir de dün yedek sıralamanız kaçtan kaça düştü?

  361. selam
    ben üniversitemi kıbrısta kazandım lefke avrupa üniversitesi oraya yeni yurtlar açılacakmış bu sene içinde ama tam bir bilgi yok 290, yedekteyim yeni yurt ne zaman açılacak bi bilgiiniz var mı. birde ben kyk çıkmadığı için orda kalcak yerim yok kyk ya güvenerek ayın 26sına uçak biletimi aldım şimdi ne yapmalıyım yardımcı olu musunuz,

  362. Denizli de 268. Yedegim 27 sinde gelir diye dusunuyorum ama 23 unde Denizlide olcam kalabilceğimiz misafirhane yeri yok mu ?

  363. Yurt giriş çıkış saatini anlamadım..23.00 dan sonra gelirsen almazlar mı ?
    İkinci öğretiler nasıl
    Sabah 06 ne ?????

  364. Okulunuza en yakın KYK yurduna gidip müdürle konuşabilirsiniz. Yapabileceğiniz başka bir şey şu an için yok. KYK yurtlarında boş yer bulmak çok zor.

  365. Merhabalar sorum şu, bana okulumdan oldukça uzak bir yurt çıktı ve ben bu yurdu değiştirmek istiyorum bunun için dilekçe yazmam söylendi bu doğru mu? Doğruysa bu dilekçe nereden ve ne zaman yazılıyor? Yardımcı olur musunuz

  366. Yunus Emre merhaba. İlk yerleştirmeden sonraki yerleştirmelerde daha az ilerleme oluyor. Net bir tahmin yürütmek zor. Geçtiğimiz yıllarda daha fazla ilerleme oluyordu. 2-3 ay kadar beklemeniz gerekebilir. Duruma göre bu süre artabilir, azalabilir.

  367. Melih merhaba. 24 ve 27 Eylüldeki yedek yerleştirme sonuçlarına bakmak lazım. Net bir şey söylemek zor.

  368. merhaba antalya 1266. yedek ilk yerleştirmede 219 kişi düştü sizce ne zamana sıram gelir ?

  369. Hocam Bursa 729 iken şimdi 605 oldum ne zamana çıkar acaba

  370. Evet bu durumu yurda bildirmeniz gerekmektedir. Yurttan izinsiz ayrılmalarda belli günü aşmanız durumunda yurttan atılabilirsiniz. Yurt müdürlüğüyle iletişime geçin.

  371. İyi gunler. Ben sali gunu ankarada yurda kaydimi yaptirdim fakat konyada yasiyorum calisan kadin simdi izne gidecegin bir yer var mi dedi hayir dedim ama konyaya geliyorum yani bi sıkıntı olur mu haftasonlari eve gelmemde

  372. Enes bey merhaba. Maalesef defalarca uyarmamıza rağmen aynı sorun her yıl devam ediyor. Başvurular için biraz daha bekleyebilirsiniz. Geçen yıl 3 ekimde başlamıştı.

  373. Üniversiteye özel yetenek sınavıyla girdim haliyle başvuru seçeneklerinde özel yetenek sınavı seçeneği yoktu yks, özel yetenek sınavıyla girdiğim için ek başvuru filan tam ne zaman 4 gün sonra okul başlıyor bu nasıl bir sistem anlamış değilim

  374. Hocam İstanbul’da 3600. Yedekteyim gelme ihtimali varmı ne zamana gelir

  375. Her üniversitenin yurdu farklı ücrette. DEÜ öğrenci işleriyle irtibata geçebilirsiniz. Ücretlidir ancak ücreti bu şekilde öğrenebilirsiniz.

  376. Merhaba, yeni süreci bilmiyorum ancak e-devlet üzerinden onaylamanız gereken yerler var. Muhtemelen o kısımı da onaylamanız gerek.

  377. Deniz merhaba. Lisans sonrasında yüksek lisans veya doktora yaptığınız süreçte KYK’da kalabilirsiniz. 2.lisans için kurum izin vermiyor diye biliyorum.

  378. Merhaba İzmir’de 1314. Yedeğim yurt gelme ihtimali var mıdır ?

  379. ben dokuz eylülün kendi yurduna kaydımı yaptım acaba üni nin kendi yurdu ücretlimi ücretliyse ne kadar öğrenebilirmiyim

  380. merabalar bana yurt çıktı ama kalacağım blok oda ve yatak numarama internetten bakmam gerekiyormuş nasıl bakıcağım hakkında bilgi verebilirmisiniz , teşekkürler.

  381. Yurt un ilk ödemesini son gün yapmazsam sıkıntı olur mu (1 2gün geciktirsem)
    Diyelim son günü de ödemedim ne yapmalıyım?

  382. İyi günler
    Kyk kaydımı yaptırdım fakat e devlette ziraat bankası ürün başvuruları diye bir başlık var açıklarmısınız onu kabul etmek zorunda mıyım ?

  383. Daha önce bir lisans programı bitirdim ve kyk da kaldım ve yine bir lisans pogramını kazandım özel yetenek oldugu icin sonradan basvuru yapılıyor kyk ya fakat benim tekrar kyk da kalma ihtimalim varmı acaba bilginiz varmı bu konu hakkında

  384. Cengizhan bey merhaba. Evet yapabilirsiniz ancak yeniden başvuru yapmanız gerek, yeniden başvuru yaptığınız zaman yurt çıkma olasılığı daha az, yurt çıksa dahi bu şekilde %50 daha fazla yurt ücreti ödemeniz gerekmektedir.

  385. İlk yıl kyk yurdunda kalıp sonra eve cıksam 1 yıl sonra tekrardan yurda giriş yapabilirmiyim

  386. Samsun hakkında bilgim yok maalesef. 20 eylülde ilk yerleştirmeler açıklanacak. Ona göre tahmin yürütülebilir.

  387. Başka bir şehire 2. sınıf yatay geçiş yaptım. İlk defa devlet yurduna başvuracağım. Yatay/dikey geçiş öğrencileri için ne zaman başvurular yapılıyor?

  388. Merhaba ben samsun da 550.yedekteyim kyk yurt çıkma ihtimali nedir? Yada aşağı yukarı ne zaman çıkar sizce şimdiden teşekkür ederim

  389. 20, 24 ve 27 Eylülde yedek yerleştirme sonuçları açıklanacak. Bu üç tarihten birinde sıralama gelir.

  390. Mersin de yedekte 46 dayim 1 hafta içinde gelir mi yoksa özel yurtlara basvurayim mı

  391. İstanbul’da çok fazla KYK yurdu var. Sıranın diğer illere nazaran daha hızlı geleceğini düşünüyorum. Tahminen 2 hafta içinde gelir.

  392. Şeref bey merhaba. Bilecik’te kaç yurt var ve kontenjanı kaç bunları bilmemiz gerekiyor. Bilecik’i maalesef hiç bilmiyorum. 20 Eylülde ilk yedekler açıklanacak. Sıralama kaça kadar gelecek bekleyip görelim. Ona göre bir tahmin yapabiliriz.

  393. Serhat Bey merhabalar ben Bilecik’te 120. yedeğim. Bana yurt çıkar mı?

  394. Erzincan 19. Yedek ayin 20sinde aciklanir mi yani ilk yedek aciklama tarihinde ???

  395. Kyk yurduna yerleştirildim
    Kaydımı yapıp İlk ay ücreti ile birlikte depozito parasını verdikten sonra kaydımı tekrar sildirdiğim de bana o parayı iade ediyorlar mı? Yani Türk Diyanet Vakfı’nın Öğrenci Yurduna geçiş yaptığın zaman kayıt için ödediğim parayı bana iade ediyorlar mı bunu merak ettim.

  396. Merhaba yurt benden taahhütname istedi ama
    e devlette çıkmıyor onu nasıl yapabilirim

  397. istanbul 1210. sıradayım kesin bir yanıt veremeyeceğinizi biliyorum ama tahmini kaç haftada yurt çıkar?

  398. Merhaba. Yurt bir problem yaratmaz. Zaten o saate kadar hiçbir hoca ders işlemez.

  399. merhaba benim ders programımda saat 22:50 ye kadar ders gözüküyor. Yurtla arasında tahminimce 15 dakikalık yürüme mesafesi var okulun. Öyle durumlarda nasıl olur?

  400. merhaba hocam istanbulda 395.sıradayım gelme ihtimalı veya tahmini süre ???*

  401. Gülsüm merhaba. Misafirhane uygulaması kalktı. Net cevap vermem mümkün değil. Tahminen 2 ay kadar beklersiniz. Kayıt yaptırma oranına göre bu süre uzayabilir veya kısalabilir.

  402. Hayır yedekler için başvuru gerekmiyor. KYK’nın sitesini takip edip sıranızın gelmesini bekleyin.

  403. Ankara 3200 yedek e yurt çıkar mi? Ya da kyk misafirhanesinde barınabilir miyim?

  404. Merhaba, bu yıl üniversiteye gideceğim ve yurtta kalacağım bu ayın 24ünde derslerim başlıyor ve 23ünde yurda giriş yapmayı planlıyorum, o gün de malum hafta sonuna denk geliyor, giriş yapabilir miyim?

  405. Sıla merhaba. KYK yurtların 17 eylülde açılıyor. 17’sinden itibaren yurdunuzda kalabilirsiniz.

  406. e-devlet üzerinden gerekli işlemleri yaptıysanız evrakları ilerleyen tarihte de götürebilirsiniz sanırım. Net bilgim yok önceki senelerde bu şekilde kabul ediliyordu. Yurt müdürlüğünü arayarak bilgi alabilirsiniz.

  407. Furkan 20.Eylülde KYK’nın yedek sıra açıklamasını takip et. O tarihte büyük ihtimalle sıra gelir. Başarılar.

  408. Esnanur yanlış yere geldin sanırım. Parasız yatılı bursluluk sınavına girsen bile sadece son sınıfta alabilirsin. Üniversitede geçerli değil.

  409. Mert bey merhaba. Ara sınıf demek 2, 3 veya 4.sınıf demek. Ara sınıflar için başvuru yapan öğrencilerin büyük çoğunluğu yurtlara kayıt yaptırmakta. Bu yüzden boş kontenjan çok az kalıyor. 2-3 aya anca gelir 607. ara sınıf yedeğe. Misafirhaneler kaldırıldı KYK’da.

  410. izmirde 607. ara sınıf yedeğindeyim, önceki yıl çıkmıştı ama yazılmadım bu yüzden şimdi ara sınıf yazıyor sanırım bu ne demek daha mı geç gelir? bi de misafirhane falan var mı kalabileceğim

  411. iyi gunler ben lise son sınıfım yurda gecmek istiyorum pybs bursum var geç mi kaldım geçmek için?

  412. Merhabalar. Kocaelinde 29. sirada yedeğim. Çikma ihtimali nedir?

  413. şimdi yurtlar yarın açılıyor gerekli belgeleri hazırlayıp yarın kayıt yaptırmak zorunda mıyız yoksa ilerleyen bir gün de yaptırsak olurmu

  414. Okulum 24’ünde açılıyor.17sinde gitsem yurda girişimde herhangi bir problem olur mu ? Yoksa açılacağı gün mü gitmek zorundayım ?

  415. Seren merhaba. 1 sene kalmak zorunda değilsiniz. Yurttan dilediğiniz zaman ayrılabilirsiniz ancak bu durumda yeniden yurtta kalmak isterseniz yeniden başvuru yapmanız gerek. Bu durumda yurt çıkarsa %50 daha fazla ödeme yapmanız gerek yurt ücreti için.

  416. Sezgin merhaba. @unibilgi twitter hesabımıza bir takipçimiz 2.000’li yedek sıralamaya geçen yıl 2 hafta içinde yurt çıktığını söylemişti. Sizin duruma göre 1 ayı bulabilir. Hatta aşabilir.

