Haberler

KYK İzin İşlemi Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumunda barınan üniversite öğrencilerine üniversitelerin akademik takvimlerinde belirtilen tatiller, hafta sonu ve diğer resmi tatiller ile özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 75 güne kadar izin verilebilmektedir.

Belgelendirilmek kaydıyla; nöbet, kurs, staj, uygulamalı eğitim vb. faaliyetlere katılan öğrenciler, söz konusu eğitim faaliyetleri süresince; derslere sürekli devam etmek zorunluluğu bulunmayan öğrenciler ise, devam zorunluluğu bulunmayan süreler için özel izinli sayılacak ve bu süreler öğrencinin izin süresinin hesabında dikkate alınmayacaktır.

e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra sol üst menüde İZİN İŞLEMLERİ > İZİN TALEP ET sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan ekrandaki izin adresi, telefon numarası, gidiş ve dönüş tarihleri gibi bilgileri doldurduktan sonra onaya gönderebilirsiniz.

https://gencizbiz.kyk.gov.tr adresini kullanarak da izin işlemlerinizi yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bi gun önce hava durumundan dolayi ucagimin iptal olma durumu vardi ben de nolur nolmaz diye 1 gunlugune izin almistim sistemden ancak ucusum iptal olmadigi icin ailemde yurdu arayip 1 aylik evci izni istemis. Nöbetçi memur tamam demiş 1 aylik izin yazdigini soylemiş fakat sisteme bunu geçirmemiş acaba bi sorun çıkar mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu