
2021 yılında YKS’ye girecek üniversite adayları bu verileri dikkate alarak tercih listesini oluşturabilir. Bu içerik 2020 ÖSYM ve YÖK verilerine göre hazırlanmış güncel veri tablosundan oluşmaktadır. Lisans bölümlerinin taban puanları, başarı sıralaması, kontenjan, en yüksek puan, yerleşen sayısı gibi bilgileri içeren tabloyu üniversite bazlı görüntüleyebilirsiniz. unibilgi.net sitesi olarak YKS’ye hazırlanan adaylara başarılar diliyoruz.
Üniversite bazlı lisans bölümlerinin taban puanları için üniversite taban puanları bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.
2021 Üniversite Taban Puanları İçin Tıklayın
2 Yıllık Önisans Bölümlerinin Taban Puanları İçin Tıklayın
TYT Puanıyla Alım Yapan Bölümlerin Taban Puanları İçin Tıklayın
YKS Puanınızı Hesaplamak İçin Tıklayın
2021 Lisans Bölümleri Taban Puanları
Twitter→twitter.com/unibilgi
Instagram→ instagram.com/unibilginet
Psikoloji okuyorum. Bingöl Üniversitesi’nde. Psikoloji bölümünü tercih edecek adaylara tavsiyem şu: Psikoloji bölümünün devlette ataması çok az. Özelde imkan daha çok. Kişinin kendini geliştirmesi gerek. Bu konuda üniversite tercihi çok önemli. İmkan varsa özel üniversiteler de tercih edilebilir. Tercih ettiğiniz üniversitenin mutlaka akademik kadrosunu araştırın. Çok yararı olacaktır.
Sınıf öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisiyim. Normalde 1 sene önce öğretmen lisesi olan bir liseden Anadolu Lisesi çkkışlı olarak mezun oldum 2019da. 2 sene sayısal öğrencisiyim. Herkes sadece sayısal çözerken ben tercihimi geniş tutmak amacıyla eşit ağırlık ve sözel de çözdüm. Sadece sınava 10 gün kala eşit ağırlığın temel konularına göz attım. Geri kalanında hep sayısal çalıştım.
Sene başında mezuna kalmayacağımı söyelerek başladım. Aynı kararlılıkla ilerledim. Sonuçlar açıklandı Sayısal dan 140k, eşitten 110k geldi. Önceki seneye göre çok kötüydü. Karalar bağlamadan araştırmaya başladım. Tercihimi tamamen ilköğretim matematik öğretmeniği ve sınıf öğretmenliğinden yana kullandım. Sonuç ; Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Sınıf Öğretmenliği okuyorum.
Rahat bir bölüm. Temel bilgiler genelde. Türev yok, integral yok. Bitki biyolojisi yok, organik kimya yok. Edebiyat yok, coğrafya çok az var o da 1 dönem sadece. Demem o ki sadece 1 bölümle sınırlamayın kendinizi. Çözebildiğiniz kadar çözün ve tercih arakığınızı oldukça geniş tutun. 110k ile 160k ile kapatan okula 2. olarak girdim.
Hepinize başarılar. Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin.
Merhaba bende bu sene çok istediğim inşaat mühendisliği bölümüne yerleşemedim sınava tekrar hazırlanıyorum. Ancak bu sene daha bilinçli olarak hazırlancam artık eskisi gibi değil rakipler güçlü son yılın alan bazında cevaplarını inceledim size de faydası olabilir;
TYT sınavı geçerli olan 2 milyon 260 bin 273 adayın sınavdaki ortalama doğru cevap sayıları,
Türkçe 40 soruda 16,179 ortalama,
sosyal bilimler 20 soruda 6,003 ortalama,
temel matematik 40 soruda 5,642 ortalama,
fen bilimleri 20 soruda 2,828 ortalama.
AYT sınavı geçerli olan 1 milyon 877 bin 568 adayın sınavdaki ortalama doğru cevap sayıları,
Türk dili ve edebiyatı 24 soruda 4,743 ortalama,
tarih-1 10 soruda 1,617 ortalama,
coğrafya-1 6 soruda 2,271 ortalama,
tarih-2 11 soruda 1,465 ortalama,
coğrafya-2 11 soruda 2,856 ortalama,
felsefe grubu testinde 12 soruda 2,017 ortalama,
din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe grubu testinde 6 soruda ortalama 2,098,
matematik 40 soruda ortalama 3,923,
fizik 14 soruda 0,467 ortalama,
kimya 13 soruda 1,109 ortalama,
biyoloji 13 soruda 1,669 ortalama.
Arkadaşlar ben eşit agılık ögrencisiyim ancak sayısaldan tercih yapmak istiyorum bu mümkün olur mu? Yani bu sene mezun olsam sayısaldan hazırlanabilir miyim? bi kaç kişiye sordum alan dışından soru çözmek puan getirmez diyorlar.
Eskiden ne güzel mf-1,mf-2 vs. diye ayrılıyordu. Bu sayede istediğimiz bölümü kazanmak biraz daha kolay oluyordu. Mesela biyolojiyi çok yaparsak mf-3 puanımız artıyordu. MF-3 puanı ile de sağlık bölümlerine gidiyorduk. Şimdi ise sadece SAY diye bir bölüm var. Mühendislik isteyen de sağlık isteyen de herkes buradan giriyor. Sıfır biyoloji ile sağlık bölümlerine gitmek mümkün artık. Bu da can sıkıcı.
Gecen sene TYT puanım 266,67128 sıralamam 69547 geldi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri istiyorum bu sene tekrar hazırlanıyorum umarım lisan puanları bu sene düşer çünkü geçen sene lisans başarı sıralamam iyi olmasına rağmen yerleşemedim. Sizce hangi üniversitenin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünü tercih etmeliyim?
bu sene üniversite taban puanları oldukça düştü çünkü herkes sınav zor diyordu.