  417. Tuğra selam. Bursa’da 1019.yedeğe sanıyorum 1-2 ay içinde sıralama gelir. Net tarih tahmini yapmak çok zor =(

  418. Kyk yedek sıra 1019 yaklaşık ne kadar süre sonra sıram gelir (bursa Uludağ)

  419. ankara 2800 yedek sırasındayım çıkarmı ne kadar surede çıkabilir ne yapmalıyım

  420. Merhaba bana kyk yurdu çıktı kayıt yaptırdıktan sonra 1 şene kalmak zorundamıyım yoksa istediğim zaman bırakıp başka yere geçebilirmiyim

  421. Merhaba. 2-3 hafta içinde yedek sıra gelir size. KYK’nın sitesini takip edin.

  422. Ali bey merhaba. Geçtiğimiz yıl 2250.yedeğe ocak ayında sıra gelmişti. 1,5 ay içine yedek sıranın gelebileceğini düşünüyorum. Daha önce de gelebilir.

  423. Batuhan merhaba. Yedek sıranızın gelmesi 1 ayı geçebilir. Net tarih vermek zor maalesef.

  424. Meryem hanım hayırlı olsun. Yedek sıralama KYK’nın web sitesinde 20 eylül, 24 eylül ve 27 eylülde açıklanacak. 1 ay içinde yedek sıranın gelebileceğini düşünüyorum. 20, 24 VE 27 eylüldeki yedek yerleştirmelerden sonra haftada 2 gün daha sonra 1 gün yedek yerleştirmeler açıklanıyor. Geçen yıl 52 yedek yerleştirme sonucu açıklanmıştı. Yedek sıranız geldiğinde kayıt işlemlerini yapmazsanız hakkınız yanar. Bu yüzden yedek sıranızı düzenli olarak KYK’nın sitesinden takip edin.

  425. Aslı hanım yurda iletmeniz gereken belgeler mevcut. e-devlette bunlar belirtilmiş. Bunları iletmeniz gerek ancak bir süre var mı bilmiyorum. Yurt müdürlüğünü arayarak bilgi alabilirsiniz.

  426. Okulum 24’ünde başlıyor bu süre zarfında yurda gitmesem bir sıkıntı olur mu Serhat bey?

  427. merhaba serhat bey kardeşim çanakkale 18 mart universteyı kazandı kyk da yedeklemede 300.sırada acaba sıra gelirmi

  428. Merhaba İzmir kâtipcelebi Yedek siralamam 1224 bana sıra gelme şansı varmı

  429. Hocam merhaba.Bana çıkan yurdun 2000 küsür öğrencisi var doğal olarak burda hırsızlık gibi olayların olabileceği kanaatindeyim.Odalarin kapıları kilitlenebiliyor mu acaba?

  430. Merhaba oğlumun ankara yedek 1132 yurt gelme imkanı varmıdır özel yurtlarla verirsem sözleşmeyi pes edersem yüzde otuzunu ödemem gerekiyor sizcebeklemeliyim

  431. KYK yurtları 17 Eylül tarihinde açılacak. Sonraki tarihtelerde hafta sonları da açık elbette.

  432. Büşra merhaba. Twitter’da @unibilgi hesabımız mevcut. Burada geçtiğimiz yıl 2250.yedek bir arkadaş ocak ayında sıra geldiğiniz söylemişti. Yani yılbaşından önce gelme ihtimali düşük=(

  433. Daha önce burs aldıysanız alamazsınız ancak KYK yurduna başvurursanız orada kalabilirsiniz.

  434. İyi akşamlar hocam..
    Ben önlisans mezunuyum şuan tekrar üniversiteye yerlesmem halinde kyk yurt veya kyk bursundan yararlanma imkanım var mı
    Teşekkür ederim..

  435. Merhabalar Serhat Bey, ben Büşra. Ege Üniversitesi 3.000 yedekteyim, ne kadar zamanda sıra gelir veya gelir mi? Bir sorum daha olacak ilk yedek açıklanma tarihi 20 Eylül gözüküyor. 20 Eylül de açıklanıp hak kazandım diyelim, aynı gün gidip kayıt yaptırmam mı gerekiyor bunu bilmek istiyorum teşekkürler..

  436. Net bir şey söylemek mümkün değil. 2-3 hafta içinde gelebileceğini düşünüyorum. Tabi 1.sınıf ve ara sınıf ayrımında bekleme süreleri farklı oluyor. Yaptığım tahmin 1.sınıf için.

  437. Hocam antalya akdeniz universitesi kyk yurtlarinda 700 yedekteyim gelme ihtimali tahmini nedir

  438. Fatma hanım merhaba. İzmir’de yedek sıra 425 kötü bir sıralama değil. Muhtemelen 1-2 hafta içinde sıra size gelir. Misafir öğrenci uygulaması devam etmiyor.

  439. Depozito ve 1 aylık barınma ücreti sanıyorum aynı. e-devlet sisteminde bunun yazması gerekiyor. KYK yurtları 17 Eylülde açılıyor Erkan bey. 17 Eylülden sonraki tarihte gidebilirsiniz.

  440. Misafir öğrenci uygulaması kaldırıldı. Yedek sıranızın gelmesini bekleyin. Bu süreçte dilerseniz nöbetçi yurtların müdürleriyle irtibata geçerek bilgi alabilirsiniz. Başarılar.

  441. 17 Eylülden önce ancak bulunduğunuz ildeki nöbetçi KYK yurdunda kalabilirsiniz. KYK’nın sitesinden nöbetçi yurtları görebilirsiniz.

  442. Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra 24 Eylülde gitmeniz problem oluşturmaz.

  443. İlknur hanım merhaba 2 haftaya kadar gelebileceğini düşünüyorum. Tamamen tahmindir, zira asil olarak yerleşen adayların kayıt oranı yüksek olursa süreç uzayabilir.

  444. 2-3 haftaya kadar gelebileceğini düşünüyorum. Tamamen tahmindir, zira asil olarak yerleşen adayların kayıt oranı yüksek olursa süreç uzayabilir.

  445. Merhaba hocam. Erciyes üniversitesini kazandım, kyk çıkmadı yedekte 666. sıradayım. Yerleştirmeleri beklemeli miyim sizce ne yapmalıyım?

  446. Merhaba yazı çok güzel teşekkürler ama ücretlerin olduğu listede yozgatun kınalı hasan kız yurdu yok onun ücretimi nereden öğrenebilirim?

  447. Merhaba, kızım Eskişehir üniversitesini kazandı ,KYK başvurusunda 689. Yedek olduğu açıklandı. Yerleşme olasılığı nedir acaba ?

  448. Merhaba, yurtlar 17 Eylülde açılıyor peki ben ayın yirmi dördünde gitsem bir sıkıntı olur mu acaba ?

  449. Merhaba kyk 17 Eylülde açılacak ama ben 16 eylülde gitsem alırlar mı bilginiz var mı?

  450. Hocam hafta sonlaridami sabah 06:00 aksam 23:00 giris cikis saatleri?

  451. Hocam merhaba, 122. yedekteyim Artvin Çoruh Üniversitesi. Şuan tek derdim kalacak gidecek kimsem yok, misafir öğrenci uygulaması devam ediyor mu hâlâ ? cevabınıza ihtiyacım var.

  452. Bize Niğde Kız yurdu çıktı. Kayıt ve ödeme işlemlerini yaptık. 518 tl ücret ödemesi yaptık, bunun ne kadarı yurt ne kadarı depozito oluyor, bilginiz var mı? Ayrıca okul ve yurt 24’ünde açılıyor, yurda 23 ünde giriş yapabilirmiyiz?
    Teşekkür ederim.

  453. Hocam ben ızmir 9 eylül-maliye kazandım yedek sıram 425 ne kadar sürer yerleşmem? Ve misafir öğrenci uygulaması devam ediyor mu? Devam edilmediği yönünde bilgi aldım doğru mudur?

  454. Lisede alınan disiplin cezalarının etkisi konusunda bilgim yok maalesef =(

  455. Tahmin etmek güç ancak en az 1-2 ay arası beklemeniz gerekebilir.

  456. Merhaba. Ben Konya Selçuklu üniversitesini kazandım ve KYKda 1347. Yedekteyim. Sizce bana gelir mi sıra?

  457. Meraba,benim arkadaşımın lise 2. Sınıftan 3 gün uzaklaştırması var bu uzaklaştırma e-okul da da gözüküyor ama silinme olasılığı var fakat silinmezse üniversitede devlet yurtlarına yine de yerlesebilir mi

  458. İlk üçünde o kadar ilerlemeyebilir Melis hanım. Ancak sonraki alımlarda sıra gelebilir. İlk iki alım sonrasında zaten ne zaman gelebileceğini az çok tahmin edebilirsiniz.

  459. Ahmet bey merhaba. Alanya’da yurt kontenjanının çok fazla olacağını sanmıyorum. Bu yüzden yedek sıra zor gelir. Farklı barınma alternatifleri düşünebilirsiniz.

  460. Sonuç ekranında detaylar yazıyor. Okulların açılmasını beklerseniz hakkınız gidebilir. En azından taahhüt onayını yapın.

  461. Ayşe hanım merhaba. Sıralamanız iyi bir iki haftaya sıranız gelir. Yedek sıranızı kaçırmamak için KYK’nın sitesini düzenli olarak takip edin. Sıranız kaçarsa başvuru hakkınız yanar =(

  462. Cansu hanım burs başvuruları ekim ayında başlamakta. KYK’nın web sitesini takip edin. Ekim ayı sonuna doğru başvurular başlar.

  463. Saat 23.00’dan sonra sigara içmek için yurdun bahçesine çıkabiliyor muyuz

  464. Bana nevsehirde 70. Kyk yedek cikti ara sinif yaziyor 2. Sinifa geçtim aceba normal . Sinirlarin siralamasindan fsrkli mi bizimki onlara gore gelme olasiligi da mi düşük ?

  465. Kyk çıktı ama kaydı ne zamana kadar yaptırmam gerek okulların açılmasını beklesem hakkım yedeklere geçer mi

  466. OĞLUM ALANYA ALAATTİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE KAYDINI YAPTIRDI.KYK DAN YURT ÇIKMADI 487 YEDEKTE KALDI.ACABA NE ZAMAN SIRA GELİR.KYK YURDUNA YERLEŞEBİLİRMİ.

  467. Merhaba hocam. İstanbuldaki kyk yurdunda yedek sıradayım. Sıram 2798. 20-24-27 Eylül’de yedek açıklama tarihleri. Sizce benim sırama kadar ilerler mi ?

  468. Bahar merhaba. Vakıf üniversite öğrencileri de burs alabiliyor. Durumunuza göre burs çıkma ihtimali var. Umarım çıkar. Başarılar dilerim.

  469. Merhaba ben istanbulda myo vakif universitesinde %50 burslu okuyacagim. Babam ve annemin ustune herhangi bir sey yok. Babamin %59 engelli raporu var ayrica geliri aylik 600 tl fakat bazen bu ucret olmayabiliyor :) 5 kardesiz. Basvuru yaptim sizce cikma ihtimali var mi hocam? Tesekkurler

  470. Üniversite kaydınız sisteme düşmemiş olabilir. Ara ara tekrar denerseniz problem çözülür.

  471. Üniversite okuduğum dönemde Farabi ile üniversitemize gelen arkadaşlar vardı. KYK’ya dilekçe vererek barınma sorununu çözmüşlerdi. Bir problem olacağını sanmıyorum. İl Müdürlüğünü arayarak bilgi alın. Başarılar dilerim.

  472. Anladım Serhat Bey tesekkur ederim bir problem yasarmiyim sizce nakilde ? Yurtla ilgili hicbir bilgim yok yardmci olursaniz sevinirim

  473. hocam ben yurt başvurusu yapınca karşıma 3. aşamada böyle bir yazı çıkıyor… ÖSYM başvurusu, ÖSYM den doğrulanamadı / 2018 YKS ile yerleştirildiğiniz programa kayıt yaptırdıktan sonra tekrar deneyiniz. ben üni kaydımı yaptım bu ne anlama geliyor hemen cevaplarsanız sevinirimm

  474. Buket hanım merhaba. Farabi öğrencilerine kontenjan ayrılıyordu önceki senelerde. Muhtemelen bu yıl da ayrılır. Yurt çıktıktan sonra bu yıl üniversite okuyacağınız ildeki KYK müdürlüğünü arayıp bilgi alabilirsiniz. Nakil tarihi yok, KYK yurt sonuçları açıklandıktan sonra hızlı bir şekilde il müdürlüğüyle irtibata geçmeye çalışın. Başarılar dilerim.

  475. Merhaba serhat bey ben 3.sinif ogrencisiyim ilk defa yurt basvurusu yaptim farabi programina basvurdum ve kabul edildim yurt sonuclarinin aciklanmasini bekliyorum yurt cikarsa oncelikle okudugum sehirdeki yurt cikicak farabi yaptigim sehirdeki yurda aciklandiktan sonra nakil yapabilirmiyim ? Ve belli bir tarihi var mi farabi icin nakilin ?

  476. merhaba iyi günler nöbetçi kyk yurdunda evci izni yazdırabilirmiyiz bu konu hakkında bir bilginiz varmı

  477. Sigara içmek için 23.00 dan sonra yurdun önüne çıkıp içip geri girebiliyor muyuz

  478. Hocam üniversite kaydını yaptırmadan yurt başvurusu yapabiliyor muyuz ?

  479. Sena hanım ilk kez böyle bir soruyla karşılaşıyorum kusura bakmayın bilmediğim için yanlış yönlendirmek istemiyorum. 444 19 61 nolu telefondan KYK’nın destek hattını arayabilirsiniz.

  480. Çağlar merhaba. Net cevap veremeyeceğim kusura bakmayın. Sizden daha kötü durumda kişiler başvurursa onlara çıkar. Biraz şans işi.

  481. Merhabalar benim babamın maaş ücreti 2500 fakat vu ücretin belli bir kısmı kesiliyor. 3 kardeşiz(2 erkek 1 kız) diger ikiside okuyor. Biri lise son sınıf öğrencisi diğeri ise kız kardeşim 3. Sınıfa gidiyor. Ev kira üstümüze de ait olan (ev,arsa vb.) Bir sey yok. Ege üniversitesini kazandım. izmir de devlet yurdi çıkma ihtimali nedir ? Yurt cıkarsa devlet kredisi (kyk) alma durumum nedir ?

  482. Merhaba serhat bey ben bu yıl kız kardeşimle beraber ikince kez universite okuyacağız ben daha önce bir yıl kyk yurdunda kaldım kız kardeşim ise yedeklerdeydi . Babamız emekli ve asgari ücretten az bi gelirimiz var 4 kardeş okuyoruz acaba bize yurt ve burs çıkarmı

  483. KYK devlet yurtlarında 2 yıllık bölüm kazananlar da kalabilir mi?

  484. Ayça hanım merhaba. Herkeste aynı durum olmuş. KYK yeni sisteme geçti sanırım. Farklı kurumlardan bireylere ait güncel kişisel bilgilere ulaşıyor. Bu yüzden o alanları kaldırmıştır diye düşünüyoruz.

  485. KYK İl Müdürlüğünü arayıp detayları öğrenebilirsiniz Merve hanım. Nöbetçi yurtlarda sistem nasıl işliyor bilmiyorum.

  486. Ek yerleştirmeler için ayrıca kontenjan ayrılıyor Murat bey.

  487. Merhaba 2 senelik ön lisans ekte başvurucam ama ek yerleştirme diye kyk yurdunda yer kalmaz diye düşünüyorum bu düşünce yanlışmı cevap verirseniz sevinirim

  488. Merhaba . Normale 24 eylülde aciliyo okulum. Kyk da 24 eylulde aciliyormus fakat benim yurdum nöbetçi yurt suandan itibaren gidip kalabilir miyim

  489. Merhaba ben bu sene KYK Yurduna başvurdum ama başvuru sırasında “arabanız var mı?” veya “kaç daireniz kaç arsanız var?” gibi sorular çıkmadı. Bu sene başvuru şekli değişti mi ben mi yanlış başvuru yaptım anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?

  490. Cengizhan bey merhaba. 444 19 61 no’Lu telefonu arayarak sorunu iletin. Ancak bu şekilde çözüm bulabilirsiniz. Biz resmi sayfa değiliz bu yüzden her konuda size yardımcı olamayacağız.

  491. Okulumun bulunduğu ilçede yurt yok,en yakın ilçe ya da merkeze nasıl ve nereden başvuru yapacağım?

  492. Bolu Mengen’de kyk yurdu yokmuş.Bu yüzden e devletten başvuru yapamıyorum.Okul Mengen myo.Başvuru yapmanın başka bir yolu yok mu?Yardımcı olursanız sevinirim.

  493. Kyk yurt başvursu zamanı kız erkek veya karma dağıtım neye dayanarak yapılıyor onu öğrenebilirmiyim?

  494. Lütfen bilgi alıp yazın lütfen . Kyk yurtlar ne zaman aciliyor. kpss kursuna yazildim fakat gidip kalamıyoru. 4441961i aradim acmiyorlar. Serhat Bey lütfen yardım edin

  495. Emre bey ben sorun olacağını düşünüyorum. Zira 9’unda çıkıp 10’unda başvuru yapacaksınız ve SGK’nın sisteminde gecikmeler olabilir yani KYK, verileri SGK’nın sisteminden alıyor ve çıkışınız görünmeyebilir. Aradan bir hafta kadar geçse bir sorun olmazdı belki ama değerlendirme kısmında hala çalışıyor gözükebilirsiniz.

  496. öncelikle herkesin sorusuna cevap verdiğiniz için teşekkürler. sigortalı bir işte çalışılıyorsa brüt asgari ücret 2029,50 TL yani normal asgari ücreti aşmadıkça yurt başvurusu sorun olmaz demişsiniz. Peki aşıyorsa ve örneğin ayın 9’unda çıkış yapılıp, SGK’ya bildirilirse ve 10’unda da yurt başvurusu yapılırsa bir sıkıntı çıkar mı?

  497. merhaba cok acil benim okulum çıktığı ilçede kyk yurdu yakın okuduğum yerden 15 dakika mesafelik diğer bir ilçede kyk yurdu var ben buna başvurabilirmiyim başvurabilirsem nasıl başvura bilirim yardımcı oluranız çok sevinirim cok aciiilll

  498. İlk veya son gün başvurma arasında bir fark yok Zeynep hanım. Son gün de başvurabilirsiniz.

  499. Başvuru tarihinin son günlerinde başvurursam üniversiteden daha uzak yurtlar mı gelir

  500. Neşe hanım ilçede KYK yurdu yoksa ildeki yurtlara başvurmanız gerek. Gidip-gelmeniz nasıl olacak bilmiyorum.

  501. Benim gideceğim üniversitesi şehrin bir ilçesinde ve gideceğim üniversitenin KYK yurdu yok bu yüzden yurt başvurusunda bulunamıyorum ne yapmalıyım merkezdeki KYK yurtlarında başvuru yapma gibi bir şansım yokmu?

  502. Sürekli KYK sistemi değişiyor. Misafirhanelerin durumunu bilmiyorum. KYK yurtları 24 Eylül 2018’de açılacak.

  503. Baska bir kyk yurdunda misafir olarak kalmak mumkun mu ?kac gun kalabilirim? Kalabiliyorsam bunun icin ne yapmaliyim?

  504. Merhaba ben giresun için kyk yurduna başvuru yapıcam babam çalışmıyor annem çalıyor evde tek okuyan benim ve babamın üstüne tapu var bunlar yurt çıkmasında göz önünde bulunduran etkenler mi

  505. Çağla hanım merhaba. Allah rahmet eylesin. Durumunuz hem yurt hem de burs çıkması için gerekli şartları sağlıyor. Umarım her ikisi de çıkar. Başarılar dilerim. Bu arada KYK burs başvuruları genellikle ekim ayı içinde başlamakta.

  506. Yatay geçiş öğrencileri için ayrıca KYK yurt başvurusu açılmakta. Net tarih belli değil.

  507. Evet önlisans öğrencileri de KYK yurtlarında barınabilir.

  508. Hatice hanım merhaba. Sistemsel bir sorun vardı şimdiye hallolması lazım. Önce üniversite kaydınızı yapın 2-3 saat bekleyip yurt başvurunuzu öyle yapın bir sorun çıkmaz.

  509. Her ilde KYK yurdu var. Üniversitelerin yurdu yok zaten. (Çok az üniversitenin var)

  510. Gülsüm hanım ikisine de başvuru yapabilirsiniz. Sıkıntı yok.

  511. Fatma hanım merhaba. Kesin kayıt yaptırmadığınız sürece bir problem olmaz. Ödeme yapmazsınız.

  512. Merhaba ben kyk yurduna basvursam ve yurt ciksa bana sonra fikrimi degistirsem herhangi bi sorum olurmu yurtta kalmadigim surece.herhangi bi ucret odermiyim

  513. Üniversite kampüsünde ki yurda ve kyk yurduna aynı anda başvuru yaparsak birbirini etkilerler mi yani kampüs yurduna başvuru yaptım diye kyk yurdunun çıkmama ihtimali var mı

  514. Ben yurda başvurmak istiyorum ama bu çıkıyor “Daha önceden yapılmış herhangi bir yurt başvurunuz bulunmamaktadır” anlamadım yardım edermisiniz

  515. Ben bulunduğum şehirde bir üniversite kazandım ama ilçede yaşıyorum yurtta kalma olasılığım var mı ?

  516. Merhaba, ben tıp fakültesini kazandım. Kalacagım yurtta oda arkadaşlarımla bölümlerimiz farklı mı olacak yani rastgele mi dağıtılacak. Tesekkürler.

  517. Meraba ben süleyman demirel üniversitesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon okuyordum bu sene ankara daözel bi üniversitede tıp fakültesi kazandım Ispartada kyk yurdunda kalıyordum ankarada da kyk yurdunda kalmak için ne yapmalıyim şimdi

  518. Merhaba Serhat bey, benim 2 tane abim var. Küçük abim askerde büyük abim çalışıyor ama yanımızda kalmıyor. Babam ben 2 yaşında iken vefat etti annem babam üzerinden emekli maaşı alıyor. 1700 lira gibi. Ev yok araba yok. Yurt ve burs çıkar mı? Teşekkürler!

  519. KYK yurtlarının açılması gerek. KYK misafirhanelerinde kalabilirsiniz ancak şartları var. KYK İl Müdürlüğünü arayarak bilgi alabilirsiniz.

  520. Aynı odalarda da kalabiliyor farklı odalarda da. Yurt müdürlüğüne başvurarak odalarınızı değiştirebilirsiniz.

  521. Edanur merhaba. Net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak ailevi durumunuz (anne ve babanızın maaşı) iyi değilse yurt çıkar.

  522. e-devlette kayıt yaptırmanız gerek ancak TIP, hemşirelik gibi bazı fakültelerde kayıt için okula gitmeniz gerek.

  523. Önlisans öğrencileri de KYK yurtlarında öğrenim süresi boyunca kalabilir. 1=2 muhabbeti yok.

  524. Nurcam merhaba çıkması lazım. Allah rahmet eylesin, inşallah çıkar.

  525. Sultan merhaba. Ailenizin maddi durumuna göre değişir kyk yurt çıkma ihtimali. Yurt seçemediğiniz için üniversitenize uzak bir yurt da çıkabiliyor maalesef.

  526. Hocam vakıf üniversitesine yerleşen bir öğrenci için kyk yurt çıkma olasılığı nedir ? yurdu üniversitenin yakınına bakıp mı yerleştirirler yoksa kime neresi çıkarsa m ? Cevaplarsanız çok sevinirim ..

  527. Merhaba ben yurt ve burs başvurusu yapacağım babam vefat etti üstümüze olan evimiz var babamın emekli maaşını alıyoruz 3 kardeşiz sizce çıkar mı ?

  528. Merhaba ben 2 yıllik bolume gidecem kocaeli de devlet yurdu cikar mi bide devlet yurtlarında 2 senelige sadece 1 = 2 ay kalma zamanı veriliyormuş diye duydum dogru mu cevap verirseniz sevinirim. ..

  529. E devletten okula kayit yaptirmmaiz yetiyormu yoksa okuladami gidip yaomaiz lazm bu durum üniversiteden universiteye girr degisir mi

  530. Merhaba ben istanbulda yaşıyorum üniversite için hakkariye gideceğim annem babam ayrı ben annemle yaşıyorum annemin üzerine evi var sizce yurt çıkabilir mi ?

  531. merhaba merak ettiğim bir soruyu sizlere sormak istiyorum. Acaba kyk yutlarında 1.öğretim öğrencileri ve 2.öğretim öğrencileri aynı odalarda mı kalıyorlar yoksa blok olarak ayrılıyorlar, farklı odalarda mı kalıyorlar.cevap verirseniz çok sevinirim.

  532. merhabalar kyk yurtlarının açıklanmasına kadar devlet yurtlarında kalabiliyor muyuz yinede?

  533. laptopum yok masaüstü bilgisayarım var yurtta kullanmam herhangi bi sorun oluştururmu

  534. Şu an KYK yurdunda barınıyorsanız yeniden başvuru yapmanıza gerek yok. Farabi öğrencileri yarım veya tam dönem öğrenim görecekleri illerde bulunan herhangi bir yurda nakliniz yapılacaktır. Şu an KYK yurdunda barınmıyorsanız bu yıl okuyacağınız şehir için KYK yurt başvurusu yapmanız gerekmektedir.

  535. Merhaba ben bu sene farabi öğrencisiyim ve kyk yurt basvurusu yapmak istiyorum. Basvuru yaparken eski universitemin oldugu ili mi yeni universitemin oldugu ili mi yazmalıyım

  536. İrem selam. Başvuru yaparken yurt seçimi yapamıyorsunuz maalesef. Talep etme şansınız da yok. KYK size en uygun yurda yerleştiriyor. Yerleşeceğiniz yurt üniversitenize uzak da olabilir.

  537. Yurt ve oda seçim hakkınız yoktur. KYK, rastgele seçim yapıyor genelde ancak TIP Fakültesi öğrencileri duyduğum kadarıyla daha az öğrencinin kaldığı odalarda barınıyor.

  538. Merhaba, Tıp fakültesinde okuyan için 2-3 kişilik oda alır me? yoksa böyle şey yok mu?

  539. merhaba, yurt başvurusu yaparken yurt tercihi yapabiliyor muyuz? örneğin mesafe olarak yakın olan bir kyk yurdu var diğerleri uzak, bu durumda öncelikle onu talep edebiliyor muyuz? ve yastık yorgan getirmeyip de sadece çarşaf/nevresim/yastık kılıfını evden getirsek yurtta kullanabilir miyiz? yoksa herkes tek tip çarşaf mı kullanmak zorunda?

  540. Yatay geçiş yapmış olmam nedeniyle kaldığım kyk yurdundan kaydımı sildirip yeniden başvuru yapmam gerekiyor. Yurttan kayıt sildirebilmem için kendim mi gitmem gerekiyor. Mesafe çok uzak bunu telefonla veya posta yoluyla halledemez miyim ?

  541. Peki bir bölüm okuyorken ve bu bölümün ilk senesinde KYK yurdunda kaliyorken daha sonra tekrar sınava girip başka bir
    4 yıllık bölüm kazanıldığında da aynı şekilde kalma hakkımız var mı?

  542. Elif selam. Tekrar başvuru yapabilirsiniz. Son sınıf olmanız dezavantaj değildir.

  543. Iyi günler. Daha önceki yıllarda yurt başvurusu yaptım ama kayıt hakkımı kullanmadım. Tekrar başvuru yapmaya hakkım var mi? Son olarak 4.sınıf olmam ve tekrar başvuru yapmam bana yurt çıkması açısından dezavantaj mıdır?

  544. Merhaba, yurt içinde hiçbir yerde sigara içemiyor muyuz? Kapıya falan çıkma olayı yok mu yani hiç mi mümkünatı yok?
    Bir de hafta içi ve hafta sonu çıkışlarında ailemizden izin aldığımızı belirtmemiz mi gerekiyor?

  545. Melis hanım tekrar merhaba. Burs konusunda da ailevi durumunuza bakılıyor. Vakıf üniversitesinde okuyan öğrenciler de KYK burs ve kredisine başvuru yapabilir. Ancak çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum. Burs başvuruları ekim-kasım ayı gibi başlıyor. Başarılar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

  546. Çok teşekkür ederim hocam inşallah. Peki devlet bursunda sıkıntı çıkar mı %75 burslu gidersem? Yoksa yine sadece ailevi duruma mı bakılır ? Umarım sıkıntı çıkarmaz burslu gidecek olmam

  547. 15 inde açılıyor bilgisi kesin mi nerden ulaştınız acaba? ben sorduğumda net bir şey söylemediler ama

  548. Maalesef 3’ünde KYK başvuruları başlıyor. Yurtlar 15 Eylülden sonra açılır.

  549. Merhabalarr eylülün kaçında gitsek kyk yurdu açık olur bilgi verebilir misiniz? 3ünde kayıtlar başlıyor bu tarihte gidebilir miyim?

  550. hocam hayırlı günler ben ankarada kyk da kalıyorum 4. senem olacak. Eylül ün 3 nde kursum başlıyor 2 sinde ankarada olmam lazım yurt açık olur mu? alırlar mı beni?

  551. Melis selam. Öğrencilerin ailevi durumu dikkate alınarak KYK yurdu çıkmakta. KYK yurdu çıkmaması için bir neden yok. Başvurular 3 Eylülde başlayacak. Umarım çıkar. Başarılar dilerim.

  552. Hocam Merhaba. İstanbul da %75 burslu özele gidersem kyk yurdu çıkar mı? Annem babam ayrı ve üstlerine hiçbir şey yok. Babam şu an çalışmıyor sigorta kesilmiş durumda

  553. Neslihan hanım merhabalar,

    Sigortalı bir işte çalışmanız yurt çıkmasına engel değildir. 2018 yılı itibariyle brüt asgari ücretiniz 2029,50 TL’yi geçiyorsa yani asgari ücreti geçiyorsa problem olabilir. (e-devlet üzerinden bakabilirsiniz.) Ancak asgari ücret düzeyinde veya altındaysa bir sorun olmaz. Tekrar başvuru yapabilirsiniz.

  554. Hilal hanım merhaba. Şehir merkezinde oturuyor olsaydınız yurt çıkma ihtimali olmazdı ancak köyde oturduğunuz için başvuru yapan diğer öğrenciler gibi değerlendirilirsiniz. Yani “size yurt çıkmaz” gibi bir söylem doğru olmaz. 3 eylülde başvurunuzu yapın, yurt çıkacaktır.

  555. Merhaba serhat bey ben konyanin bi köyünde oturuyorum konya merkezde de okumayi dusunuyorum acaba bana KYK yurdu cikma ihtimali var mi ayni il icinde olmuyormuş ya kafam karisti

  556. Merhabalar ben dönem sonunda yurttan kaydımı sildirdim dönem başında tekrar kayıt yapcam fakat yaz tatilinde sigortalı bir işte çalıştım yurda başvurmadan çıkmalımıyım engel olur mu yoksa okul açılana kadar devam edeyim mi lütfen yardımcı olur musunuz

  557. Yani ek gelirde sıkıntı ama bodrolarimda asgari ücret gözüküyor ispatim var son Senem atılmam umarım

  558. İstanbul anadolu yakasındaydım okulum beyazıtta yurt cıkma ihtimali var mın

  559. Melek hanım brüt 2029,50 TL’den fazla olursa sıkıntı olabilir. Asgari ücret düzeyini aşmaması gerek.

  560. Maaşım ve sigortam brüt fakat ek gelirler var yol parası mesai gibi e devlette toplu bir şekilde 2800 gözüküyor fakat ek gelirlerle birlikte temele inersek brüt sıkıntı olurmu

  561. Melek hanım merhaba. KYK yurt yönetmeliğindeki yurtlarda kalamayacak öğrenciler maddesindeki “asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler” ibaresi kaldırıldı. Şu an asgari ücret düzeyinde çalışıyorsanız yani 2018 yılı itibariyle BRÜT MAAŞINIZ 2029,50 TL ise sorun yok ancak bunun üstü ise sorun teşkil edebilir.

  562. Merhaba KYK yurtta kalıyorum son Senem 3 aylığına sigortalı bir ise girdim sözleşmem asgari ücret fakat ek gelirlerim var yol parası resmi tatil gibi sigortam asgari ücret yatıyor fakat sigortada asgari ücret + bu gelirlerlerde gözüküyor ama maas ozetlerimde asgari ücret aldığım gözüküyor sadece sigortada ek gelirlerle gözüküyor bu kykda kalmam için sorunmu atilma durumum olurmu?

  563. Eyüp bey 81 ilde de KYK yurdu var. Sinop’ta da KYK yurdu bulunmaktadır.

  564. LÜTFEN YARDIMCI OLUN TERCİHLER BİTTİ KAFAYI YİCEM YOKSA,
    Sinop’u da yazdım tercihler bitti biri bana Sinop’ta devlet yurdu yok dsdi lütfen yardımcı olur musunuz ?

  565. Aleyha hanım merhaba.

    Herhangi bir problem olmaz. Hem yarı zamanlı çalışıp hem de devlet yurdunda kalabilirsiniz. 3 Eylülde başvuru yapmayı unutmayın.

  566. merhaba ben çalışıyorum yani kendi sigortam var okurken de çalışmaya part olarak devam etmeyi düşünüyorum bana devlet yurdu çıkar mı?

  567. Burs başvuruları ekim-kasım ayı içinde yapılıyor. Yurt başvuruları 3 Eylülde.

  568. Melisa merhaba, devam ediyor diye hatırlıyorum. Kalktığına dair bir haber duymadım.

  569. Nalan hanım merhaba. Maalesef aynı il sınırlarında KYK yurdu çıkmıyor. Ancak durumunuz özel olduğu için farklı bir prosedür uygulayabilirler size. 444 19 61 KYK destek hattını arayıp bilgi alabilirsiniz. Bir sonuç alamazsanız BİMER’e yazın.

  570. Antalya da oturuyorum, oğlum Akdeniz üniversitesine gidecek babasını bebekken kaybettik şimdi ondan maaş alıyor kyk yurt çıkarmı oğluma yurtta kalmak istiyor

  571. Kyk yurdunda hangi tarihten itibaren kalabiliyoruz ? Lütfen artık biri net bir bilgi versin ya

  572. İraz merhaba. Başvurular 3 Eylül 2018’de başlıyor. Yüksek ihtimalle çıkar. Başvuru yapıp bekleyin.

  573. merhabalar ben 2 yıllık bir bölüme başvuru yaptım.Annem ve babam asgari ücrete çalışıyorlar. 3 kardeş birlikte okuyoruz. bana kyk yurdu çıkar mı?

  574. Merhaba bnm babam emekli bi evimiz iki dükkanımız var kirada.ve abilerimin maaşları dikkate alınıyormu onu soracaktım burs ve yurt çıkar mı

  575. Yatay geçiş yapanlar için KYK başvuru tarihleri 3 eylülde değil daha ilerki bir tarihte açılıyor.

  576. Merhaba ben Antalyadan İstanbula yatay geçiş için başvurdum ama yatay geçiş sonuçları 13 Eylülde açıklanacak kyk yurt başvuruları da 3 eylülde başlıyor bizler ne yapacağız kyk da kalma ihtimalimiz yokmu

  577. Merhaba kardeşim için bir meslek yuksek okulu yazdık 2 yıllık bir bolüm. 2 yıllık bolumlere de yurt imkani veriyor mu kyk ? Sorumu cevaplarsaniz cok memnun olurum.

  578. Merhaba dun 10 eylülde yurtta kalabilir miyim diye soru sormuştum. 444 19 61i aradim ve yurt mudurlugunu aramamı söylediler. Aradim karşıdaki bayan bana niye burayı aradınız gibi bu yanıt verdi. Bu ne ilgisizlik anlamadım. Yurdumu aramami söyledi ve internette numarası yok yurdun. Lütfen kesin bilgi alıp buraya yazın lütfen. Eylül ayını ödediğimiz halde kalmak için yalvariyoruz resmen bu nedir ya

  579. Çalışsanız da çıkar Rabia hanım. Eğer maaşınız çok yüksek değilse tabi.

  580. Ben yurda gittigim de 18 yasima girmeme 3-5 gun kaliyor.yurtta 18 den kucuklerin velilerine vasi izin belgesi veriyor ve izin gunlerimizi nerde gecircegimizi ailemiz belirliyormus.18 olunca bu izin belgesi iptal olurmu? Cokk onemli lutfen a
    ailevi durumlarim var ve acilen ogrenmek isdiyorum

  581. Merhaba şimdi ise girdim çalışıyorum üniversite çıkarsa bende başvurmayı düşünüyorum devlet yurduna ve bursuna ama çalıştığım için bana çıkar mi şimdiden teşekkür ederim cevabınız için

  582. Merhaba.babam ciftci annem ev hanimi.ev ve araba var bi de bi tane tarlamiz var.dedemle birlikte kaliyoruz.yurt ve bur cikma olasiligi nedir?

  583. Elif hanım normalde kalabilirsiniz ancak KYK destek hattı 444 19 61 arayarak daha net bilgi alabilirsiniz. İçiniz rahat eder. Net bilgiyi aldıktan sonra buraya yazarsanız herkes öğrenmiş olur. Başarılar dilerim.

  584. Teşekkür ederim cevabınız için . Kesin 10eylulden itibaren kalabilirim dimi ? Çünkü uzak yerden geliyorum . Uçak biletimi şimdiden almam gerekli. Arkadaşım kendi yurdunu arayıp sorduğunda 17 eylül demişlerdi. Yurda göre farklilik gösterir mi ? Daha sonra mağdur olmak istemiyorum

  585. Merhaba. Iyi günler. Geçen sene de kyk yurdunda kaliyordum. Bu senede kalacağım. Eylülün 24unde okulum başlıyor. Ben eylülün kacindan itibaren kalmaya baslayabilirim kurs için erken gitmem gerekiyor. Yurtlar açık olur mu kalabilir miyim ? 3 eylül başvuru,10 eylül ilk yerlestirmeler diyorlar. 10eylulde Yerlestirmeler başladığı için 10eylulden sonra gidip kalabilir miyim ?

  586. Eda merhaba. Asgari ücretle çalışıyorsa baban yüksek ihtimalle burs çıkar. Yine yüksek ihtimalle yurt da çıkar.

  587. merhaba ,benim babam askeri ücretle çalışıyor annem ev hanımı, ev ve araba yok ama babamın bankada 4000 lira birikmişliği var bu benim burs almamda yurt çıkmasında olumsuz etki eder mi?

  588. Alper merhaba. Bu kadar gelire sahipseniz size KYK yurdu çıkmaz. Ancak babanın SGK primleri kaç tl üzerinden yatıyor? Yurt dışındaki gelirleri ülkemize yansıyorsa çıkmaz. Yansımıyorsa çıkar.

  589. KYK yurtlarında yalnızca üniversite öğrencileri kalabilir Yakup bey.

  590. merhaba benim babam polis aylık 5 binlira maaşı var anca 3.500 tlsi bankalara krediye gidiyor aslında sormak istedigim baba maaşının etkisi burda yüksek mi? yüksekse bu kesilen kredileri göz önünde bulundururlar mı?ayrıyeten sahip oldugumuz evimiz ve arabamız var bunlarda kyk çıkmasında etkili mi?teşekkürler.

  591. Öncelikle merhaba benim kız arkadaşım yurtta kalması gerekiyor ama henüz lise son öğrencisi son senesi olduğu ıcin yurtta kalması gerekiyor bir kız öğrenci evi ayarlamıştık sonradan bize onay vermediler kanunların değiştiğini o öğrencinin o yurtta kalamiyacagini söylediler böyle bir kanun varmi yada nasil böyle olabiliyor

  592. Merhaba babam yurtdışında çalışıyor ve maaşı 8000 ama üstümüze 3 tane icra var babamın üstüne de ev araba yok annem ev hanımı yurt çıkarmı ?

  593. Cihan merhaba. 444 1961 KYK destek hattını arayarak bilgi alabilirsin. Maalesef bu konuda net bilgim yok.

  594. Farid merhaba. Yabancı uyruklu öğrenciler için de KYK başvuruları açılmaktadır. Yanlış anlama lütfen Türk olduğunuzu biliyoruz ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dışındaki ülkelerden gelen kişileri kastediyorum. Sizler için de KYK başvuruları açılmaktadır. 3 Eylülden sonra KYK’nın sitesini takip edin, başarılar dilerim.

  595. Merhaba.Ben Azerbaycanlıyım. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesine kayıt yaptırdım. KYK yurtlarını kullanabilir miyim?

  596. İyi günler. Daha önce başka bir yurtta kalıp yarıda bırakan biri başka bir yurda başvurabilir mi?

  597. Hilal merhaba. Maalesef güvenlik için bu tarz önlemlerin alınması gerekiyor. 500 kişilik bir yurtta bu tarz olayların olması kaçınılmaz oluyor.

  598. Benim kafam çok karıştı 2.öğretime burs çıkmaz diyorlar zaten harç parasını ödüyorsa vardır diyorlar biraz Bilgi verebilir misiniz ?

  599. Yangın tehlikesi bahanesiyle su ısıtıcısı bulundurmamak çok saçma, biz çocuk değiliz ne de olsa. Umarım yemekhaneden sıcak su alabiliyoruzdur. Çayı da mı parayla alıcaz?

  600. Eyüp bey merhaba. Anladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi değil. Bu durumda yüksek ihtimalle burs ve yurt çıkar size. Bu hakları elde ettikten sonra ailenizin maddi durumu düzelirse bursunuz kesilmez, yurttan çıkarılma gibi bir durum da söz konusu olmaz. Bursun kesilmesinde başarısızlık, disiplin cezası alma gibi durumlar etkiler. Yurttan çıkmada da yurt kurallarına uymama durumlarında söz konusu olur. Başarılar dilerim.

  601. Kübra hanım merhaba. Burs ve yurt çıkma ihtimali diğer öğrenci ve şehirlere göre aynıdır. Söylediğiniz gibiyse size burs ve yurt çıkar diye tahmin ediyoruz ancak kriterleri KYK yetkilileri belirliyor. Bu yüzden net bir şey söylemek mümkün değil. Burs ve yurt konusunda kesinlikle torpil gibi bir durum söz konusu olamaz. Ankara’da okumak istiyorsanız ona göre tercihinizi yapın. Başkalarının söylediği yanlış bilgilere kulak asmayın. Başarılar dilerim.

  602. Seda hanım merhaba. Evet rastgele belirleniyor. Yani KYK yurt başvurusu yaparken X yurdunu seçeceğim diye bir seçenek karşınıza çıkmıyor.

  603. Merhaba KYK yurt için başvuru yaptığımızda çıkacak olan yurt rastgele mi belirleniyor?

  604. merhaba ,ben bu sene üniversiteye başlıcam ve ankara da okumak istiyorum ama orada burs ve yurt cıkma ihtimali az diyorlar gerçekten böyle mi?(bu arada aielim üstüne kayıtlı ev ve araba yok babam askeri ücretle çalışıyor annem ev hanımı bana çıkar mı sizce ? )bu yurt ve burs konusunda torpil söz konusu olduğunu duydum gerçekten de var mı böyle bir şey eğer varsa Ankara dan ümidi kesmelimiyim.Yardımcı olursanız çok sevinirim

  605. Babam yaklaşık 6 aydır işsiz işsizlik maaşı alıyor ev araba yok burs ve yurt çıkar mı aynı zamanda diyelim ki yurt ve burs çıktı babamdan iş buldu bursu veya yurdu etkiler mi ?

  606. Yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler için yurt başvurusu ayrı açılıyor. Başvuru yapmanız gerekmekte.

  607. Geçtiğimiz yıl kyk da kaldım. Bu yıl başka bir şehre yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Oradaki kyklara nakil yapabilir miyim? Yoksa tekrar mı başvurmam gerekir?

  608. Ben yurtta kalıyorum ankarada. Acaba ne zaman açılacak kyk yurtları? Okulum 10 eylülde açılıyor yardım.

  609. Merhaba Nagihan hanım. Araba önemli bir kriter ama her evde bir araba var zaten. Önemli olan modeli vs. hat, modem etkili değil.

  610. Merhaba, Babamın üzerine araba var yurt çıkmasında bu çok etkili mi? ve babamın üzerine birkaç tane telefon hattı modem olması da yurt çıkmasında etkili midir?

  611. Ben RTE üniversitesi okumak istiyorum devlet yurdunda ücret alınıyormu ne kadar alınıyor?

  612. Ben üniversite adayıyım RTE iktisat okumak istiyorum yurt devlet yurdumu yani ücret ödemek gerekiyormu

  613. İzmir katip çelebi üniversitesi tercih etmeyi düşünüyorum ama İzmir de yurt çıkma ihtimali daha mı düşük İstanbul da oturuyorum.
    Ayrıca kyk yurt çıkma koşulları nelerdir?
    Teşekkür ederim

  614. Ziya bey merhaba vakıfta okuyanlar da kyk yurdunda kalabilir, burs kredi başvurusu yapabilir.

  615. Ben beykent üniversitesi yüzde 50 burslu diş hekimliği düşünüyorum. Vakıfta okuyanlarda kyk başvurusunda bulunabiliyorlar diye duydum. Doğru mudur? Kabul görme şansı devlete göre daha mı az olur. Bilgi verseniz?

  616. Arkadaşlar ben Samsun da okuyorum. Kampüs içinde bir yurtta kalıyorum odalar üç kişilik banyo wc odanın içimde . Temiz güzel tavsiye ederim

  617. İstanbul avrupa yakasında oturuyorum anadolu yakasında fizyoterapi düşünüyorum kyk yurdu çıkar mı

  618. Eyüp merhaba. 2.öğretim bölümde okumanız yurt ve burs çıkması için bir avantaj veya dezavantaj değildir. Örgün öğretim öğrencileriyle aynı kriterlerde değerlendirilirsiniz.

  619. Okul öncesi 2.öğretim okuyacağım yurt ve burs çıkmasına engel mi ev araba herhangi bir şey Yok annem çalışmıyor sadece babam çalışıyor ev de kira

  620. Merhabalar,
    En iyi devlet yurtları hangileri bir sıralama yapabilir misiniz?
    Örneğin Tekirdağ NKÜ de bir odada 4 kişi, 2 ranzalı yatak ve 2 dolapla kalıyor. Duşlar odanın içinde değil bu durum çok iyi değil bana göre. Normal bazalı yatak ve odada duş bulunan yurtlar hangi üniversite öğrenebilir miyim?

  621. merhaba ben başka bir ilde myo okumayı düşünüyorum. myolular da devletin kyk yurtlarından faydalanabilirler mi?

  622. Ben bulunduğum yurda bugün oda degisikligi talebinde bulundum. Onlar da durumumdan dolayı kabul ettiler. Lakin sistem hata verdi. Acaba yaz tatili olduğu için mi degisiklik olmadı?

  623. Kübra hanım merhaba. KYK’da çıkan öğrenciler hem burs hem kredi başvurusu yapabilir. Burs çıkmazsa bile öğrenim kredisi başvurmanız halinde her öğrenciye çıkıyor.

  624. Diyelim ki kyk çıktı aynı zamanda öğrenim kredisinede başvurabilir miyiz? Çıkar mı?

  625. Muhammet bey merhaba. Sigortalı bir işte çalışmak KYK yurdunun çıkmasına engel değildir. Ancak KYK yurtlarının kontenjanı çok az. Bu yüzden yurtlara genellikle maddi durumu kötü olan öğrencileri alıyorlar. Sigortalı bir işte çalışmanız KYK tarafından görünecektir. Bu durumda yurt çıkma olasılığınız azalır.

  626. Şeyma hanım merhaba. Faturaların adınıza olması yurt çıkmasına engel değildir. Yurt çıkmasında kriterler maddiyatla alakalı. Ailenizin maddi durumu nasıl? Üstünüze ev, araba var mı? Varsa değerleri neler? Düzenli olarak banka hesabınıza para yatıyor mu? Bakmakla yükümlü olduğunuz kişi var mı? (Dede, büyükanne, özürlü kardeş gibi) Bu ve benzeri kriterlere bakılıyor.

    Başarılar dilerim.

  627. Öncelikle merhaba ;
    Ben ailemle yaşıyordum bu sene onlardan ayrılıyorum su faturaları falan benim adıma. başka şehre taşınıcam ikametgah aldırmak zorundayım faturaların benim adıma olması yurt çıkmasına engel olur mu. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  628. Ben istanbul da hazırlık okudum Kyk yurduna başvuru yapmamıştım ve hazırlık tekrarına kaldım bu sene başvuru yapma hakkım var mı

  629. Iyi günler devlet yurtlari yabanci ogranci aliyormu bilgisi olan acil

  630. Merhaba,kyk yurdu çıkmasa bile bu yurtlarda eğitim dönemi içerisinde misafir olarak kalabiliyor muyuz?

  631. Merhaba , ben sene içinde kyk yurdunda kalmiyorum yani bana kyk cikmadi. Ancak yaz okulu için gelmek zorundayım. Bu sebeple kyk da misafir öğrenci olarak kalabilir miyim ?

  632. Kyk yurdunda kaliyorum 3 ayliginasigortali bi iste calisiyorum yurt kaydim icin bi sorun arz edermi

  633. Havva hanım merhaba. Yurt başvuruları ağustos ayında yapılıyor. Başvuru sonuçlandıktan sonra ikametini alırsanız daha sağlıklı olur. İkametini alırsanız yurt çıkmaz.

  634. merhaba kızım akdeniz üniversitesinde okuyor korkutelinde annaanesinin yanında ikamet edecek bu yıl ikametini oraya aldırtacağız ama gelip gitmekte sıkıntı yaşayacağı için yut başvurusu yapacağız acaba ağustosa kadar ikameti alınacak anneannesinin oraya çıkarmı acaba ağustosta başvuru yapsak yada seneye yapsak

  635. Lale hanım merhaba. KYK yurdu öğrenci ve ailelerin maddi durumuna göre çıkmaktadır. Anne ve/veya babanızın işi, maaşı, ev ve arabanızın olup olmaması, üzerinize kayıtlı arsa/aranizin olması gibi kriterler değerlendirilmekte. Dürüst olarak konuşmak gerekirse KYK bursu çıkması için kriterler çok sert. Örneğin üniversite okuduğum dönemde üç kardeş birlikte üniversite okuyorduk. Ailemin üzerine ev yoktu. Babam memur annem asgari ücretle çalışıyordu ve KYK yurdu çıkmadı. Hatta KYK bursu da çıkmamıştı.

  636. Merhaba.Bazı sorularım olacak.
    KYK yurdu kime,neye göre çıkıyor ? Varlık konusuna bakıyorlar mı ?
    Örneğin 3 kardeşiz. Babam memur.Annem çalışmıyor.Ev,vs bir şey yok.
    Aynı zamanda yarı özel yurda başvuru yapsam kesin yer gelir mi? Açıkta kalna ihtimalim var mı ?

  637. Oglum kendi istegi ile kyk yurdundan ayrildi, tekrar donse donrbilir mi?

  638. Mükerrem merhaba. Yurtta sigara içmek KYK yurt yönetmeliğine göre uyarı cezası gerektiriyor. Muhtemelen siz de uyarı cezası almışsınız. Uyarı cezası alanların yeniden başvuru yapamayacağına dair bir hüküm yok. Ağustos ayında yeniden KYK yurtlarına başvuru yapabilirsiniz.

  639. Yurtta sigara içerken yakalandım ve atıldım tekrar kyk yurdunda kalma şansım var mıdır varsa nasıl ?

  640. Gülşen hanım merhaba. KYK yurt başvuruları ağustos ayında başlıyor. Başvuruları takip edip başvurunuzu yapın. Yurt çıkarsa müdürlükten izin alabilirsiniz. Herhangi bir sorun çıkmayacaktır.

  641. Mrba ben aksaray devlet yurdunda kalmak istiyorum haftasonu da koyume gitmek istiyorum buna izin veriyolarmi mazeretim varda cocuklarimin yanina gidicem gelicem her haftasonu

  642. @Nigar merhaba. Yabancı öğrenciler kalabilir devlet yurtlarında ancak başvurular ağustos ayında yapılıyor.

  643. Merhaba,yurta lise ogrencisi kalabilirmi?Turk vatandaşi degil oturma izni her şeyi var.Bir yillik peşin odeme yapmak istiyoruz.Teşekkürler

  644. Merhaba ben eskiden KYK yurdunda kalıyordum iZin aldığım günlerin ciktisina nasıl ulaşabilirim

  645. Merhaba. KYK dan kendi isteğimiz ile kayıt sildirip 1 yıl ya da daha fazla özel yurtta kaldıktan sonra tekrar senenin başında KYK ya başvuru yapabiliyor muyuz? Yani KYK dan çıktığım için bana sıra gelmede problem yaşayabilir miyim?

  646. Ben daha önce devlet koruması altında kaldım bundan 3 yıl önce geçmiş zaman. Yine de bana öncelik sağlanıp devlet yurdu çıkar mı

  647. Merhaba ben kyk yurdunda kaliyorum guz doneminde izin almayi unuttugum icin uyari almistim simdi bahar doneminde bir kez daha unuttum bana ayda 3 kez alirsaniz atilirsiniz dediler simdi uyari mi alacagim kinama mi

  648. @havar merhaba. KYK, öğrencilere kahvaltı ve diğer öğünler için belli miktarda ödeme yapıyor. Ödemeyi aşan kısmı için ek ücret ödemeniz gerek. Tüm yurtlardaki ödeme sistemini bilmiyorum. Yurt müdürlüğüne giderek bu durumu açıklamanızı tavsiye ediyorum. Yine sorun düzelmezse KYK destek hattını arayarak şikayet bildirimi oluşturun. Başarılar dilerim.

  649. Ben yurtta kalıyorum. Çoğu yurtlarda kahvaltı da ekmek ve çay ücretsiz verilirken bizim tablet alınca ücretsiz alabiliyoruz.Tüm yurtlarda ucretsiz olmasi gerekmez mi?bu konu
    hakkında beni bilgilendirebilir misiniz

  650. Merhaba. İl müdürlüğüne gidip konuyu görüşebilirsiniz. Yine çözüm olmazsa BİMER ve CİMER’e yazabilirsiniz.

  651. Ben yurttan suçsuz olduğum hallde yurttan atıldım elimde delilimde var ve bu delili aile sorunlardan dolayı yurt müdürlüğüne gitmedim ve beni yurttan atmışlar kendimi nasıl ifade edip yurda aldırabilirim

  652. Eda hanım merhaba. Çıkmaması için bir engel yoktur. Seneye yeniden başvuru yapabilirsiniz.

  653. bu sene kyk yurduna gitmesem 2.sene kyk yurt başvurusunda tekrar başvursam gene kyk çıkarmı acaba

  654. Başka yurda nakil oldum fakat eski yurduma geçmek istiyorum ne yapmalıyım

  655. Bahar hanım merhaba. Yazın yurdunuz kapansa da eşyalarınızı aynı il içinde yazın açık olan yurda aktarabilirsiniz. Bu konuda mağduriyet yaşamazsınız.

  656. Yazın yurtlar açık olacak mı ? Bütün eşyalarımızı eve geri götürmek zorunda mıyız?

  657. Yetenek sınavı ile giren öğrenciler için de KYK başvurusu açılmıştı. Haberiniz yoktu sanırım. Hayvan beslemek yasak yurtlarda oyuncağa karışacaklarını sanmıyorum.

  658. Merhaba ben 4 yıllık bir üniversite kazandım ilk yılım ve yetenek sınavı ile girdiğim için kyk başvurusu yapamadım şuan özel yurttayım seneye kyk istiyorum ama odalara mesela benim balığım var sokmak yasak mı yada bir arkadaşım oyuncak ayı aldı odaya getirsem bi sorun olur mu? Cevaplarsanız sevinirim

  659. Kyk da kalıyorum evimden getirdiğin zeytin,yağ vb.kahvaltılık ürünleri odama çıkartmama izin verilmiyor bu yasak mı eğer yasaksa odadaki buzdolaplarını ne için kullanıcaz biz.

  660. 2018 Devlet yurtları fiyatları ne kadar? Odalara göre değişiyor mu ücretler? Bir de İzmir’de Ege Üniversitesi KYK devlet yurdu var mı?

  661. Kyk ya başvuru yaptım yurt ücretini depozitosuyla birlikte yatırdım 450 ₺ taahhütnameyi onayladım ama öğrenci belgem ve fotoğrafı götürüp yurda yerleşmedim. Şimdi gitmekten vazgeçtim yatırdığım paranın hepsini alabilirmiyim ??

  662. Merhaba kyk da kalıyorum ikinci öğretimim derslerim zaten çok geç saatte bitiyor yurt, okul yemeklerini çok yiyemiyorum 12 den sonrada yurda dışardan bişey sipariş edemiyoruz bu konu hakkında ne yapılabilir?

  663. kyk yurduna kayıtlı olmayıp üniversimin dışında başka bir şehirde kyk yurdunda misafir olarak kalabilir miyim

  664. yurda girmek istemiyorum ailem zorluyor yurt kazanmamak için ne yapabilirim

  665. Istanbul anadolu yakasında yeni bir kyk kız yurdu yapımı var mı?

  666. Hayır yalnızca üniversite öğrencileri barınabilmektedir.

  667. Yarıyıl tatilinde kyk da kalabiliyor muyuz Butlerden sonra da

  668. Zeynep merhaba. Yedekler bir sonraki KYK başvuru sürecinde sıfırlanıyor. Yeniden kayıt yapmanız gerek. Yedek yerleştirmeler 2018 bahar dönemi sonuna kadar devam eder. Tabi genel bazlı değil yurt bazlı devam eder. Örneğin Ankara’da ABC kız yurdunda 2 kişilik yer boşaldıysa sadece o yurttaki boş kontenjanlara ait alım yapılır.

  669. Eğer bu sene kyk yurdu çıkmazsa seneye yedeklerden kaldığımız yerden mi devam ediyoruz yoksa yeniden kayıt yaptırmamız mı gerekiyor. Bir de İstanbul Anadolu yakasında yeni kyk yurdu açılma ihtimali var mı? Son olarak yedek yerleştirmeler ne zamana kadar devam edecek? Şimdiden teşekkür ederim.

  670. Aileye izin aldığımızda bilgi gidiyor mu yada görebilecekleri bir sistem var mı

  671. Yurtta yer yoksa maalesef bu tarz uygulamalar olabiliyor. Yurt müdürlüğüyle irtibata geçin. Eğer bir sonuç alamazsanız KYK il müdürlüğüne şikayet başvurusu yapabilirsiniz. Uyku, yemek, ders saatlerinin tamamı farklı bu yüzden odada kalan herkesin düzeni bozulur.

  672. Merhaba, yurtta 5. Yılım (1 yıl hazırlık ) bu sene oda arkadaşlarım değişti güz döneminin sonunda.ben 2. Öğretimim yeni gelen arkadaşlar 1. Öğretim. Normalde katlar bile ayrılır 1.-2. Öğretim diye. Bunu şikayet etsem yani böyle odalarda karma öğrenci yerleştirme gibi bir durum söz konusu mu?

  673. Merhaba ben kibristta okuyorumda yurtta kalmak içinbelli bir ortalama gereklimi? Cevaplarsaniz sevinirim teşekürler!!!

  674. MERHABA BEN YURTTA KALIYORUM VE YAZ TATİLİ GELMEDEN YANİ OKULLAR KAPANIR KAPANMAZ KAYIT SİLDİRSEM OKUL AÇILINCA GERİ BAŞVURABİLİYOR MUYUM? HER HANGİ BİR SAKINCASI VAR MI?

  675. Merhaba. Yurt yönetimine göre bazı kurallar esnetilebiliyor. Çiğ köfteye izin vermeme epey garip olmuş. Maalesef KYK yurtlarında odalarda yemek yapılması yasak. Çiğ köfteyi de bu yasağa dahil ettiler sanırım.

  676. Selâmun aleyküm kyk yurdunda kalıyoruz farklılık olsun diye yemek olarak çiğ köfte yapacaktık ama izin vermediler yasak dediler sebebini öğrenebilirmiyim yemek yapmak nie yasak …

  677. Merhaba ben yurtta kalıyorum yurt kuralları ile ilgili bir sorum olacak. Acaba biz odada yokken bir güvenlik görevlisi ya da bir memur odaya girip eşyalarımızı fotoğraflama hakkına sahip midir? Değilse eğer şikayet için ne yapmalıyız? Teşekkürler :)

  678. Merhaba kyk yurdunda kalmaktayım oda düzenini değiştirmemizin bi sakıncası var mi?

  679. Ayrı internet bağlantısı yasak Oğuzhan bey. Çözüm yolu olarak mobil internet paketi alıp onu kullanabilirsiniz basit işleriniz için. Film izleme gibi işlemleriniz için bilgisayarınızı internetin çektiği bir yere götürebilirsiniz. Bunun dışında yapabileceğiniz bir şey yok gibi duruyor.

  680. Merhaba. Kyk en kosese bir odada kaldigim icin internet hic cekmiyor. Internet baglattirmaya izin veriyorlarmi vermiyorlarsa nasil bir cozum yolu tavsiye edersiniz

  681. Merhaba kyk yurdunda izinli olduğum gün o günkü yemeği alamıyorum.Daha doğrusu muaf oluyorum ben böyle saçma şey var mı

  682. Izinler şuan ailelere bildirilmiyor fakat daha sonradan bildirilme ihtimali var mıdır ? Lutfen kesin bir bilgi ile yatilayabilir misiniz ?

  683. Asya hanım merhaba. Bu durumu KYK’nın web sitesinde yazan telefonu arayarak bildirebilirsiniz. En hızlısı BİMER’dir. Sorunun çözümü için BİMER’e internet üzerinden şikayet dilekçesi yazabilirsiniz.

    Yurt personeli temizlik haricinde izinsiz olarak odanıza giremez. Şikayetiniz varsa da yurt müdürlüğüne ileterek sorunu çözebilirsiniz. Başarılar dilerim.

  684. Benin kaldigim kyk yurdunda iki yildir wifi yok inşaati bahane ediyorlar ve bişi daha soracam ben istemedigim sürece yurtta çalişan personel odama girebilir mi giremez mi

  685. Yurt müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Sonuç alamazsanız İl müdürlüğüne dilekçe yazın. Yine sonuç alamazsanız BİMER’e yazın.

  686. Kyk yurdunda kalıyorum odanın önündeki acil çıkış kapısına masa tenisi koymuşlar ve yerini değiştiremeyiz diyorlar. Bu durumda ne yapmalıyım? Hem oynayanlar ses yapıyor hem de topun sesi beynime beynime geliyor.

  687. istanbul anadolu yakasında yeni açılacak kız öğrenciler için devlet yurdu varmı

  688. Aliye merhaba. KYK yurtlarında ücrete dahil hizmetler; Yatak, yemek, ısınma, elektrik, su… Yani yurt ücreti haricinde herhangi bir ücret ödemezsiniz.

  689. yurda yiyecek içecek sokulması yasak mı (alkol vb maddeler hariç tabi)

  690. Kyk yurdunda yatak parası ve benzeri ek para alınır mı ?

  691. Yasal olmayan işlere kalkışmayın yurttan atılabilirsiniz.

  692. Dışardan arkadaşımı yurt güvenliginden habersiz yurda sokup çıkarken güvenlige yakalanırsak yurtta kalan ögrencinin ne gibi cezasi olur ?

  693. Merhabalar kyk yurtlarında ezan okunması ile ilgili bilgisi olan var mı , serbest mıdır

  694. Zuhal hanım merhaba. Öncelikle yurt müdürlüğüyle iletişime geçilmesi lazım. Tıp öğrencilerinin ders yoğunluğunu dikkate almaları lazım. Eğer olumsuz dönüş olursa KYK İl Müdürlüğüne dilekçe yazın. Detaylı bilgi almak için KYK destek hattınızı aramanızı tavsiye ediyorum. Telefon numarası: 444 19 61

  695. iyi günler kızım bu sene bolu İzet baysal tıp fakültesini kazandı kyk yurdu çıktı yalnız oda arkadaşları ikinci öğretim ders çalışmada zorluk çekiyor oda değişikliği dilekçe verildi fakat becaiş dışında değişiklik yok denildi yeni olduğundan kimseyi tanımıyor bir ay süredir odası hala değişmedi ne yapabiliriz .Yurtlarda ayrı çalışma odaları yok mu böyle bir imkanda yok zorluk çekiyor.Genelde tıpçıları aynı odaya alıp ayarlama yapılıyor diye biliyorum bu uygulama yurtlara göre değişiyor mu çoğu yurtlarda bu var Ayrıca kızım A blokta kalıyor tıp öğrencilerin çoğu C blokta imiş C bloğa ders çalışmaya dahi geçişe izin verilmiyor bu mümkünmü tamam güvenlik ama arkadaşlarının odasına bile bloklar arası geçiş yok ne yapabiliriz .Özellikle oda değişikliği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim

  696. Songül hanım merhaba. Şuan yurt başvuruları bitti. 2018-2019 eğitim yılı için yurt çıkması için ikametgahınızı ailenizin bulunduğu il sınırları dışına almanız gerekiyor. Tabi özel durumlar mevcutsa bunu dilekçede belirtip KYK’ya iletebilirsiniz. Gelen cevaba göre işlemlerinizi yaparsınız.

  697. Odanızda bir sorun yaşıyorsanız yurt müdürlüğüne başvurmalısınız. Orası çözüm değilse KYK İl Müdürlüğüne gidip dilekçe verebilirsiniz.

  698. merhabalar hocam ben ikametgahımı degiştirmek zorunda kaldım yurda geçmek istiyorum başvuru şartlarından biri okul ailenin yaşadıgı il sınırlarında olmamalı olursa başvuru geçersiz sayılır.. ben 23 yaşındayım ailemin ikemetgahı okudugum okulun bulundugu ilde ama onların yanından tasinmak zorundayım onlarla yaşamakta istemiyorum, ilçeye geçecem bireysel adres degişikligi yaptım benim ikemetgahım mı baz alınip değerlendirilecek yoksa ailemin ikemetgahı mı, eğer ailemin adresi baz alınirsa yurt çıkmayacak… bu durumda ne yapmalıyım yurt başvurum değerlendirilir mi? cevap verirseniz sevinirim teşekkürler..

  699. Merhaba…kyk yurdunda kalıyorum.yeni çıktı….ama aynı sınıfta olduğum kız arkadaşımla aynı odada kalmak istiyorum.arkadasım odasında şu an tek kalıyor.ama oda değişimlerine izin vermiyorlar.oda degisimin olması için başvuracağım yetkili bir yer varmı

  700. Ben Rize de devlet yurdunda kaliyordum.Okulu uzatttım ancak dilekçe verip tekrardan kalma şansı kazandım.Barınma sıkıntısı yok ama yemekler hakkında bilgi verir misiniz.Yemek hakkından da faydalanabilir miyim?Şimdiden teşekkürler.

  701. Maalesef özel yurtlarda bu tarz şeyler oluyor. Yurt müdürüyle anlaşmaya bakın aksi halde mahkemelik olabilirsiniz.

  702. Merhaba kyk yurduna başvurmuştum ilk aşamada çıkmadı yedeklerden şimdi çıktı ama kaldığım özel yurt benden bir dönemlik anlaşma yaptık ücretin yarısını istiyor daha bir ay kaldım. Meb e bağlı yurtlarda %10 luk kısım ödendiyse ödeme yapılmadan çıkışabiliyor diyor arkadaşlarım lütfen yardımcı olun ne yapı cam kyk ya geçmek istiyorum

  703. Ben yarı özel bozok erkek ögrenci yurdunda kalıyorum yozgatta 4 sinifim. Odalarda calişma masasi yok. Calişma salonundan sigara içrk için disari cıkılıyor ve cok dikkat dagitici ve soguk oluyor. Odama masa cektim diye sürekli uyaeu alıuorum… Yasak mı odaya masa cekmek

  704. Bu yurt yasağında su ısıtıcı uyarma cezası olarak geçiyor maddeleri okudum ama yurtta güvenlikçiler bu uyarmadan su ısıtıcılarına el koyuyor yani bunu nasıl açıklamak gerek cevap bekliyorum teşekkürler

  705. Aileme yakın bir şehirde okuyorum haftasonları ailemin yanına gitmek istediğimde tekrar evci iznimi almam gerekiyor

  706. Halil İbrahim bey maalesef yok. 11 Eylül tarihinden itibaren yedek sıradakiler yerleştirilmeye başlandı. Dilerseniz sorununuzu Twitter’dan @KYK_DESTEK hesabına yazın. Net cevabı bu şekilde öğrenebilirsiniz.

  707. Hayır özel yurtla taahhüt yapmadın şu an kyk geri dönme şansım yok mu acaba

  708. Halil İbrahim bey merhaba. KYK yurduna kayıt yaptırmadıysanız hakkınız yandı ve yerinize yedek sıradakiler yerleştirildi. Üstelik özel yurt ile senelik taahhüt yaptıysanız çıksanız bile yıllık ücreti ödemenizi isteyebilirler.

  709. Ahmet bey merhaba. Üniversitenize en yakın yurda gidip müdürle konusun çözüm bulacaktır.

  710. Kyk yurt hakkı kazandım yalnız farklı nedenlerden dolayı özel yurta gittim ve şu an pişmanım kyk yurduna geri dönebilir miyim

  711. Okuduğum şehirde fakülteme 30 km uzaklıkta bir yurt çıktı yalnız fakülteme yakın kyk yurtlarının birinde konaklamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ve yapma şansım ne kadardır?

  712. Ramazan bey merhaba,
    1- Hem kyk bursu alabilir hem de yurtta kalabilirsiniz.
    2- Evet doğrudur. Ancak çalışma gibi durumlarda yurt yönetimi esneklik gösterebilir.

  713. 1. Hem Kyk bursu hakkı, hem yurt hakkı çıkar mı?

    2. Yurda giriş-çıkış derken hafta içi ve hafta sonu yurtta kalan öğrenci 23.00-06.00 arası yurdun içinde olması zorunlu mu?
    Teşekkürler.

  714. Yarı özel yurt ayrımı kaldırıldı. Ancak bu 8 kişilik olacağı anlamına gelmiyor. 8 kişi çok fazla. Elbette hak değil.

  715. iyi gunler ben yari ozel yurdunda kaliyorum 3 yildir bu yil odamda bir takim degisiklikler yapmislar benm odam 4 kisilikken simdi 8 kisilik olmus acaba bu mumkunmudur 8 kisilik oda olabilirmi tuvalet banyo odanin icinde ve bir sekilde 8 kisi boyle nasil idare edebilir magdur durumdamiyiz yoksa ne yapsalak haklarimi?

  716. Nurgül hanım merhaba. Ankara’da yedek sıra çok hızlı ilerliyor. Haftada iki gün pazartesi ve perşembe yedek listeler açıklanıyor. Tahminen 2 hafta içinde yurt sırası gelir. KYK’nın sitesini sürekli takip etmelisiniz.

  717. Oğlum Ankara 462 yedekte acaba yurt çıkma olasılığı nedir?

  718. İstanbul’da 317. yedekteyim tahmini ne kadar sürede bana çıkar çok teşekkür ederim şimdiden.

  719. Evet sessiz bir ortamda ders çalışabileceğiniz alanlar mevcut.

  720. hocam merhaba ben tıp öğrencisiyim düzenli bir şekilde ders çalışmam gerekiyor odalarda masalar vs olduğunu biliyoruz fakat oda dışında harici toplu çalışma salonu kütüphane vs. gibi bir yer var mı herkesin ders çalışabileceği bir yer ?

  721. Mrb ben Afyon’da bi kyk yurduna kayıt yaptırdım yurt ne zamana kadar açılır acaba?

  722. Yarı burslu yurt diye bir yurt türü yok. Yedek 7.000 çok fazla KYK yurt yedek yerleştirmeleri düzenli takip edin lütfen. Sanıyorum İstanbul’da okuyorsunuz. 3-4 aya sıra gelebilir. Başarılar diliyorum.

  723. Özel ünide okuyorum yarı burslu bana yurt çıkar mı yedekteyim 7000 de

  724. Betül hanım merhaba. Yurt asil kayıt ekranında sizden istenilen belgeler yazmaktadır. Bu tarz belgeyi göremediyseniz lütfen KYK’nın web sitesini araştırın. Başarılar ;)

  725. Bir sitede ”Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.” yazılmış. Çoğu yere baktığımda kan grubu belgesi tarzı bir şeye rastlamadım. Acaba doğru mudur ?

  726. Yurda dışardan küçük bir gardrop getirebilir miyim? Kyk dolapları çok küçük de.

  727. Gamze hanım merhaba. KYK yurtları 10 eylül tarihinden itibaren açıldı. Ders günü gelmeden de yurtta kalabilirsiniz.

  728. Yağmur hanım merhaba. Sorulara hızlı bir şekilde yanıt vermeye çalışıyorum. Gözümden kaçmış sorunuz kusura bakmayın. Yurt ücretleri belirlenirken dikkate alınan hususlar;
    1- Odalarda kalan kişi sayısı (Örneğin odada 2 kişi kalıyorsa yurt ücreti 280 TL; odada 6 kişi kalıyorsa yurt ücreti 185 TL gibi)
    2- Yurdun imkanı (Her yıl yurt inşa ediliyor. Tabi eski yurtlar da halen faaliyette. Tabi ki eski yurtlar imkan bakımından daha sınırlı olabiliyor. Bu yüzden yeni yapılan yurtların ücretleri daha fazla.
    3- Odaların imkanı. KYK yurt odalarının bazılarında tuvalet ve banyo oda içlerinde yer alıyor. Bazılarındaysa katlarda ortak. Bu ve benzeri imkanlardan dolayı da yurt ücretleri değişiklik gösteriyor.

    Sizin duruma gelecek olursak; tahminen aynı yurdu kazanan arkadaşınızın bloğu farklı. Bloklar arası imkanlar değişiklik gösterdiği için ücret farkı oluşuyor. Bunun yanında odada kalan kişi sayısı da ücreti değiştiriyor. Her ikinizin de yurt odasında aynı sayıda öğrenci olmayacağı için de ücret farkı oluşabilir.

    Başarılar diliyorum.

  729. Bölümümün dersleri 18 eylulde basliyor fakat ben asil yurt kaydi icin 13-15 arasi gidecem kaydi yaptiktan sonra ders gunu gelmeden yurtta kalamaz miyim.

  730. Daha öncede sormuştum ama cevap gelmedi yurt ücretleri neye göre belirleniyor benimle aynı yurdu kazanan arkadaşımın benimle ilk kayıt ücreti farlı bunun nedeni nedir acaba cevaplarsaniz memnun olurum

  731. Devlet korumasında daha önce kaldım bana yurt çıkar mı yalnız şuan kalmıyorum

  732. Sümeyye hanım merhaba. Asgari ücretten fazla ödeme almazsanız bir sorun olmaz.

  733. KYK da kalırken sigortalı bir işte çalışabilir miyiz? Otamatik olarak yurt atar mı bizi?

  734. Abdurrahman Gürses kyk yurdu hakkinda bilgi alabilir miyim?

  735. Gizem Nur hanım merhaba. KYK yurtlarında çizim odaları yok maalesef.

  736. Cemre hanım merhaba. Geç dönüş için özür diliyoruz. Yarı özel yurt ayrımı kesin olarak kalktı. Daha önce yurt başvurusu yaparken yarı özel yurt seçimi diye bir seçenek vardı. Şuan yok.

  737. Şerife hanım merhaba. Bu durumu BİMER üzerinden yazarsanız çok hızlı çözüm bulunacaktır.

  738. Ben gazi eşiyim gazi ve şehit çocuklarına yurtlarda öncelik var fakat benim çocuguma yurt çıkmadı sebeb aylık gelirimizin yüksek olmasıymış ve üstelik kızımda üniversite okuyor o yerleşti nasıl oluyorda oğlum yerlesemedi anlamış değilim aydınlatırsanız sevinirim

  739. KYK bizi yurtlara ayırırken oda seçimine izin veriyor mu? 2-3-4 kişilik diye yoksa otomatik olarak kendisi mi atıyor? Bir de yurttan bir kez ayrılırsak bir daha asla kayıt olamıyor muyuz? Bir de odada kaldığımız insanlardan rahatsız olduğumuz takdirde oda değişikliği yapabiliyor muyuz?

  740. Peki yarı özel yurt ve genel yurdun ücretleri aynı mıydı birde benim yurdumun ilk kayıt ücreti 507 lira bu depozito ücretlerini ve asıl aylık ücreti ne kadar olduğunu nasıl öğrenebilirim

  741. Merhaba. Öncelikle çok faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık. Benim sorum şu : yarı özel yurtlar kesin kalktı mı çünkü çok fazla duydum herkes bahsediyor yarı özel yurt bilmemne diye ben de bir türlü bilgi edinemedim bununla ilgili ilk kez burda gördüm. Şimdiden teşekkür ederim :)

  742. Diyarbakır süleyman bin halid kız yurdu kayıt ücretleri neden yayınlanmamış

  743. İlk kayit ucreti odedikten sonra tekrar eylul ayi yurt parasi verilecek mi?

  744. en fazla 6 kişilik odalar yazıyor.Lakin benim yurtta 8 kişilik odalar ???

  745. Ben mimar öğrencisiyim kyk yurtlarında çizim odaları mevcutmu

  746. Ben mimar öğrencisiyim kyk yurtlarında çizim odaları mevcutmu

  747. Benim yurtta ikinci yılım acaba bu yıl gittiğim zaman aynı odada kalmaya devam mı ederim yoksa odam ve oda arkadaşlarım değişmiş mi olur yardımcı olursanız sevinirim

  748. Ailelere bildirme gercekten oluyormu ? Sadece internetten izin alınıyor diye biliyordun ben

  749. Bora merhaba, peşin ödedikten sonra yurttan çıkmaya karar verirseniz kalmadığınız ayların ücreti size iade edilir. Ancak kesinti nasıl olur bilmiyorum. Kayıt esnasında yurt görevlisine sorarsanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

  750. merhaba , %20 ‘lik indirimden yararlanmak için 1 yıllık ücreti peşin ödesem 1-2 ay sonra herhangi bir sorun yaşayıp bırakmak istesem param geri ödenir mi ?

  751. Oda içlerinde sigara içilmesi kesinlikle yasak. Ancak havalandırma, yangın merdiveni gibi bazı alanlarda sigara içebilirsiniz.

  752. selamlar * Yurt odalarında alkol ve sigara vb. içeceklerin içilmesi yasaktır. bu madde hakkında sorum olacaktı. Alkol olmasa da olur fakat sigara içen birisiyim içtiğimi belirtirsem toleransım olur mu yoksa sıkıntı yaşar mıyım?

  753. Hocam benim üniversiteyi kazandığım şehirdeki kyk yurt müdürü babamın arkadaşıymış yedek bile çıksa özel odalara kayıt yaptırırız demiş özel odadan neyi kasdetmiş olabilir kişi sayısı mi daha az

  754. Cevap 1: KYK yurtlarına dışardan yiyecek getirebilirsiniz. Ancak canınız çektiğinde mutfağı kullanamazsınız. Yemek saatleri dışında karnınız acıkırsa dışardan söyleyebilirsiniz.

    Cevap 2: KYK yurduna başvurup yurt çıkarsa ve gitmezseniz bir sonraki başvuru için bir sıkıntı olmuyor. Tekrar başvuru yapabilirsiniz.

  755. 1.sorum:kyk yurtlarına dışarıdan yiyecek getirilebiliyormu?
    Veya canımız bişiy çektiğinde yurdun mutfağınu (tabii mutfak varsa?) kulanabiliyormuyuz?
    2.sorum:kyk yurduna başvurdum ,bana çıkıp ta gitmezsem birdahaki sen başvuru hakkım oluyormu?

  756. Yurt için hak kazanıp gitmezsem diğer sene tekrar başvuru yapıp hak kazanamaz miyim yani?

  757. Burs çıkmasına engel değil ancak sigortalı işte çalışanların bir geliri olduğu gözükmekte. KYK, burs verirken çok fazla araştırma yapıyor. Bu sebeple burs çıkma olasılığını azaltırsınız.

  758. Merhaba odada ütü bulundurmak yasak mi eger yasaksa ütümüzü nasil yapicaz bilgi verir misiniz?

  759. Merhabalar benim sorum biraz farklı ben ihtiyacım olduğu için yazın işe başladım halen çalışıyorum sigortamda var ama ağustos ayı sonunda işten çıkıcam bu benim yurt çıkma ihtimalimi etkiler mi çevremdeki bi çok kişi sigortan varsa sana çıkmaz diyor ihtiyaç durumundayım sigortasızda iş yok kafam çok karıştı yaklaşık 2 aydır çalışıyorum bilgilendirirseniz sevinirim

  760. Yaren merhaba. İstanbul’da KYK yurdu çıkarsa farklı bir üniversiteye geçiş yaptığında geçiş yaptığın üniversitenin bulunduğu şehirdeki KYK yurt müdürlükleri sizi boş kontenjanı bulunan bir yurda yerleştirecektir. Detaylı bilgiyi KYK il müdürlüklerini arayarak öğrenebilirsiniz.

  761. Şu an İstanbul’da öğrenciyim ve kyk ya yurduna başvurmak istiyorum fakat merkezi yerleştirme sistemiyle bandırmaya veya çanakkaleye geçiş yapmak istiyorum . Eğer İstanbul’da kyk yurdu çıkarsa sonrasında bunu geçiş yaptığım şehire geçirebilir miyim ?

  762. Özel yurtlar için geçerli ancak sanıyorum devlet yurtlarını da kapsayacak. 2019’a kadar kademeli olarak 2 kişilik odalar kalkacak.

  763. Hocam merhabalar,bildiğiniz üzere temmuz ayında yurtlarla ilgili yeni bir yönetmelik yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre yurtlarda 2 kişilik odalar artık bulunmayacak. Bu yönetmelik mevcut kyk yurtları için de geçerli mi , yoksa yeni açılacak yurtlar için mi geçerli olacak ?

  764. Evet asil olarak kayıt için hak kazansanız bile kaydolmak zorunda değilsiniz. Ancak bu hakkınızdan cayarsanız tekrar kullanamazsınız.

  765. merhabalar diyelim kyk yurtlarından kötü olan çıktı. asil olarak yerleşsem bile beğenmediysem orda kalmam mecburi değil sanırım.

  766. KYK yurtlarından istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Hiçbir maddi külfeti yok. 1 kez ayrıldığınızda yeniden yurtta kalamayacağınızı bilmelisiniz. Başarılar…

  767. Merhaba,yurtlara kayıt yaptıktan sonra 4 sene kalmak mecrubi mi? 2.sene eve çıkmak istersek mesela nasıl olacak

  768. Yarı özel yurt ayrımının kalktığını belirttim konuda Hasan bey. Maalesef başvuru yaparken yurt seçimi yapamıyorsunuz. Sistem otomatik atıyor. Diğer meseleye gelirsek diğer yurtlara göre nispeten daha kötü bir yurt çıkarsa maalesef dilekçe vererek diğer yurda geçiş yapmanız çok zor.

  769. Yarı özel veya normali kendimiz öncesinde seçebiliyor muyuz ? Mesela ben sadece yarı özel yurtta kalmak istiyorum başvuruda bunu seçme gibi bir durum var mı? Birde eski kyk falan çıkarsa dilekçe verip yeniye geçiliyor mu?

  770. Tuğba hanım merhaba. KYK yurtları devlete aittir. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı. Ancak bazı üniversitelerin kendilerine ait yurtları bulunuyor. Bu yurtlara başvurular KYK’nın web sitesi üzerinden yapılmamakta. Örneğin İstanbul Üniversitesi’nin ve ODTÜ’nün kendilerine ait yurtları var. Bu yurtlara başvurular üniversitelerin web siteleri üzerinden yapılmakta. Umarım açıklayıcı olmuştur. Başarılar dilerim.

  771. üniversitelerin kendi yurtları devlet yurdu diye mi geçiyor?yani kyk’ya mı bağlı?şimdiden teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu